Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Libertas Dubrovnik

+10
NP-549
borna
kriticar
novi_shef
gaspa
Stijepo
Majstor
Tomek
medo
MAN SU220
14 posters
Započni novu temu   Ova tema je zaključana: ne moľeą uređivati postove niti odgovarati.

Stranica 14 / 40. Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

Go down

Libertas Dubrovnik - Page 14 Empty Re: Libertas Dubrovnik

Postaj by kriticar pon 3 vel 2020 - 13:34

Valjda čitaju. I valjda će poduzeti nešto. Jer ovako je i sigurnost možda ugrožena.
Okvir stakla smeta pogledu. Samo staklo smeta fizičkom kontaktu s putnicima pri prodaji karte. Mislim da je najefikasnije i zglobne u tom dijelu dovesti u standard solo iz 2016.
Ne znam zašto uopće to zaštitno staklo? Vidjeti ćemo hoće li Iveci s lagera to imati. Do kraja mjeseca bi i oni trebali biti isporučeni. 6 autobusa iste klase u dva mjeseca, a dvije marke vozila. Čovjek bi se smijao tome da nažalost nije realnost.
Ali tako je kad pravnici i ekonomisti kupuju autobuse. Onda su moguće i prevare i tko zna što još.

kriticar
Moderator
Moderator

Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pon 3 vel 2020 - 16:09

Staklo je odlična stvar. Valda je netko predvidio dole otvor za prodaju karata
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 3 vel 2020 - 18:18

Ma jest, ali karte koje prodaju vozači stavljaju u poništivać/čitač a staklo ih spriječava u tome. Ili dizati staklo ili mijenjati tehnologiju?
Sa staklom bi otišao i okvir koji smeta pogledu na ogledalo. Nije problem u držaću toliko, takvog imaju i serije iz 2013 i 2016.pa vozači nemaju problema.
U stvari ovi znalci iz Libertasa će i onako po svom.
U natječaju za 11 niskopodnih Solaris je ponudio ostakljenu kabinu, a to nije traženo u natječaju, ali ovi iz Libertasa su i to prihvatili. Poslije je to blagosovio i DKOM. Tako da bi trebali stići sa potpuno zastakljenom kabinom koju je ponudio SOLARIS. Čak bez otvora za prodaju karata kojeg je Solaris kasnije ponudio kao opciju. A po pravilima JN opcije nisu dopuštene.
Baš me interesira što ćena kraju od svega toga biti.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 3 vel 2020 - 19:48

kriticar je napisao/la:

I na portalu sam naišao na podatak da je jedan autobus zadimio prekjučer u Gružu na stanici preko puta hotela Petka. Po slici bi se reklo da je jedan iz serije 31-36.
32 i 35 sam danas vidio u vožnji.
https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/gorila-jedinica-u-gruzu
Dubovački dnevnik je napisao/la:
GORILA 'JEDINICA' U GRUŽU Vozač brzom reakcijom spriječio veći incident
Autor: dubrovackidnevnik.hr  Datum objave: 31.01.2020.
Autori fotografija: Čitatelj
0
Do tehničkog kvara došlo je danas popodne na autobusu Libertasa zbog čega je izbio požar, koji je srećom odmah ugašen.

Požar je ugašen zahvaljujući brzoj reakciji vozača. Radi se o autobusu 1B iz Nove Mokošice, a do ove neprilike došlo je na stanici kod upravne zgrade Luke Dubrovnik.

V.S.
Po reklami bi rekao da se radi o gbr.36, ali danas sam ga vidio u vožnji. Moguće da nije bilo ništa ozbiljno.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 5 vel 2020 - 13:19

Vidio sam sve iz serije osim gbr.31, ali on sigurno nije autobus iz gornjeg posta zbog sasvim drugačije reklame. Gbr.32 i 33 trenutno nemaju reklamu.

Jučer i danas zglobni voze prazni. I ne na linijama. Tako sam jučer vidio gbr.201, a danas jednog kome nisam uspio pročitati gbr. Mislim da vozači stiču iskustvo. Rekao mi je jedan vozač da postoji naredba da svi vozači moraju proći obuku za zglobne. Iako su prvo tražili dobrovoljce.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 čet 6 vel 2020 - 10:28

Kod nas je dodatak 10% na zglobni autobus
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 7 vel 2020 - 9:12

Fino. Ima li razlike ako voziš kondicionirani i nekondicionirani autobus?
Nego koja kategorija treba za voziti zglobni autobus? D+E ili je dovoljna samo D? Jer radi se o jednom vozilu koje je istina savitljivo.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 7 vel 2020 - 11:39

Tri komada IVECO urbanway 18 viđeni u Zagrebu. Narančasti. Ako se nekome da do Resnika da ih poslika bilo bi super. Valjda su tamo.
Nisam zapazio da je donijeta odluka gradskog vijeća o nabavci tih autobusa. Valjda mi je promaklo.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 7 vel 2020 - 14:17

kriticar je napisao/la:
Nego koja kategorija treba za voziti zglobni autobus? D+E ili je dovoljna samo D? Jer radi se o jednom vozilu koje je istina savitljivo.
Sa stranice HAK-a https://www.hak.hr/vozacki-ispiti/kategorije-vozila/
HAK je napisao/la:D kategorija
spadaju-motorna vozila projektirana i izrađena za prijevoz više od osam putnika uz vozača; motorna vozila ove kategorije mogu se kombinirati s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa nije veća od 750 kg
DE kategorija
ne dovodeći u pitanje odredbe propisa o tipnom odobrenju za dotična vozila, spada kombinacija vozila koja se sastoji od vučnog vozila kategorije D i njegova priključnog vozila koje ima najveću dopuštenu masu veću od 750 kg.

Definicija zglobnog autobusa sa stranice https://hr.glosbe.com/hr/hr/Zglobni%20autobus
hr.glosbe.com je napisao/la:
„Zglobni autobus ili zglobni turistički autobus” znači autobus ili turistički autobus koji se sastoji od dviju ili više krutih sekcija koje su međusobno povezane zglobnim dijelom, putnički prostor svakog dijela povezan je s drugim tako da se putnici mogu slobodno kretati iz jednog dijela u drugi; krute sekcije su trajno povezane tako da ih je moguće razdvojiti samo postupkom uz primjenu alata koji se uobičajeno mogu naći samo u radionici.

Zglobni autobusi obuhvaćaju dvije ili više neodvojive, ali zglobno povezane jedinice i smatraju se jednim vozilom.
Po ovom bi trebala biti dovoljna D kategorija, ali u nas je teško tumačiti zakone, ako nisi pravnik.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pet 7 vel 2020 - 18:37

D je zglobni bus jer nije riječ o dva vozila. Broj šasije je isti naprijed i na prikolici i nose istu registarsku oznaku.

DE je solo bus sa zakačenom prikolicom čija je NDM veća od 750 kg.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 11 vel 2020 - 16:27

Danas sam vidio autobus na liniji 23. Vozi Visigo gbr.171. Odgovara li taj autobus bez bez mjesta za stajanje toj liniji po kapacitetu? Odavno nisam vidio koliko putnika dovozi ujutro iz Župe. Za ostale polaske mislim da je dovoljan jer još dok je vozio gbr.141 bio je pun samo ujutro. I to kad je škola.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 sri 12 vel 2020 - 13:18

Urbanwayi su već par dana u Resniku. Onaj ko je birao shemu pituranja je za Goli otok
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 12 vel 2020 - 14:24

Zašto? Kako su piturani? Ima li kakva slikica? Ne zaboravi da su busevi s lagera i da ih oficijelno Libertas još nije naručio jer mislim da još nije dobio suglasnost gradskog vijeća Grada Dubrovnika kao većinskog vlasnika. Pregledao sam sva izvješća sa sjednica i nisam našao podatak da je točka s tom temom bila na dnevnom redu bilo koje sjednice vijeća.
A što se tiče činjenice da su u ZG to sam napisao još 07.veljače. To mi je javio frend koji ne prati autobuse, ali je vidio nešto narančasto i zna da to mene interesira.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 19 vel 2020 - 19:38

Danas sam vidio bijelog FORD Transit reg DU-177-LD u Baničima na mjestu gdje sam prošli tjedan vidio Turkiza gbr. 126. Ford ima table za školski prijevoz i vjv vozi djecu iz škole Slano.
Dakle počeli su zapošljavati Fordove i na školskom prijevozu. Je li vozi koji od ostala četiri novonabavljena.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 21 vel 2020 - 13:01

NP-549 je napisao/la:Urbanwayi su već par dana u Resniku.  Onaj ko je birao shemu pituranja je za Goli otok
Je li bila koja sjednica gradskog vijeća grada Dubrovnika poslije 27. koja je bila najavljena za 27.01 2020? U za nju predloženom dnevnom redu nije bila točka o nabavi bilo kakvih Libertasovih autobusa. Tako da ih Libertas službeno izgleda nije mogao ni naručiti ni dogovoriti shemu bojanja. Jeli što urađeno u sivoj zoni ostaje da vidimo ako netko postavi sliku.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Stijepo sub 22 vel 2020 - 19:21

Tomek je napisao/la:medo, pa ne trebaš braniti mana750 - atlasovca - tramvajca1910 - kritičara i xxx. Može on to i sam.
Meni je nevjerojatno koliko se sad napada Solaris dok se godinama šutjelo na forumu na namještene natječaje Ivecu i svetom MAN-u.
Dvostruki kriteriji? Ma kakvi!
Samim tim ste isti ko i oni koji namještaju natječaje i izbijaju Vam lovu iz džepa.

Pozdrav, registrirao sam se samo da bi administratore zamolio ako nije problem da obrisu moje ime i prezime, jer ne volim bas kad netko upise moje ime u google da mu izadje ovaj post u koje me se lazno optuzuje da sam netko tko nisam, hvala na razumijevanju.

Stijepo

Broj postova : 20
Registration date : 04.02.2020

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar čet 19 oľu 2020 - 13:43

Stijepo što reći? Neodgovornih licemjera koji misle da sve znaju ima svuda. Ako s tim nastave nema druge nego napraviti ono što si ti htio na prvu, prije nego što smo se znali.
Ali ne želim gubiti vrijeme na njih i njihove nebuloze.

Nego vratimo se na temu. Jučer je gradsko vijeće trebalo dati suglasnost Libertasu za nabavku još tri zglobna autobusa, ali sjednica istog je prekinuta. I neće se održati do daljnjeg zbog političkih razmirica između vlasti i oporbe..
A bez te suglasnosti Libertas nije mogao sklopiti ugovor o nabavci. To što su autobusi već napravljeni i nalaze se u Zagrebu potvrđuje priču da su autobusi s lagera. A kako je MAN ponudio povoljnije nego Iveco na prvom natječaju napravljen je novi natječaj za još tri izgleda sada potpuno nepotrebna zglobna autobusa. U drugom natječaju bodove je donosio što kraći rok isporuke autobusa. Tko je pokupio vrhnje? Jer je opće poznato da vozilo iz salona je uglavnom jeftinije nego pravljeno po narudžbi. Ovi to nisu bili. Zašto?
A Libertas i dalje ne zna što bi s tim autobusima. Izgleda da su im nametnuti od strane Grada.
Otkad su prva tri došla vozili su dva dana kad je prijevoz bio besplatan. Valjda više od dva mjeseca se plača leasing, a autobusi su u garaži.
Planiraju ih sada slati na najopterećenije linije jer će slijedećih 15 dana, možda i duže, prijevoz biti besplatan. Što je s ljudima koji su i za taj period već kupili karte? Samo ne znam koga će voziti jer sve više firmi razmišlja o tome da im djelatnici dolaze na posao samo ako je nužno potrebno. Pogotovo sada kada kruži priča da zaraženih ima i u Dubrovniku.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar čet 19 oľu 2020 - 13:59

Kombiji voze na linijama 28(gbr.179), 23A(gbr.180) i 29(gbr.181). Šteta što nemaju automatska vrata za putnike. Gdje je angažiran gbr.178?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 24 oľu 2020 - 10:53

Zna li itko je li Libertas vozi posebne linije? Ja nisam uspio naći bilo kakvu info na internetu, zbog situacije mi se ne ide na ulice gledati.
Ipak ima ljudi koji moraju na posao, a nemaju baš svi svoje auto.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 24 oľu 2020 - 18:14

Stigli crossway-i u Zagreb. Za razliku od Urbanwaya 18, koji su već više od mjesec dana u ZG, za pet crosswaya su odrađene sve formalnosti i s te strane nema prepreka da budu isporučeni Libertasu.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 sri 25 oľu 2020 - 20:06

kriticar je napisao/la:Zna li itko je li Libertas vozi posebne linije? Ja nisam uspio naći bilo kakvu info na internetu, zbog situacije mi se ne ide na ulice gledati.
Ipak ima ljudi koji moraju na posao, a nemaju baš svi svoje auto.
Voze samo Mokošica - Opća bolnica 3-4 puta
MAN SU220
MAN SU220

Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 25 oľu 2020 - 21:58

Hvala na info. Tako sam nešto i mislio. U ovom trenutku jedina svrsishodna relacija.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 čet 26 oľu 2020 - 12:13

Eto prilike Libertasu da ni ne uzmu ona 3 Urbanwaya. Gradsko vijeće nek izglasa da nisu potrebni, ionako neće tako skoro trebat.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 27 oľu 2020 - 18:03

Ha - ha. Autobusi zaista u ovoj situaciji ne trebaju. Neće turisti nagrnuti dan nakon što se ukinu sva ograničenja, a ovo traje li traje. Koliko to nitko ne zna.
Baš će biti zanimljivo hoće li HDZ izglasati nabavku sada nepotrebnih autobusa.
Koliko vode računa o potrebama građana govori nam njihovo neizglasavanje nabavke tada prijeko potrebnih autobusa pred kraj prošlog saziva.
Sada je situacija drugačija jer stiže pet prigradskih Crosswaya (stigli već u Zagreb) i 11 niskopodnih gradskih Solarisa (netko bi zbog njih mogao i u zatvor).
Mislim da ovlašteni zastupnici drugih marki jedva čekaju da stignu Solarisi koji neće biti po specifikacijama iz natječaja (ma što pravnici iz DKOM mislili o tom). Tužbama će se riješiti nelojalne konkurencije jer kazna za prijevare u javnoj nabavi je oduzimanje prava učešća u novim JN određeno vrijeme.
Plus što bi DORH trebao juriti takve po službenoj dužnosti.
Kolateralna žrtva i to ona koja bi mogla najgore proći je Libertas. Ali doprinjeli su i oni tome.
A sami Urbanwayi 18 su busevi s lagera. O tome govori cijeli Libertas.
Ne znam je li tko u Libertasu bio tako samouvjeren da sklopi ugovor o leasingu prije dobivenog odobrenja gradskog vijeća. Razmišljam da su ovi isti Urbanwayi prošli na prvom natječaju bi uopće li bilo drugog. Jer u mjesec dva odjednom je umjesto tri potrebno šest. A u Libertasu ne znaju kako uposliti i prva tri. A posla bi, da je normalna situacija, itekako bilo.
Tko može napraviti i isporučiti novi autobus u roku od 30 dana? A Iveco je s takvim rokom isporuke pobijedio na drugom natječaju.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 sub 28 oľu 2020 - 6:52

Kod nas stigle ponude za drugu seriju fondova. Solaris se nije javio na nijednu grupu !!!! MAN dao na zglobne jamstvo 72 mjeseca
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 14 / 40. Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Ova tema je zaključana: ne moľeą uređivati postove niti odgovarati.