LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Stranica 10 / 40.
Stranica 10 / 40. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
Shvatio sam. Oba voze školski prijevoz. Samo za školski prijevoz treba autobus licenciran za to. A na liniju mogu svi, pa i Crossway LE.
Hoće li na oba jutarnja polaska iz Vodovađe biti ostarjeli "školski" bus. Ili će barem na jednom biti novi Crossway LE? Ako se sjećate tamo nisu odmah ni 2020. rasporedili novi Crossway.
Ja bi nove Crosswaye rasporedio na službe 11, 12, 15, 25, 27. Ali gdje još dva? Možda 23 i 35? Zbilja su ih uzeli previše. Kažu da je bivši direktor to odredio. Ako je istina zašto i s kojim motivom? Oni koji pozorno prate znaju što se u krugovima bliskim autobusnom miljeu priča za kupovinu IVECO autobusa.
Na 16 bi stavio MAN A20. Tako da A21 ne moraju redovno van grada, osim na desetki.
Šteta što je sadašnji gradonačelnik stopirao još kao predsjednik gradskog viječa nabavku pet A21 specijalno za liniju 10.
Linije 27A i 38 vezane su uz školski prijevoz. Tamo EU autobusi ne mogu. Treba li i linija 25 biti vezana za školski ili će vozači mjenjati bus?
@ MAN SU220 što vozi preko Mandaljene i Zone iza 07:00 prema gradu kada ima škole? Piše da linija 16 prolazi kroz Zonu uz napomenu samo kada nema škole.
16A koliko znam prolazi pola sata ranije.
I nema ispomoći za polaske u 07:00 i 13:05 bus na liniji 16 iz Plata? Uvijek je bilo kada je škola.
Hoće li na oba jutarnja polaska iz Vodovađe biti ostarjeli "školski" bus. Ili će barem na jednom biti novi Crossway LE? Ako se sjećate tamo nisu odmah ni 2020. rasporedili novi Crossway.
Ja bi nove Crosswaye rasporedio na službe 11, 12, 15, 25, 27. Ali gdje još dva? Možda 23 i 35? Zbilja su ih uzeli previše. Kažu da je bivši direktor to odredio. Ako je istina zašto i s kojim motivom? Oni koji pozorno prate znaju što se u krugovima bliskim autobusnom miljeu priča za kupovinu IVECO autobusa.
Na 16 bi stavio MAN A20. Tako da A21 ne moraju redovno van grada, osim na desetki.
Šteta što je sadašnji gradonačelnik stopirao još kao predsjednik gradskog viječa nabavku pet A21 specijalno za liniju 10.
Linije 27A i 38 vezane su uz školski prijevoz. Tamo EU autobusi ne mogu. Treba li i linija 25 biti vezana za školski ili će vozači mjenjati bus?
@ MAN SU220 što vozi preko Mandaljene i Zone iza 07:00 prema gradu kada ima škole? Piše da linija 16 prolazi kroz Zonu uz napomenu samo kada nema škole.
I nema ispomoći za polaske u 07:00 i 13:05 bus na liniji 16 iz Plata? Uvijek je bilo kada je škola.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Je li to više školskih vožnji nego prije? Čini mi se da je ranije za školu Gruda bio po jedan povratak. Sada su dva. ZA školu Cavtat nisam siguran jesu li i ranije bila dva.
kriticar- Moderator
Kako po Mokošici voze R-3 i R-4. Piše Mokošica - Naš Dom - N.Mokošica i dalje. Što im to znači? Penju se skroz na početno/krajnu stanicu 1B?
U spisku gdje je navedeno što voze P i R službe za R-2 službu piše da vozi ispomoć Orebićkom na polasku linije 16 u 13.05 od Srebrenog u 13:10 ka Gradu.
A u rasporedu gdje su pobrojane sve vožnje službe R-2 piše da vozi u 13:00 na liniji Dubrovnik - Cavtat kao BIS.
Što sad vozi? Jer ne može biti na dva mjesta istovremeno.
U spisku gdje je navedeno što voze P i R službe za R-2 službu piše da vozi ispomoć Orebićkom na polasku linije 16 u 13.05 od Srebrenog u 13:10 ka Gradu.
A u rasporedu gdje su pobrojane sve vožnje službe R-2 piše da vozi u 13:00 na liniji Dubrovnik - Cavtat kao BIS.
Što sad vozi? Jer ne može biti na dva mjesta istovremeno.
kriticar- Moderator
Sinoć su zbog Gruške noći povukli sve zglobne s linija. Promet se kroz Gruž odvijao ulicom A. Hebranga koja nije adekvatna za normalno dvosmjerno prometovanje većih vozila.
Možda bi zglobni i prolazili, ali bolje je ne riskirati. Nisam gledao jesu li nedostatak zglobnih, a time i raspoloživih mjesta za prijevoz na linijama kompezirali većim brojem polazaka.
Možda bi zglobni i prolazili, ali bolje je ne riskirati. Nisam gledao jesu li nedostatak zglobnih, a time i raspoloživih mjesta za prijevoz na linijama kompezirali većim brojem polazaka.
kriticar- Moderator
A zglobni i ne bi mogli smotati iz ulice A.Hebranga u ulicu V.Nazora kuda im je bila trasa. Mnoge raskrsnice u Dubrovniku nisu izvedene sa dobrim radijusom da autobusi, a pogotovo zglobni mogu skretati.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:@ MAN SU220 što vozi preko Mandaljene i Zone iza 07:00 prema gradu kada ima škole? Piše da linija 16 prolazi kroz Zonu uz napomenu samo kada nema škole.
To će se tek sutra saznat što će vozit kad ne dođe ujutro ništa preko Zone.
Jer lolo je stavio R-2 u 07:10 ispomoć 10tki a popodne u 13:00 ispomoć 10tki mada sam vidio i da je naknadno izmjenio da i 16-2 vozi tu ispomoć u 13:00.
Nisu oni baš za procjenit situaciju jer vidio sam i ispomoć liniji 10 u 19:20 iz Plata a u to vrijeme prolazi i 11ka u 18:30 iz Molunta a ima i 10tka u 18:45 iz Cavtata.
Ne bi htio ništa komentirati jer bi istresao sve što sam čuo o onima koji organiziraju promet i njihovom šefu za koje ništa dobro nisam čuo..
I svi mogu vidjeti gužve na gradskim linijama koje oni godinama ne znaju riješiti.
I svi mogu vidjeti gužve na gradskim linijama koje oni godinama ne znaju riješiti.
kriticar- Moderator
Vidit ćemo od sutra kako će sve štimat jer za ovo sve im fali 30ak vozača. Od sutra i 16 vozi nedjeljom i 23A vozi nedjeljom i 11 Molunat vozi nedjeljom tako da su pojedinci imali samo tu nedjelju slobodnu a sad neće imat ni to.
Ima li Libertas neki sindikat? Pa postoje ograničenja glede radnog vremena, max 32 sata mjesečno odn. 180 sati godišnje. Postoje i neka pravila o profi vozačima, broju sati vožnje u nizu i obveznog trajanja odmora između. Ili vozačima odgovara više rada (i više para)?
Ne mogu reći da sam vrstan poznavatelj dubrovačkih prilika i potreba za javnim prijevozom, ali iz ovih tablica zaključujem da su donekle uređene gradske linije a od prigradskih Cavtat, a sve ostalo je jedan gemišt. Koliko uopće ima smisla neku liniju obilježavati brojem kad su od ukupno nekoliko dnevnih polazaka polovica ili više raznim trasama? Ne morate se puno jidit, slično je i u Puli gdje broj linije za svaki polazak dobija slovni nastavak, jer je gotovo svaki drugom trasom. Pa ti to sve upamti, kuda ide, recimo, 26m.
Ne mogu reći da sam vrstan poznavatelj dubrovačkih prilika i potreba za javnim prijevozom, ali iz ovih tablica zaključujem da su donekle uređene gradske linije a od prigradskih Cavtat, a sve ostalo je jedan gemišt. Koliko uopće ima smisla neku liniju obilježavati brojem kad su od ukupno nekoliko dnevnih polazaka polovica ili više raznim trasama? Ne morate se puno jidit, slično je i u Puli gdje broj linije za svaki polazak dobija slovni nastavak, jer je gotovo svaki drugom trasom. Pa ti to sve upamti, kuda ide, recimo, 26m.
MAN SL222- Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021
Jesi vidio je li bilo što kroz Zonu iz sedam ujutro? 190 je na liniji 12. 175 na liniji 25. Kako sada mogu autobusi sa 44 mjesta voziti školu Župa? A 92-96 nisu mogli? I na liniji 27 je Crossway LE i to čini mi se 193. 189 je na liniji 35. 187 na 11, 188 na 15. 192 na 23. Valjda sam dobro popamtio. Jedino nisam ulovio što je na službi 27A. Možda 176? ili neki SUe313?MAN SU220 je napisao/la:Vidit ćemo od sutra kako će sve štimat jer za ovo sve im fali 30ak vozača. Od sutra i 16 vozi nedjeljom i 23A vozi nedjeljom i 11 Molunat vozi nedjeljom tako da su pojedinci imali samo tu nedjelju slobodnu a sad neće imat ni to.
Gbr.150 je 16-1, 157 16-2, 154 ponovo na 16A. I dalje vozi sa tablom, bez displeja. Mislim da su 204, 205, 152 i 153 na liniji 10. 156 sam vidio na nekoj gradskoj liniji. Mislim 6, ali nisam siguran.
Na 1A sam vidio 201 i 202.
134 i 138 su na liniji 6, a 137 na liniji 1B. Ostalo po gradu su noviji busevi.
A polazak u 13.25 za Srebreno na liniji 16 nek pojačaju BIS zglobnim. On kao BIS može krenuti koji minut ranije i dovesti đake točno pred školu, a ne da ih desetka ostavlja na Kuparskoj ulici. Je li se stanica još tako zove ili su dogoni i to promjenili?
A vozači bi trebali biti složni hoće li raditi prekovremeno ili ne. Na slobodan dan u tjednu imaju pravo po zakonu i to im bez njihova pristanka nitko ne može oduzeti. Ovako razjedinjeni jureći svaki svoj interes neće postići ništa. Jer sa razjedinjenima se lakše obračunati. Ne kažu stari zaludu "podijeli, pa vladaj"
kriticar- Moderator
Znam samo da vozač koji je došao na 10-4 nije imao s čim vozit jer nisu odveli bus u Cavtat.
A u 13:00 za Cavtat su išla 3 busa. Zglobni na 10-1 a iza njega busevi sa R-2 i 16-2 puni ko šipak.
A u 13:00 za Cavtat su išla 3 busa. Zglobni na 10-1 a iza njega busevi sa R-2 i 16-2 puni ko šipak.
Što je onda bilo ispomoć Regiu iz župe u Grad u to vrijem? Regio je bus III razreda i nema mjesta za stajanje. A vidio sam ga sa displejem 16 iza 12:30 kada je išao u Plat.
kriticar- Moderator
Prometni ured i njegov šef. Čuo sam da je šef potpisao nalog kada je gbr.46 išao pod most po putnike s broda i da nije dobio ni opomenu. Jer moj bože on je nepogrešivi hadezeovac. Normalno nije mu stalo do Libertasa što se već pokazalo prije sad već puno godina.MAN SU220 je napisao/la:Znam samo da vozač koji je došao na 10-4 nije imao s čim vozit jer nisu odveli bus u Cavtat.
Kuda su išli ti dodatni preko Mljekare ili preko Kupara i dokle?
Koji bus je na R-2?
kriticar- Moderator
Potkrao mi se tipfeler. 191 je na liniji 23. 192 nisam vidio. On je vozio od dolaska na liniji 16 gdje su danas MANovi A21 gbr.150 i 157kriticar je napisao/la:
192 na 23.
kriticar- Moderator
Libertas ima dva sindikata . Jedan je reprezentativni. I on je potpisnik svih akata do sada. Vodio ga je nedodirljivi skladištar. Pričalo se svašta za njega. Drugi sindikat je vozački. Za gradonačelnika on ne postoji. Kada mu treba zove samo skladištarevog nasljednika na sastanke, ali ne i predstavnike ovog drugog. Inače skladištar je uz veliku otpreminu otišao na sindikalnu funkciju u Zagreb. Tako da je novog direktora dočekao i novi sindikat i novi predsjednik starog sindikata, Ali izabrani predstavnici uglavnom gledaju svoj interes, a ne interes večine.gaspa je napisao/la:Ima li Libertas neki sindikat? Pa postoje ograničenja glede radnog vremena, max 32 sata mjesečno odn. 180 sati godišnje. Postoje i neka pravila o profi vozačima, broju sati vožnje u nizu i obveznog trajanja odmora između. Ili vozačima odgovara više rada (i više para)?
A u Libertasu je odavno siva zona.
Pričao mi je jedan sada na žalost pokojni vozač Libertasa koji je 1999 počeo voziti jedan od novih SL222. Slučajno je došao do podatka da je na busu pet (5) puta stavljano zamjensko ogledalo u malo više od godinu dana, jer je ono na busu kao slomljeno. A na samom busu su bila originalna ogledala s grijačima s kojima je došao iz tvornice. U Libertasu su stavljali zamjenska bez grijača. Gdje su završila ta zamjenska?
A slavnom skadištaru, priča se, evidencije često nisu štimale. Tako je ostao bez ulja za diferencijal jer je izdavajući ga knjižio neko drugo. Iako ga je po evidenciji trebao imati u skladištu. I stradao je tada tek popravljeni ili novi(ne sjećam se više) diferencijal na jedniom Citibusu.
O skladištaru čuo sam još priča, ali otišao je i nadam se da više neće praviti štetu.
A sada u Libertasu dominira neznanje i nestručnost uz iaskaznice jedne stranka. I što je najgore nitko za ništa ne odgovara.
kriticar- Moderator
Evo i rasporeda rada koji sam obećao. Čak 80 vozača ima samo jedan ili nijedan slobodan dan u tjednu.
Danas u 13:00 sa Kolodvora na liniji deset krenuli 151, 204 i 206. Poluprazni. na 151 nisam vidio oznake linije, a 204 je uz tablu linije 10 imao naprijed i oznaku BIS. Gbr.206 na službi 10-1 čiji je to polazak imao je na displeju 10 CAVTAT. Dokle se vozi ispomoć? I da napomenem autobusi su krenuli sa kolodvora popunjeni možda petinu kapaciteta. Vjerojatno će se napuniti na usputnim stanicama.
I što vozi ispomoć liniji 16 sa polaskom u 13:05 iz Plata na kojoj vozi autobus bez stajačih mjesta?
I što vozi ispomoć liniji 16 sa polaskom u 13:05 iz Plata na kojoj vozi autobus bez stajačih mjesta?
kriticar- Moderator
Glasnogovornik Libertasa daje bezočne laži.
https://www.libertasdubrovnik.com/novosti/331/prvi-dan-skolske-godine---ucenici-turisticke-i-ugostiteljske-skole-u-os-zupa-dubrovacka
Je li trebalo maksimalno pojačati polazak linije 16 u 13:25 do Srebrenog? Trebalo bi potražiti na internetu reakcije roditelja na sve to.
Oni u Libertasu za sebe misle da su odlični i da ne može bolje. A uvijek može. Bravo nesposobni Libertasovci! Da u HDZ ima morala neki ne bi bili na radnim mjestima koja sada popunjaju.
https://www.libertasdubrovnik.com/novosti/331/prvi-dan-skolske-godine---ucenici-turisticke-i-ugostiteljske-skole-u-os-zupa-dubrovacka
Učenike linija 10 vozi tako da je školi najbliža stanica na njenoj trasi skoro kilometar daleko. A linije 16 i 16A imaju stanicu baš pored škole.libertas je napisao/la:
Prvi dan Školske godine - Učenici Turističke i ugostiteljske škole u OŠ Župa dubrovačka
Odlukom DNŽ i TUŠ, učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik do kraja 2022. nastavu će pohađati u prostorima OŠ Župa dubrovačka.
Libertas je primijenio prijevozni model koji su odabrali DNŽ i TUŠ, naručitelj prijevoza, i prvi ga dan školske godine uspješno proveo, odnosno učenike preveo do mjesta održavanja nastave.
Libertas će kontinuirano pratiti broj, kretanje i prijevozne navike učenika u novonastaloj situaciji te, kao i u sličnim slučajevima do sada, sugerirati školi i Županiji eventualne korekcije i alternativna prijevozna rješenja.
05.09.2022.
Je li trebalo maksimalno pojačati polazak linije 16 u 13:25 do Srebrenog? Trebalo bi potražiti na internetu reakcije roditelja na sve to.
Oni u Libertasu za sebe misle da su odlični i da ne može bolje. A uvijek može. Bravo nesposobni Libertasovci! Da u HDZ ima morala neki ne bi bili na radnim mjestima koja sada popunjaju.
kriticar- Moderator
Na linijama 10, 16 i 16A voze MAN A21 2009. godište.
Tako su na liniji 16 gbr.150 i 151, na liniji 10 gbr. 152 i 157 te na liniji 16A gbr.154 naravno bez upaljenog displeja. Eto koliko u Libertasu vode računa o putnicima. 150, 151 sigurno imaju ukucanu liniju 16A, ali voze liniju 16. Ima i 158, ali on je trenutno u kvaru. Ostale nisam još vidio na liniji 16A.
Još jedan bi mogao biti na službi R-2 jer ne vjerujem da je 204 koga sam vidio na polasku u 13:30 stalno na polascima R-2. Sigurno nije na prvom polasku linije 16 prema Platu i natrag jer mislim da bi trasom teško prošao.. Dok bi na ispomoći od Plata liniji 10 koja iz Cavtata kreće u 07:00. mogao biti i zglobni.
@MAN SU220 znaš li ti? Šteta što na listama koje objavljuješ ne piše koji busevi voze R službe već ih se vodi kao rezervne.
Tijekom jutra gbr.138 na 1B i 139 na 6. Jesu li to vozila R službi za koje piše da na linije 1B i 6 idu "svojim" autobusom?
Tako su na liniji 16 gbr.150 i 151, na liniji 10 gbr. 152 i 157 te na liniji 16A gbr.154 naravno bez upaljenog displeja. Eto koliko u Libertasu vode računa o putnicima. 150, 151 sigurno imaju ukucanu liniju 16A, ali voze liniju 16. Ima i 158, ali on je trenutno u kvaru. Ostale nisam još vidio na liniji 16A.
Još jedan bi mogao biti na službi R-2 jer ne vjerujem da je 204 koga sam vidio na polasku u 13:30 stalno na polascima R-2. Sigurno nije na prvom polasku linije 16 prema Platu i natrag jer mislim da bi trasom teško prošao.. Dok bi na ispomoći od Plata liniji 10 koja iz Cavtata kreće u 07:00. mogao biti i zglobni.
@MAN SU220 znaš li ti? Šteta što na listama koje objavljuješ ne piše koji busevi voze R službe već ih se vodi kao rezervne.
Tijekom jutra gbr.138 na 1B i 139 na 6. Jesu li to vozila R službi za koje piše da na linije 1B i 6 idu "svojim" autobusom?
kriticar- Moderator
Izgleda da gbr.189 tijekom jutra uzimaju vozači službe 22 kada voze liniju 35, dok popodnevne polaske obavlja vozač službe 35.
Je li liniju 22 vozi Turkiz ili Ford? Nisam uspio pronaći na listi koju je postavio MAN SU220. Ali mogao bi biti gbr.128. Dakle Turkiz.
Je li liniju 22 vozi Turkiz ili Ford? Nisam uspio pronaći na listi koju je postavio MAN SU220. Ali mogao bi biti gbr.128. Dakle Turkiz.
kriticar- Moderator
Stranica 10 / 40. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Stranica 10 / 40.