Libertas Dubrovnik
+5
NP-549
Damir
Narcis
Pfaff
žac
9 posters
Stranica 8 / 40.
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Libertas Dubrovnik
Vozi citibus i dalje.
Zašto maltretiraju vozače službe 26 pored službe 27 na kojoj vozi MAN i koja počinje kasnije u 06:15 i nema nikakvih dodatnih polazaka. Što im ona ne vozi taj krug u 18:00-18:45 na liniji 10? A služba 26 je ISUZU, kreće ranije u 05:30 i ima još dodatni polazak u 07:15. A polaskom u 16:40 iz Majkova ne stižu prije 17:45 na kolodvor stoga jedva da i uspiju u tom kratkom vremenu promjenit autobus da bi krenuli u 18:00 za Cavtat.
Zašto maltretiraju vozače službe 26 pored službe 27 na kojoj vozi MAN i koja počinje kasnije u 06:15 i nema nikakvih dodatnih polazaka. Što im ona ne vozi taj krug u 18:00-18:45 na liniji 10? A služba 26 je ISUZU, kreće ranije u 05:30 i ima još dodatni polazak u 07:15. A polaskom u 16:40 iz Majkova ne stižu prije 17:45 na kolodvor stoga jedva da i uspiju u tom kratkom vremenu promjenit autobus da bi krenuli u 18:00 za Cavtat.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Ne znam, ali linija 26 ide u devet i po iz grada, a služba 27 u deset i kvarat. Nisam siguran ali čini mi se da to voze jutarnje smjene. Tako da popodnevne voze po dva polaska prema gradu i natrag. A puno više Km ima do Vitaljine nego do Majkova.
Meni se čini da skoro podjednako voze kad Majkovski još ode za Cavtat i vrati se .
BTW Gbr.64 se jutros još držao na liniji 16A.
Meni se čini da skoro podjednako voze kad Majkovski još ode za Cavtat i vrati se .
BTW Gbr.64 se jutros još držao na liniji 16A.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Gbr.64 i linija 16A se ljube. Evo ga već treći dan tamo. Jesu to promijenili ekipu vozača?
A gbr.92 vozi na 10-1. Još jedan Classic Ü se priključio danas onima koji odmaraju. Gbr.113.
Libertas bi se trebao riješiti svih onih Isuzu kamiončića. Većina ih je starija od deset godina, a oni kupuju još polovne osam godina stare.
Za školski prijevoz trebaju im četiri. Od njih četiri jedan je star godinu dana. A imali su namjeru kupiti pet novih.
Koliko dugo su na prodaju tri SL222 i pet SL283, a još ni jedan nije prodan? Tko će kupiti polovan autobus, kada na operativni leasing može povoljno dobiti potpuno novi? Jedino Libertas pod mudrim direktivama općinskih vijećnika.
A gbr.92 vozi na 10-1. Još jedan Classic Ü se priključio danas onima koji odmaraju. Gbr.113.
Libertas bi se trebao riješiti svih onih Isuzu kamiončića. Većina ih je starija od deset godina, a oni kupuju još polovne osam godina stare.
Za školski prijevoz trebaju im četiri. Od njih četiri jedan je star godinu dana. A imali su namjeru kupiti pet novih.
Koliko dugo su na prodaju tri SL222 i pet SL283, a još ni jedan nije prodan? Tko će kupiti polovan autobus, kada na operativni leasing može povoljno dobiti potpuno novi? Jedino Libertas pod mudrim direktivama općinskih vijećnika.
kriticar- Moderator
Pa kad je Libertas kupio polovni bus ?
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Kupljeno je ili otkupljeno je pet Isuzu turkiza iz 2008. Onih koji su bili do kraja 2016 iznajmljeni(? leasing). Ako su bili na financijski leasing taj otkup je predviđen ugovorom o leasingu. Ali ako su bili na operativni, kako je direktor u nekoliko navrata izjavio, onda su ih morali vratiti i kupnja je moguća jedino novim ugovorom. I vjerojatno postupkom javne nabave što naravno ovisi o cijeni, odnosno vrijednosti nabave.
Sad se pitam je li im za tu kupovinu, ako ju je bilo, trebala suglasnost gradskog vijeća, pogotovo što su tražili suglasnost za najam novih autobusa i nisu dobili. Zašto? A najironičnije u svemu tome je da im za najam(operativni leasing) to i ne treba. A za kupovinu koja je zbog amortizacije svojevrsno zaduženje firme bi po meni trebalo
Očito onima odgovornim u Libertasu nije jasno što je operativni, što financijski leasing, a što kupnja kreditom. Svi načini imaju prednosti i mane.
Ali operativni leasing je najpovoljniji, ako sredstvo leasinga uredno vratiš po isteku. I uzmeš novo.
Ali i Zagreb(ZET) nabavku 2008/9 uzeo na operativni leasing i poslije ih kupovao. Valjda je to tada bilo moda. Što će Libertas napraviti s 10 NL313 kojima ovaj mjesec ističe leasing? Direktor je i za njih, kao i za Isuzu spomenute gore, izjavio da su uzeti na operativni leasing, ali ni jednom nije na gradskom vijeću spomenuo da ih po ugovoru treba vratiti, a što je nespojivo jedno s drugim.
Sad se pitam je li im za tu kupovinu, ako ju je bilo, trebala suglasnost gradskog vijeća, pogotovo što su tražili suglasnost za najam novih autobusa i nisu dobili. Zašto? A najironičnije u svemu tome je da im za najam(operativni leasing) to i ne treba. A za kupovinu koja je zbog amortizacije svojevrsno zaduženje firme bi po meni trebalo
Očito onima odgovornim u Libertasu nije jasno što je operativni, što financijski leasing, a što kupnja kreditom. Svi načini imaju prednosti i mane.
Ali operativni leasing je najpovoljniji, ako sredstvo leasinga uredno vratiš po isteku. I uzmeš novo.
Ali i Zagreb(ZET) nabavku 2008/9 uzeo na operativni leasing i poslije ih kupovao. Valjda je to tada bilo moda. Što će Libertas napraviti s 10 NL313 kojima ovaj mjesec ističe leasing? Direktor je i za njih, kao i za Isuzu spomenute gore, izjavio da su uzeti na operativni leasing, ali ni jednom nije na gradskom vijeću spomenuo da ih po ugovoru treba vratiti, a što je nespojivo jedno s drugim.
kriticar- Moderator
Znači dignut će kredit da bi kupio stare autobuse umjesto da ih vrati pa nek se Presečki bori s njima, i uzme nešto novo i nastavi plaćat ratu
NP-549- Moderator
Za Operativni leasing novih imao je suglasnost skupštine društva. Ne znam zašto je nešto što je trošak poslovanja uopće došlo na raspravu u Gradsko vijeće, ali vrli gradski vijećnici su bili protiv toga da se građani Dubrovnika i njihovi gosti voze u novim autobusima.
Postupak javne nabave 20 autobusa na operativni leasing, koliko sam pratio po podacima dostupnim na internetu, je proveden bez žalbi, za razliku od Zagrebačkog.
A raspisani su sa dan-dva razlike.
Ali sve je stalo zbog gradskog vijeća koje kako kažu moji poznanici, bolji poznavatelji poslovanja od mene, nije ni trebalo biti pitano.
A priča se da je Libertas prvi put, u toliko godina koliko pratim, poslovao pozitivno. Ne znam jesu li uzimali kredit, ali za to bi trebao postupak javne nabave, ali i suglasnost gradskog vijeća jer to je zaduženje firme. A na vijest da je bilo što na tome rađeno nisam naišao.
Postupak javne nabave 20 autobusa na operativni leasing, koliko sam pratio po podacima dostupnim na internetu, je proveden bez žalbi, za razliku od Zagrebačkog.
A raspisani su sa dan-dva razlike.
Ali sve je stalo zbog gradskog vijeća koje kako kažu moji poznanici, bolji poznavatelji poslovanja od mene, nije ni trebalo biti pitano.
A priča se da je Libertas prvi put, u toliko godina koliko pratim, poslovao pozitivno. Ne znam jesu li uzimali kredit, ali za to bi trebao postupak javne nabave, ali i suglasnost gradskog vijeća jer to je zaduženje firme. A na vijest da je bilo što na tome rađeno nisam naišao.
kriticar- Moderator
Na liniji 10 voze gbr.92, 98 i 96, dakle ni jedan stalni sa linije 10. A što će tek biti ovo ljeto. Jer ti stalni autobusi će voziti na liniji 10 svoju trinaestu sezonu.
NL323 Euro6 pune ovih dana godinu dana u Libertasu. Koliko sam vidio većina ih je nabrala od 90 do 100 tisuća prijeđenih Km.
NL323 Euro6 pune ovih dana godinu dana u Libertasu. Koliko sam vidio većina ih je nabrala od 90 do 100 tisuća prijeđenih Km.
kriticar- Moderator
Lipa kilometraža za novi auto.
Moja smjena ima 140 hiljada godišnje, al se uvijek nešto radi na autu pa smo napravili 120 tisuća
Moja smjena ima 140 hiljada godišnje, al se uvijek nešto radi na autu pa smo napravili 120 tisuća
NP-549- Moderator
Puno prelazite. Jeste vi rekorderi? Ili ima i jačih?
Čini mi se da je u Dubrovniku najjača linija za Slano (12). Mislim da je gbr.176 blizu 120 tisuća.
Stonski i dva Cavtatska, prvi i drugi prolaze otprilike 110 tisuća godišnje. Normalno ako cijelo vrijeme voze. Toliko bi prolazili i gradski da voze samo linije za Mokošicu. Ovako prolaze između 90 i 100.
Tako bi NL323 EEV trebali imati blizu 400 tisuća. NL313 kojima ističe leasing imaju oko 700 tisuća, a NL283 oko 800 tisuća.
Kod starijih generacija oscilacije su sve veće i idu i do +/- 50 tisuća. Zavisi koliko je koji ležao tijekom godina. I koliko i gdje voze sad kad su rezervni.
Čini mi se da je u Dubrovniku najjača linija za Slano (12). Mislim da je gbr.176 blizu 120 tisuća.
Stonski i dva Cavtatska, prvi i drugi prolaze otprilike 110 tisuća godišnje. Normalno ako cijelo vrijeme voze. Toliko bi prolazili i gradski da voze samo linije za Mokošicu. Ovako prolaze između 90 i 100.
Tako bi NL323 EEV trebali imati blizu 400 tisuća. NL313 kojima ističe leasing imaju oko 700 tisuća, a NL283 oko 800 tisuća.
Kod starijih generacija oscilacije su sve veće i idu i do +/- 50 tisuća. Zavisi koliko je koji ležao tijekom godina. I koliko i gdje voze sad kad su rezervni.
kriticar- Moderator
Naš ima 920 tisuća u 9 godina, a stajao je ukupno godinu dana zbog većih kvarova (motor 8 mj, stakla 2, novi siseci 2 ) + još je bilo usputnih manjih stajanja po 15-20 dana, to ni ne računam.
Na mojoj liniji su 3+2 autobusa, ali ova smjena je oduvijek najviše radila i najviše sati nosila. Sad smo promjenili i režim rada pa radimo kao u gradskom prometu sva tri vozača u danu po 6 i pol sat, dok smo do sad radili dvojica po 9 i pol, a treći je bio slobodan. S tim da su ju sad još i produžili. Prije smo kretali u 5:50, a sad u 4:20. Završetak je ostao isti, u 23:40 navečer
Na mojoj liniji su 3+2 autobusa, ali ova smjena je oduvijek najviše radila i najviše sati nosila. Sad smo promjenili i režim rada pa radimo kao u gradskom prometu sva tri vozača u danu po 6 i pol sat, dok smo do sad radili dvojica po 9 i pol, a treći je bio slobodan. S tim da su ju sad još i produžili. Prije smo kretali u 5:50, a sad u 4:20. Završetak je ostao isti, u 23:40 navečer
NP-549- Moderator
Vidiš takav posao u Dubrovniku rade četiri vozača, po sistemu dvije jutarnje, dvije srednje, dvije kasne, dvije slobodan ili obratno ako ima dovoljno odmora od kasne do srednje i od srednje do jutarnje. Ako rade obratno imaju po satima više od tri slobodna dana.
kriticar- Moderator
Ipak 114 još nije završen jer nema masku oko jednog fara. Valjda je prebačena kad su popravljali gbr.115. BTW taj bus još uvijek vozi za Ston te mijenja gbr.175.
Hoće li 110, 106, ali i 104 koji je još prije dan dva skinut u vožnju nisam još uspio vidjeti.
Jer 92 i 96 su i jutros još bili na liniji 10. Ne znam je li nešto mijenja i gbr.95 na liniji 38 jer je i on bio u pauzi na dizalici. Tako ne znam jeli ostao ili je spušten i poslan na liniju.
To samo u Libertasu ide. Da na relativno opterećenoj liniji voze busevi bez registriranih stajaćih mjesta, a ondje gdje ne smiju koristiti ta ista mjesta voze oni koji ih imaju registrirane.
Ali njima je to teško zamijeniti. Ionako će sve po vozaču da se nedaj Bože nešto loše dogodi.
I najvažnija vijest koju ne smijem zaboraviti. Gbr.64 se još dobro drži. A na 23A čini mi se da sam vidio gbr.123. Ali nisam siguran.
kriticar- Moderator
Mi smo po starom radili 2 dana ujutro, 2 dana popodne, 2 dana slobodan. Sad radimo sva trojica svaki dan, i imaš 1 dan u tjednu slobodno i tad nas mjenjaju leteći vozači. Ili uzmeš uvijek jedan te isti dan (ja ne radim subote), ili ti je svaki tjedan slobodan jedan dan unatrag. Subota, pa petak, pa četvrtak .......
NP-549- Moderator
Kad bi vozili samo svoje linije 26-27-29 umjesto ovih gradskih gluposti 11,20,21 onda bi ispadalo skoro 500 na dan. Subota i nedjelja su 385 i 373 kilometra
NP-549- Moderator
To o tome koliko koji vozač vozi na kojoj liniji će bolje znati MAN SU220. Ja baš ne pratim te smjene vozača. Samo znam da su neke službe vozile efektno niti dva sata dnevno.
kriticar- Moderator
Naša ima efektivno preko 90%
NP-549- Moderator
Danas na liniji 23A vozi gbr.146.
Gbr.110 ponovo je na dizalicama, ali sada u redu bliže ulici i uz zid gdje su s druge strane kanali.
Gbr.110 ponovo je na dizalicama, ali sada u redu bliže ulici i uz zid gdje su s druge strane kanali.
kriticar- Moderator
Službe 11, 25 i 27 voze tri povratne vožnje iz Konavala u Grad. Naprave od 250 do 300 Km dnevno.
Polasci su za jutarnju smjenu iz sela u 0615/0620. Povratak je 0d 09:30 do 10:15 iz Dubrovnika.
I to je sve što vozi jutarnja smjena. Popodnevna kreće oko podne iz sela i iza dva se vraća ponovo na polazišta gdje imaju veću ili manju pauzu. Tako kreću u rasponu od 16:15 do 18:00 te ponovo iz 20 idu u Konavle. Vožnja jednog polaska traje oko sat do sat i dvadeset otprilike.
I kako Libertas može biti jeftin? Nikako.
Tako je radnim danom i to kad ima škole. Kada nema škole i subotom prvi polazak je nešto ranije(05:30/05:35). Sve ostalo je isto. Nedjeljom voze manje i potpuno drugačije.
Od Dubrovnika do Vitaljine ima oko pedesetak kilometara, a do Molunta i Vodovađe kojih desetak manje.
Polasci su za jutarnju smjenu iz sela u 0615/0620. Povratak je 0d 09:30 do 10:15 iz Dubrovnika.
I to je sve što vozi jutarnja smjena. Popodnevna kreće oko podne iz sela i iza dva se vraća ponovo na polazišta gdje imaju veću ili manju pauzu. Tako kreću u rasponu od 16:15 do 18:00 te ponovo iz 20 idu u Konavle. Vožnja jednog polaska traje oko sat do sat i dvadeset otprilike.
I kako Libertas može biti jeftin? Nikako.
Tako je radnim danom i to kad ima škole. Kada nema škole i subotom prvi polazak je nešto ranije(05:30/05:35). Sve ostalo je isto. Nedjeljom voze manje i potpuno drugačije.
Od Dubrovnika do Vitaljine ima oko pedesetak kilometara, a do Molunta i Vodovađe kojih desetak manje.
kriticar- Moderator
Kod nas i općine sa najmanjim proračunima, a otprilike sa istom udaljenosti, imaju po 10-15 polazaka dnevno.
Linija 29 je jedna od najdužih, oko 40 km je najdulja varijanta, i vozi se 1h do 1:15 ovisno o dobu dana. Vozni red je malo jači kad je škola, ali i inače nije loš za tako udaljena mjesta. Za školu imaš polazak i za predsat i za sedmi sat, i sv emoguće varijante su pokrivene. Kako ujutro, tako popodne i navečer
Inače, sva prolazna vremena koja su navedena u voznom redu se strogo poštuju, pogotovo u smjeru prema gradu. U "A" smjeru je dozvoljena neka manja odstupanja 2,3 minute jer uglavnom samo iskrcavaš putnike.
Linija 29 je jedna od najdužih, oko 40 km je najdulja varijanta, i vozi se 1h do 1:15 ovisno o dobu dana. Vozni red je malo jači kad je škola, ali i inače nije loš za tako udaljena mjesta. Za školu imaš polazak i za predsat i za sedmi sat, i sv emoguće varijante su pokrivene. Kako ujutro, tako popodne i navečer
Inače, sva prolazna vremena koja su navedena u voznom redu se strogo poštuju, pogotovo u smjeru prema gradu. U "A" smjeru je dozvoljena neka manja odstupanja 2,3 minute jer uglavnom samo iskrcavaš putnike.
NP-549- Moderator
U srijedu ujutro je na liniji 10 vozio i gbr.18. Gbr.98 se valjda pokvario na prvom polasku pa je gbr.18 kreno tek u 05:40 iz Cavtata. Gbr.94 jučer na liniji 23.
Naši libertasovi vozači koliko znam ako su u ovom tjednu imali samo jedan slobodan dan u idućem tjednu moraju imati obavezno dva dana slobodna, tako valjda u kolektivnom piše.
Jedna od najtežih linija za vozit čini mi se 27A, od 05:30-17:00 sati
05:30 Vitaljina-Dubrovnik(Linija 27)
07:00 povratak u Plat
07:30 Plat-Škola Župa(Škola Župa)
08:15 Srebreno-Dubrovnik(Ispomoć liniji 16A)
09:00-12:00 pauza
12:00 Povratak ispred Škole
12:30 Škola Župa-Buići-Brgat(Škola Župa)
13:20 Škola Župa-Srebreno-Plat(Škola Župa)
13:40 Povratak u Dubrovnik
15:00 Dubrovnik-Cavtat(Linija 10)
16:10 Cavtat-Vitaljina(Linija 31)
Jedna od najtežih linija za vozit čini mi se 27A, od 05:30-17:00 sati
05:30 Vitaljina-Dubrovnik(Linija 27)
07:00 povratak u Plat
07:30 Plat-Škola Župa(Škola Župa)
08:15 Srebreno-Dubrovnik(Ispomoć liniji 16A)
09:00-12:00 pauza
12:00 Povratak ispred Škole
12:30 Škola Župa-Buići-Brgat(Škola Župa)
13:20 Škola Župa-Srebreno-Plat(Škola Župa)
13:40 Povratak u Dubrovnik
15:00 Dubrovnik-Cavtat(Linija 10)
16:10 Cavtat-Vitaljina(Linija 31)
Zaboravio si napisati da vozi od pon do pet i to samo za školske godine.
kriticar- Moderator
Da li mu je plaćeno od 9 do 12 sati ?
Ako se sve plaća onda smjena nosi 11:30, a ako ju režu onda ima 8 i pol
Ako se sve plaća onda smjena nosi 11:30, a ako ju režu onda ima 8 i pol
NP-549- Moderator
A gdje onda vozi gbr.141? Ili je i on na dizalicama? Ima nešto pored gbr.113. A može biti i gbr.142. Gbr.110 više nije na dizalicama. Hoće li u promet? i 114 isto?MAN SU220 je napisao/la:U srijedu ujutro je na liniji 10 vozio i gbr.18. Gbr.98 se valjda pokvario na prvom polasku pa je gbr.18 kreno tek u 05:40 iz Cavtata. Gbr.94 jučer na liniji 23.
Nakon što su "potrošili" classice(SL283) u prigradu kao rezerve, sada će "srediti" SL263 koji su se donekle sačuvali uz uglavnom jednog vozača i malu kilometražu na školskom prijevozu.
I da ne zaboravim gbr.64, vjerovali ili ne, još vozi na liniji 16A.
kriticar- Moderator
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Stranica 8 / 40.