Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)

+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Stranica 9 / 40. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Next

Go down

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Empty Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)

Postaj by MAN SL222 pon 29 kol 2022 - 22:44

Je, to je 201.Inače u gradu su 155 (do danas je mijenjao 41 na 3ici), 156 (6ica), 159 (1B).
MAN SL222
MAN SL222

Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 30 kol 2022 - 8:07

Gbr.201 je zaista bio ruglo sa onim rupama u reklami s obje strane. I jutros sam ga vidio, ali ga nisam uspio identificirati zbog udaljenosti s koje sam ga vidio.

kriticar
Moderator
Moderator

Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 30 kol 2022 - 14:52

Gbr.157 sam vidio na desetki tijekom jutra.
Gbr.156 i 159 na liniji 6.
Gbr.154 je i dalje na 16A bez upaljenog displeja i sa tablom. Danas ga vidio sa šest putnika unutra. Inaće su najviše dva tri kroz Gruž kada krene put Župe. Ali zar nemaju za 16A nijednog sa podešenim displejem kad već ne reprogramiraju gbr.154?
Napokon sam vidio gbr.201 izbliza. Sada reklamu ima još samo gbr.202 od zglobnih.
Nisam vidio ni jednog iz serije 134 - 139.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 30 kol 2022 - 15:24

MAN SU220 je napisao/la:Čini mi se da Libertas ove jeseni ima još jedan zadatak, prijevoz učenika turističko - ugostiteljske škole koji zbog radova sele u OŠ Župa ali samo u popodnevnoj smjeni. Tako da neznam koliko će još dodatnih autobusa trebat zato.
Kakav je to posao prijevoza bez javnog natječaja? Obavljanje tog posla bez natječaja JN bi bilo kršenje propisa. A natječaj nisam uspio pronaći.
I kako to sada odjednom treba obavljati radove u školi? Jesu li to mogli preko školskih praznika? Roditelji se opravdano bune po portalima. Ne znam koji je obim radova i koliko je nužan, ali je svakako trebalo bolje organizirati pripremu. I najaviti radove ranije.
A škola je županijska, Libertas gradski. U obje jedinice lokalne uprave na vlasti je HDZ, ali imam dojam kao da se ne radi o istoj stranci. Svaka grupacija čini mi se ima svoje "ljubimce" pri dodjeli posla. Situacija mi ne izgleda ništa bolje nego kada su u tim jedinicama bile na vlasti različite stranke.
A radi se prijevozu oko 400 učenika otprilike. Otprilike polovica bi mogla biti 16 godina i mlađa.
Ili će Libertas otvoriti linije u vrijeme kada učenicima odgovara, a država će plaćati pokaz (odnosno veći dio, a manji županija). Tada bi mogli voziti svi busevi. Čak i oni financirani iz Fondova EU. I mislim da tada ne treba natječaj JN. Ali liniju mogu koristiti svi, ne samo đaci.

A pročitao sam da od 01.09. prestaje primjena uredbe o mogučnosti reduciranja linija zbog korone. Ako je to stvarno službena informacija Libertas i ne samo Libertas mora sve registrirane i odobrene linije kod županije voziti u punom obimu ili ih odjaviti. Tako da ćemo vidjeti što će se događati. 01.09 je prekosutra. A škola počinje 05.09.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 uto 30 kol 2022 - 16:41

kriticar je napisao/la:
Kakav je to posao prijevoza bez javnog natječaja? Obavljanje tog posla bez natječaja JN bi bilo kršenje propisa. A natječaj nisam uspio pronaći.
I kako to sada odjednom treba obavljati radove u školi? Jesu li to mogli preko školskih praznika? Roditelji se opravdano bune po portalima. Ne znam koji je obim radova i koliko je nužan, ali je svakako trebalo bolje organizirati pripremu. I najaviti radove ranije.
A škola je županijska, Libertas gradski. U obje jedinice lokalne uprave na vlasti je HDZ, ali imam dojam kao da se ne radi o istoj stranci. Svaka grupacija čini mi se ima svoje "ljubimce" pri dodjeli posla. Situacija mi ne izgleda ništa bolje nego kada su u tim jedinicama bile na vlasti različite stranke.
A radi se prijevozu oko 400 učenika otprilike. Otprilike polovica bi mogla biti 16 godina i mlađa.
Ili će Libertas otvoriti linije u vrijeme kada učenicima odgovara, a država će plaćati pokaz (odnosno veći dio, a manji županija). Tada bi mogli voziti svi busevi. Čak i oni financirani iz Fondova EU. I mislim da tada ne treba natječaj JN. Ali liniju mogu koristiti svi, ne samo đaci.

A pročitao sam da od 01.09. prestaje primjena uredbe o mogučnosti reduciranja linija zbog korone. Ako je to stvarno službena informacija Libertas i ne samo Libertas mora sve registrirane i odobrene linije kod županije voziti u punom obimu ili ih odjaviti. Tako da ćemo vidjeti što će se događati. 01.09 je prekosutra. A škola počinje 05.09.

A treba samo u 13:00 s kolodvora do škole Župa i povratak iz škole u 17:40, 18:30 i 19:20. Neznam hoće li bit organizirano ili će pojačat 10ku i 16ku.
MAN SU220
MAN SU220

Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 uto 30 kol 2022 - 17:06

Linije se ne odjavljuju nego ih jednostavno prestaneš vozit. Da bi ti se oduzela koncesija potrebno je da netko treći projavi da ne voziš
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 30 kol 2022 - 19:32

NP-549 je napisao/la:Linije se ne odjavljuju nego ih jednostavno prestaneš vozit. Da bi ti se oduzela koncesija potrebno je da netko treći projavi da ne voziš
Mislio sam na obavijest za putnike da ne voze, ako do toga dođe. A to bi bilo korektno prema korisnicima usluga.
I na linije 22, 25, 26, 27 i 38 koje su skratili. I sada bi ih trebali vratiti na punu trasu. Jer nemaju koncesiju za skraćene linije. Istina sve osim 26 skraćeno voze na teritoriju samo jedne lokalne zajednice. Pa bi u dogovoru jedan na jedan mogli nešto ishoditi. Ali ako ne voze izgubiti će županijsku koncesiju.
Jer će ih netko brzo prijaviti. Kao što su ih prijavili i "komercijalno" korištenje EU autobusa.

Privatnici su se okomili na Libertas koji je samo igrač u tržišnoj utakmici. I radi ono što gazda traži. A sve zbog shuttle prijevoza. A koliko sam pohvatao shuttle se izgleda vozi samo za jednu agenciju. Navodno su još neke tražile da Libertas vozi za njih, ali im nije udovoljeno. Od svega koristi ima samo ta agencija. Libertas naplaćuje samo uslugu koju pruža. I to kvalitetnije nego privatnici. Autobusima Euro6 norme, dok privatnici voze puno starijim autobusima niže eko norme. Agencija plaća pristojbe za ulazak u luku i Pile. I ako ne plati to je njena ušteda.
Ali privatnici napadaju Libertas, jer ne smiju agenciju(e) iz straha od daljnjeg gubljena poslova s istim.
Slučajno se radi o agenciji kojoj je osnivač savjetnik gradonačelnika za turizam.  I zašto je uopće nabavka autobusa za shuttle inicirana iz gradskih struktura?
A istovremeno Libertas ne vozi Cabrio ture. Govore da je nerentabilno. Iako obična računica kaže drugačije. Privatnici voze sa open side autobusima.
Volio bi vidjet koliko donesu Crosswayi koji voze shuttle. Ili zglobni. Jesu li oni rentabilni? Ne zaboravite da svaki mjesec treba platiti leasing.
Ne navijam ni za Libertas ni za privatnike samo pokušavam dokućiti pozadinu svega. Jer u turizmu ima posla za sve. Samo treba biti konkurentan. To je moje viđenje ovako sa strane bez kompletnog uvida u dokumente. Tako da može biti i pogrešno. Ne znam što bi pronašli oni kojima je posao da istražuju sumljive stvari, ali očito to njima nije sumnjivo.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 30 kol 2022 - 21:24

MAN SU220 je napisao/la:

A treba samo u 13:00 s kolodvora do škole Župa i povratak iz škole u 17:40, 18:30 i 19:20. Neznam hoće li bit organizirano ili će pojačat 10ku i 16ku.
Nije Libertas socijalna ustanova. I nije to baš tako jednostavno organizirati. Ako budu zatvoreni linijski prijevoz treba osam autobusa za 400 đaka. U polasku u školu svi idu u isto vrijeme. Kako organizirati povratak? Koliko autobusa u koje vrijeme? Nije svaki dan isto. I to košta i netko treba netko platiti. a prije toga sklopiti neki ugovor nakon provedenog postupka nabave. Na javnom linijskom prijevozu treba manje autobusa, ali putnici trebaju imati nekakvu kartu. Koju netko treba platiti za svakog đaka.
Kako će đaci iz Konavala, Primorja stizati u školu? Gdje će presjedati? Treba li koji autobus prema školi kretati i iz Mokošice ili Lapada? I vraćti đake u te gradske kotare? Poslije kojeg sata? I treba li samo zbog gimnazije polasci Lapad Ploče i Mokošica Ploče?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 uto 30 kol 2022 - 21:58

Nema tu previše filozofije. Kako su običnim linijama stizali na Viktoriju tako će sad i u Župu. Konavljani će s polascima u 12:00 otamo a natrag u 20:10 iz Dubrovnika.
Župljani mogu sa svojim linijama 16, 16a i 23a.
A djeci iz grada bi najbolje bilo prilagoditi polaske Mokošica - Ploče i Lapad - Ploče da polaze 10 minuta ranije u 13:00 i da nakon žičare produže u Župu.
A za djecu iz primorja koja dolaze sa stonskim u 12:00 uvesti polazak u 13:15 s kolodvora za Župu.
Povratak iz Župe za grad nakon četvrtog, petog i šestog sata odnosno u 17:40, 18:30 i 19:20.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 31 kol 2022 - 8:12

Znači ti bi to riješio linijama? Koliko autobusa za odlazak u školu? Vidim tri si planirao. Je li dovoljno?
Nego mogu li to riješiti umovi u Libertasu koji godinama ne mogu riješiti gužve na gradskim linijama ljeti?
Sve njihove ideje nisu pomogle dosad da se gužva smanji.
I napomena polasci Mokošica - Ploče i Lapad - Ploče voze i đake gimnazije ne samo ugostiteljsko turističke škole. I to svaku drugu sedmicu popodne. Ili se i tu nešto promijenilo?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 31 kol 2022 - 18:17

Gbr.137 je na linijni 8 gdje je uletio popodne zato jer je gbr.42 ispustio dušu i ostao nasred ceste pedesetak metara prije prve stanice u ulici Andrije Hebranga. Tehničkoj ekipi je trebalo neko vrijeme da se pojavi na mjestu kvara, ali kada sam naišao sat vremena kasnije autobus su sklonili.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SL222 sri 31 kol 2022 - 22:15

A 138 je bio na 1A-1.
MAN SL222
MAN SL222

Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar čet 1 ruj 2022 - 12:42

Danas napokon vidio gbr.191 na liniji 23. Zanimljivo za školskih praznika linija ima jedan jediini polazak. bez povratka i ide valjda prazan natrag?
Na liniji 16A vozi gbr.151 sa upaljenim displejem. Napokon su stavili bus koji ima ukucanu liniju.
Gbr.201 i 202 voze na liniji 1A, a 203 i 206 na liniji 10. Gbr.204 i 205 su u garaži. Kvar?
Gbr. 183 i 184 voze shuttle. Brod je VIKING SEA.
U luci je MARELLA EXPLORER 2 a njegove putnike do zračne luke i nove od tamo na brod voze privatnici.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 čet 1 ruj 2022 - 14:48

kriticar je napisao/la:Danas napokon vidio gbr.191 na liniji 23. Zanimljivo za školskih praznika linija ima jedan jediini polazak. bez povratka i ide valjda prazan natrag?

Polazio iz garaže ovo ljeto jer nije bilo polaska u 14:30. Prvi bio u 06:50 zadnji u 13:25 kružni do Srebrenog.

Doznao sam da se zbog dozvola od ponedjeljka vraćaju četiri 10tke, dvije 16ke i oni stari polasci sad u detalje neznam, kad objave vozni red prenesem.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar čet 1 ruj 2022 - 18:16

Na 23A vozi gbr.178.
Na 17 vozi gbr.180.
Moraju vratiti sve polaske prije korone ako misle zadržati koncesiju na njih.
Znači trebala bi se vratiti linija 27A sa svojim konekcijama 30 i 31.
Linije 22, 25, 26, 27 i 38 voziti skroz do grada.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 čet 1 ruj 2022 - 19:51

Što se tiče same organizacije prijevoza učenika i zaposlenika, preporuka je da se učenici i zaposlenici ukrcavaju na kolodvoru u autobus u 13 sati. Ukoliko ne stignu na ovaj autobus mogu koristiti ostale redovne linije koje idu prema Župi. Za povratak učenika pojačane su redovne linije br.10 i 16, drugim riječima autobusna linija br.10 polazi iz Cavtata u 19.30 i na stanici Srebreno i Kupari radit će prijem učenika kojima se završava 6. sat a za učenike kojima se završava 7.sat, linija br.10 koja polazi u 20.00 sati iz Cavtata, također će raditi prijem učenika na stanici Srebreno i Kupari, a redovna linija br. 16 koja polazi u 20.15 sati raditi će prijem učenika i na stajalištu ispred Škole. Učenici koji idu u smjeru Konavala prate redovne linije koje su bile kao i dosad. Raspored autobusnih linija svakako treba pratiti na mrežnim stranicama Libertasa, a isti će biti objavljen i na stranici Škole. je napisao/la:
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar čet 1 ruj 2022 - 19:57

@MAN SU220 istraži:
Hoće li vratiti MAN na službe 16 i 23 , a Crossway LE na 25 i 27?
Hoće li spojiti polaske R-2 i 16-2 u jednu službu?
Hoće li službe 12 i 35 voziti cijeli dan?
Hoće li sada kad će na liniji 10 polasci svako pola sata i dalje voziti zglobni?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 čet 1 ruj 2022 - 20:24

kriticar je napisao/la:Linije 22, 25, 26, 27 i 38 voziti skroz do grada.

Tako sam i čuo da će bit. Kad iziđe vozni red onda ćeš dobit i raspored rada vozača pa vidi kako se poštuje radno vrijeme.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 2 ruj 2022 - 15:08

MAN SU220 je napisao/la:
Što se tiče same organizacije prijevoza učenika i zaposlenika, preporuka je da se učenici i zaposlenici ukrcavaju na kolodvoru u autobus u 13 sati. Ukoliko ne stignu na ovaj autobus mogu koristiti ostale redovne linije koje idu prema Župi. Za povratak učenika pojačane su redovne linije br.10 i 16, drugim riječima autobusna linija br.10 polazi iz Cavtata u 19.30 i na stanici Srebreno i Kupari radit će prijem učenika kojima se završava 6. sat a za učenike kojima se završava 7.sat, linija br.10 koja polazi u 20.00 sati iz Cavtata, također će raditi prijem učenika na stanici Srebreno i Kupari, a redovna linija br. 16 koja polazi u 20.15 sati raditi će prijem učenika i na stajalištu ispred Škole. Učenici koji idu u smjeru Konavala prate redovne linije koje su bile kao i dosad. Raspored autobusnih linija svakako treba pratiti na mrežnim stranicama Libertasa, a isti će biti objavljen i na stranici Škole. je napisao/la:
Rješenje na nivou stručnjaka iz Libertasa. svaki forumaš bi to bolje uradio.  Gdje su ih samo našli? Kažu pojačavaju linije, a nigdje još obavijesti kada ta pojačanja idu. hehe
U 13:00 idu doma oni iz jutarnje smjene i autobus je prepun. Kada su stigli zglobni to je bio jedan od prvih polazaka za Cavtat koje su vozili baš zato što su puutnici ostajali iza solo. Sada bi dodali još stotinjak niovih putnika. To je uz računicu da svaka generacija ima samo po jedno odjeljenja sa max 25 đaka. A ima ih vjerojatno puno više.
Još jednom se pokazalo da Libertas nema kadrove u prometnom sektoru na mjestima koja odlučuju da može organizirati nešto pametno.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pet 2 ruj 2022 - 15:20

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv26
LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv27
LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv28
MAN SU220
MAN SU220

gaspa likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pet 2 ruj 2022 - 15:22

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv29
LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv30
LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv31
MAN SU220
MAN SU220

gaspa likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pet 2 ruj 2022 - 15:24

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv35
MAN SU220
MAN SU220

gaspa likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pet 2 ruj 2022 - 15:25

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv36
LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv37
LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 9 Receiv38
MAN SU220
MAN SU220

gaspa likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 3 ruj 2022 - 7:12

27A kreće iz Vodovađe u 06:15 i čeka na Zvekovici 30 iz Vitaljine i 31 iz Molunta? A oni kreću dosta ranije.
Otkud sada to? Ako je godinama kretala iz Vitaljine ranije? Zašto onda nije 25?
I 31 je bio Vodovađa Cavtat, a sada Molunat Cavtat?
To su neka nova odobrenja?
Ili to vozači voze dva autobusa? Služba 25 prvo vozi onaj koji može i na školski, a onda vraća u Konavle "svoj". A služba 27A prvo linijski pa za povratak iz škole i povratak u Konavle preuzima svoj?
Ili će za Vodovađu voziti dva školska da vozači ne trebaju mijenjati bus? A to su stari Classic Ü dok dolaze brodovi a kružnim putovanjima i vozi se shuttle, a onda mogu i Crosswayi.
Ako sam dobro shvatio za putnike se mijenja to da presjedaju na Zvekovici oni iz Molunta i Vitaljine, a ne kao prije korone iz Vodovađe i Molunta?

Je li služba 22 vozi s istim busem za Brsečine s kojim dolazi iz Imotice ili uzima veći linije 35?

Zadnja promjena: kriticar; sub 3 ruj 2022 - 8:07; ukupno mijenjano 2 put/a.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 sub 3 ruj 2022 - 8:00

Prava 25 ide u 05:30 iz Vodovađe i čeka 30 i 31 na Zvekovici te vozi u 07:20 školu Župu. A 27A vozi u 06:15 iz Vodovađe.
Koliko vidim zabrljali su samo u 07:00 iz Plata vozi za vrijeme škole preko Mljekare a 23ica se spušta iz Buića isto preko Mljekare tako da Zona ostaje zakinuta jer nema ispomoći.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 9 / 40. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu