Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)

+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Stranica 8 / 40. Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Next

Go down

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 8 Empty Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)

Postaj by NP-549 sri 17 kol 2022 - 19:19

Kaže danas direktor AutoHrvatske da će MAN-ovi za Libertas dosta kasnit
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar čet 18 kol 2022 - 8:34

Gbr.137 stalno vozi. Jučer na 1B, danas na liniji 3

kriticar
Moderator
Moderator

Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 19 kol 2022 - 12:32

Jučer popodne vidio sam gbr.134 na liniji 3. Izgleda umjesto 137.
Gbr. 189 vidio na polasku linije 35 u 17;30. Voze li gdje gbr. 190 i 191? Njih još nisam vidio u vožnji.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 20 kol 2022 - 13:42

U lokalnoj tiskovini koja se dijeli besplatno (tko to financira?) izašao je slijedeći članak.
glasgrada je napisao/la:
SAFU POTVRDILA
Ne postoji sumnja na nepravilnosti u Libertasu, dogodila se ljudska pogreška
Nastavno na prijavu Libertasa Dubrovnik d.o.o. Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programsa i projekata EU (SAFU zbog pogreške u rasporweđivanju jednog od 11 autobusa financiranih Europskim sredstvima. Safu je 27,srpnja izvršila provjeru navoda na licu mjesta. U dostavljenom zaključku navodi sekako " ne postoji osnova za prijavu sumnje u postojanje nepravilnosti te da je situacija u kojoj je autobus s registarskom oznakom DU 046 LD prijavljen rezultat pogreške u rasporedu autobusa koja je ispravljena prije nego je komercijalna usluga izvršena".
Naime, provjerom su utvrđeni podaci o registarskkoj oznaci i garažnom broju za svih 11 autobusa nabavljenih iz projekta. predmetna prijava odnosi se na autobus registarske oznake DU 046 LD, garažni broj 46. Uvidom u sustav, koji nije moguće retroaktivno mijenjati, ustanovljeno je da niti jedan od 11 autobusa u navedenom razdoblju nije korišten u komercijalne svrhe jer je pogreška u rasporedu uočena prije izvršenja usluge, vozilo GB 46 vraćeno je u remizu te je uslugu obavilo vozilo GB 183. Navedeno je razvidno iz voznog lista autobusa te putnog radnog lista, kao i ispisa ih tahografa.
U obrazloženju je istaknuto i kako je JGP Libertas Dubrovnik nakon opisane pogreške unaprijedio informatički sustav te uspostavio poboljšani kontrolni kanal komunikacije, sve kako se navedeni propust ne bi ponovio. nakon provedenihprogramskih izmjena, 11 autobusa javnog gradskog prijevoza nabavljenih europskim sredstvima više nije moguće rasporediti na komercijalne vožnje
Prepisano od slova do slova. Tiskovina ne navodi ime autora članka.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 20 kol 2022 - 14:45

NP-549 je napisao/la:Kaže danas direktor AutoHrvatske da će MAN-ovi za Libertas dosta kasnit
Zna li se zašto? Pa neki su već i gotovi. Bili su najavljeni kad i Iveco, ako sam dobro shvatio izjave onih koji bi mogli i trebali znati više.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 20 kol 2022 - 16:10

Gornji članak je objavljen u tiskanom izdanju br 907, ali i na internetu je kompletna tiskovina i može se naću na dnu stranice koja je na ovom linku: https://www.glasgrada.hr/
Više ne mogu editirati raniji post.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 ned 21 kol 2022 - 8:55

kriticar je napisao/la:
NP-549 je napisao/la:Kaže danas direktor AutoHrvatske da će MAN-ovi za Libertas dosta kasnit
Zna li se zašto? Pa neki su već i gotovi. Bili su najavljeni kad i Iveco, ako sam dobro shvatio izjave onih koji bi mogli i trebali znati više.

Pojedine elektroničke komponente nedostaju i ne zna se kad će stić
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar ned 21 kol 2022 - 9:12

Što više elektronike to više problema.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 ned 21 kol 2022 - 10:39

Elektronika je odavno prisutna, sad se pojavio problem nedostatka djelova kod završene montaže.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar ned 21 kol 2022 - 14:52

Ma znam da je odavno, ali obim primjene se stalno povečava. Time i mogučnost kvara i probloma koji mogu lako riješiti znalci.. Nego je li edukacija ljudi u održavanju pratila taj razvoj? Na to sam mislio. A i zašto bi informatičari, koji znaju posao, dolazili na plaću u javnu tvrtku, a ne našli bolje plaćeni posao? Jer dobri informatičari su jako dobro plaćeni. i sve je veća potreba za njima.
A i ovo sa dobavom novih djelova elektronike u auto industriji je poznato. Rok isporuke novih osobnih vozila je već preko godinu dana.

Usput na desetki voze Urbanwayi 204 i 206. Mislim da su još jučer ujutro vozili 204 i 205.

kriticar
Moderator
Moderator

Pfaff likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 ned 21 kol 2022 - 20:00

Prolaze dečki obuku, ovlašteni je stalno na raspolaganju vezano za neke nedoumice, a Autotrolej uvijek s autobusima nabavlja i nove diagnostičke uređaje.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar ned 21 kol 2022 - 22:29

Sve je to u redu. Kad kvar stvarno postoji. I pravilno je diagnosticiran. Ali navodno, barem sam tako čuo, ima dosta bagova koji se ne rješavaju ili se riješe kratkotrajno, a onda ponavljaju. A za to ti trebaju stvarno dobri informatičari. Ima li ih? To mehaničar priučen informatici teško da može.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 22 kol 2022 - 16:19

Danas sam na liniji 12 vidio gbr.176. Gdje je novi Iveco? Znači li to da uz 190 i 191 koje još nisam vidio u vožnji ne vozi ni 193 koga sam već vidio na liniji 12?
192 je danas viđen na liniji 16. Definitivno vozi tu liniju. I brojke i slova na displeju su bijele boje na crnoj podlozi.
E sada zašto MAN vozi na liniji 12? Iveco je novi i ne vjerujem da je već u kvaru. Možda vozači više vole skoro sedam godina stari MAN nego novi novcati Iveco? Ako je tako ne bi bilo prvi put da čujem od raznih vozača da preferiraju stariji MAN od novijeg IVECA.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 uto 23 kol 2022 - 18:20

Bit će dječje bolesti na Ivecu
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 24 kol 2022 - 19:14

Samo da ne prođe rok isporuke iz ugovora. Libertas mora poštovati te ugovore do zadnjeg zareza jer su svojim blago rečeno neznanjem, da ne kažem nećim drugim, imali najviše nepravilnosti poznatih SAFU od svih javnih firmi. i vjerojatno su pod posebnim nadzorom.
Ne znam smije li se išta u potpisanom ugovoru mijenjati, pa i rok isporuke.
A imam dojam da neki u i oko Libertasa koji od početka teže IVECU, jedva to čekaju. I to ne sitne ribe. Možda griješim ali dosadašnji potezi navode me na to.
Libertas i AH već su se sudili zbog pokušaja prevare Solarisa. Je li AH time pokvarila kakve poslove u sivoj zoni sa Solarisom možemo samo sumnjati. Ali zašto je Solaris dovodio falše autobuse iz Poljske čak do Dubrovnika? Vrijeme će mnoge stvari izvesti na čistac. Hoće li ih to koštati daljne suradnje u vezi nabavke novih autobusa?
Zašto je nabavljeno 7 LE Iveco? Nemaju ih gdje staviti voziti. Možda je pet bilo dosta. Ali malo se struka pita. A u Libertasu i nije neka struka.
MAN solo u prigradu vozi samo na 10-3 i 16A (i to gbr.153 i 154). Na desetki bus bez troja vrata nema što tražiti. A na 16A može i midi. Ali njih Libertas nema dovoljno. Znamo zašto. Valjda opet zbog "stručnih" kadrova.
Navodno je viđen i jedan LE na liniji 23. Tako mi je rečeno, ali ja ga nisam vidio pa ne znam koji od tri preostala bi mogao biti.
Je li dva čuvaju za linije 25 i 27 na kojima, sada ljeti kada nema srednjoškolaca, voze midi (Turkizi)?

Zašto na liniji 16A vozi 154, a ne neki koji ima u sustavu displeja liniju 16A? Gbr. 150 i 158 imaju sigurno. Viđeni sa ispisom te linije.
I zašto ne ukucaju na sve?
Danas je u luci Gruž brod MEIN SCHIFF 5. Bazirano na ranijim pristajanjima ovog broda Libertas bi sa čak pet autobusa trebalo da vozi shuttle. Uglavnom na tom poslu usput sam vidio bar jednog MAN A20 te nekoliko Crosswaya.

kriticar
Moderator
Moderator

borna likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 26 kol 2022 - 8:08

NP-549 je napisao/la:Bit će dječje bolesti na Ivecu
Zar ta savršena vozila koja obožavaju političari imaju dječje bolesti? Oni znaju prepoznati pravu vrijednost za razliku od struke.
Zato nam je ovako dobro.
.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SL222 pet 26 kol 2022 - 13:01

134 upravo vozi na 4ki, 137 na 6ici.
Jučer su 155 i 156 bili u gradu na 3ici i 6ici.
203 jučer na 1A, a jutros na 10ki.
MAN SL222
MAN SL222

Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pet 26 kol 2022 - 18:55

Čini mi se da Libertas ove jeseni ima još jedan zadatak, prijevoz učenika turističko - ugostiteljske škole koji zbog radova sele u OŠ Župa ali samo u popodnevnoj smjeni. Tako da neznam koliko će još dodatnih autobusa trebat zato.
MAN SU220
MAN SU220

Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 26 kol 2022 - 19:55

Pa biti će gradskih, Biti će Crosswaya. Biti će A20. Bit će barem jedan regio. Nema dovoljno linija ni za Crossway LE. A ako otvore linije kao što je bila 2B moći će čak i oni iz EU. A ni školski ne voze popodne.
Znaš li koji je Crossway LE na liniji 23?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pet 26 kol 2022 - 20:32

kriticar je napisao/la:
NP-549 je napisao/la:Bit će dječje bolesti na Ivecu
Zar ta savršena vozila koja obožavaju političari imaju dječje bolesti? Oni znaju prepoznati pravu vrijednost za razliku od struke.
Zato nam je ovako dobro.
.

Imamo mi sa Manom puno više problema nego s Ivecon
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar ned 28 kol 2022 - 13:20

Hoćeš li to reći da vas bivši direktor "spasio" još više problema kada je uzeo pola A21, a pola crossway-a u prvoj EU nabavci?
A MANov vrhunac na šasiji A21 je bio izgleda sa EEV modelom. Kažu da je to najbolja serija koja je došla u Dubrovnik. Po istim (ili vrlo sličnim) specifikacijama i u Split je stiglo šest komada. Poslije njih stizali su oni sa više problema. Ali svaka serija ima neki problem.
Prva serija u Dubrovniku imala je mali D08 motor.
Druga je imala veći motor ali premali hladnjak. I probleme s tim.
Treća je EEV. Tu je MAN s ovim modelom dostigao pik.
Četvrta i peta su Euro6 sa svim problemina koje ta eko norma donijela.
I da nije tako imam dojam da bi MAN reciklirao model A21 do beskonačnosti. Ovako smo dobili 12C. Tek treba da se pokaže.
Ali izgleda ni konkurencija nije bolja.
A MAN i IVECO koje vi koristite praktično za isti posao u prigradu su dva autobusa različite namjenje i koncepcije. A i različiti i po godini izlaska osnovnog modela.
Trebalo bi uspoređivati autobuse iste namjene na istim poslovima, a vi tu imate za usporedbu jedino plinske Urbanway 18 i MAN A23 CGN.
IVECO Crossway nema konkurencije. Odlično pogođen autobus. Ne dobijaš puno, ali i ne plaćaš puno. A posao radi. Dokad? A konkurenti kasne za IVECOm debelo u tom segmentu, pa se i nisu javljali na natječaj. Sada u Splitu i Zadru se pojavljuje Mercedes sa novim Intourom. Zašto ne i MAN sa InterCIty modelom? Sada kad intercity ima D15 motor?
IVECO Crossway LE također nije dosad imao neku konkurenciju. MAN A78 to sigurno nije mogao biti sa malim motorom. Sada se na natječaju pojavio Mercedes i dobio natječaj u Osijeku. MAN se mogao javiti jedino za Dubrovnik sa svojim Itercity LE prigradskim modelom. Zašto nije? Gradska verzija  koju uzimaju Rijeka, Split i Zagreb  bit će dostupna tek 2023.
A gradskom segmentu znaš i sam za plinaše. Ne znam kakvi su onih pet Urbanwaya 12 diesel u Zagrebu gdje ima za usporedbu i 15 MAN A21 Euro6.
Renault Agora, Citelis, Urbanway je niz koji se razvlače već godinama isto kao i MAN A21.
Osnovni modeli su još iz prošlog tisućljeća.
I jedno je gradski Iveco, a drugo prigradski. Razlika nebo i zemlja. Sa novim MAN prigradskim modelom nema iskustva u Hrvatskoj. Za sada ih je stiglo samo nekoliko polovnih komada. A i gradski MANovi novog modela tek ulaze u eksploataciju.
Iako bi čovjek očekivao da novije inačice već razvijenog modela budu sve bolje očito se u praksi nije pokazalo tako.

kriticar
Moderator
Moderator

gaspa and borna like this post

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 ned 28 kol 2022 - 22:17

D20 je upao u probleme sa euro6 normom. Razvlačili su to par godina dok nisu sve pripremili za D15. Čini mi se da je to kopija Scanijinog motora. Nadajmo se da će bit sve ok.
Crossway visoki ima konkurenciju u Regiu, dok low entry nema nikog za usporedit.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar ned 28 kol 2022 - 23:41

Pa Regio se ne proizvodi već koliko? Ovako napamet mislim barem pet godina. Bio je jak igrač na tržištu. Jadna zamjena bio mu je Intercity sa D08 motorom.
I Lion's City LE na A78 šasiji je dolazio samo s D08 motorom. i njegova proizvodnja je prestala prošle godine.
Ne mogu naći podatak da je na tržištu i MAN Lion's Intercity sa D15 motorom. Vjerovatno će s novim mototorom doći i novi izgled prednjeg kraja u skladu s ostalim aktuelnim MAN modelima.
Iveco uglavnom sve modele nudi sa mogučnošću izbora motora manje ili veće zapremine.
I različite dužine autobusa. Tako i Libertas na najnovijem natječaju kojeg je otvaranje jedne jedine prispjele ponude bilo prije koji dan traži kraći autobus. Tako će uz pet Crosswaya 12 m biti još dva dužine 10,6 m. i ta fleksibilnost dužine i zapremine motora vjerovatno i pomaže u prodaji

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 29 kol 2022 - 6:45

kriticar je napisao/la:
Ne mogu naći podatak da je na tržištu i MAN Lion's Intercity sa D15 motorom. Vjerovatno će s novim mototorom doći i novi izgled prednjeg kraja u skladu s ostalim aktuelnim MAN modelima.
Kada ja već umoran pišem postove onda se i ovo potkrade. MAN već neko vrijeme ugrađuje D15 u MAN Lion's Pntercity.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 29 kol 2022 - 12:17

Jesu li možda skinuli reklamu s jednog zglobnog MANa? Čini mi se da sam vidio jednog takvog na 1A. A gbr.203 je i dalje na linijni 10.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 8 / 40. Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu