Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)

+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Stranica 29 / 40. Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Next

Go down

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 29 Empty Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)

Postaj by MAN SL222 čet 25 svi 2023 - 16:22

1B - 48, 53, 55
4 - 35, 42
9 - 32
Na 6ici su uveli još jedan autobus, ja sam zasad vidio 45, 51 i 56.
43 popodne vozio P.Lapad-Ploče.
MAN SL222
MAN SL222

Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pet 26 svi 2023 - 1:12

kriticar je napisao/la:Imaš sreće. Ne moraš čekati odgovor. Baš prije koji dan sam pričao s jednim vozačem o tome. Nemaju.

Može netko provjerit u detaljnoj specifikaciji iz tendera da li je tražena u opisu
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 26 svi 2023 - 15:17

Ja nemam volje. Nervira me sve to. Nisam spremio te specifikacije, ako sam ih i imao., a na internetu mi se ne da tražiti.
Ali ne vjerujem da su i nakon iskustva sa Solarisom uzeli autobuse drugačije od specifikacija natječaja. Kažu da cijeli tim u uredu gradonačelnika brine da ih ne uhvate u nepravilnostima, ako ih i ima.
A ta kompletna nabava na nivou Hrvatske mi miriše na dogovor i unaprijed dogovorene kvote za određene dobavljače. Svi možemo vidjeti kako se EU fondovi koriste. Svako malo neka afera koju se prvo nastoji sakriti.
Nedavno je u Libertasu bio na probi električni gradski niskopodni bus. Dvovrati kome je trebalo puno više vremena za manipulaciju putnicima na gradskim linijama nego trovratoj dizelskoj inačici. Pogotovo dok je vozio na liniji 6. Iako u unutrašnjosti ima više prostora za putnike nego ovaj drugi.
Kakva je situacija u drugim gradovima gdje je nabavljeno dosta inačica dvovratih i LE i niskopodnih autobusa? Koriste li ih na gradskim ili prigradskim linijama?

A na liniji 6 je izleda 5 autobusa. Vidio sam ih svih pet, ali zapamtio sam samo četiri gbr. Nadam se točno. 44, 51, 54 i 56.
Danas je ponovo na 3-1 gbr.49

kriticar
Moderator
Moderator

Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SL222 pet 26 svi 2023 - 15:34

kriticar je napisao/la:Gbr. 38 ujutro vozi prvi polazak linije 16 te povratak iz Plata. Onda prazan u Plat ili Obod pa natrag u grad kao ispomoć desetki. vozač služba R-2. U 10:30 za Cavtat i u 11:30 iz Cavtata je desetka sa vozačem službe P-1. Poslije ga uzima služba R-3 ili R-4 (ne mogu se sjetiti ovako napamet) i radi taj polazak Mokošica - Ploče.
Ali to je po službama koje je "MAN SU220" objavio u rujnu prošle godine tj. početkom ove školske godine. Moguće da su još nešto mijenjali osim polazaka R-1 i MD službe.
Ali "MAN SU220" se ne javlja od lani. A promjene VR bi nam dobro došle.

Javio mi se MAN SU220, kaže kad poslože desetku na svakih 30 minuta da će se opet vratit na forum Laughing

LIBERTAS Dubrovnik (peti dio) - Page 29 34924814

MAN SL222
MAN SL222

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pet 26 svi 2023 - 19:53

kriticar je napisao/la:Ja nemam volje. Nervira me sve to. Nisam spremio te specifikacije, ako sam ih i imao., a na internetu mi se ne da tražiti.
Ali ne vjerujem da su i nakon iskustva sa Solarisom uzeli autobuse drugačije od specifikacija natječaja. Kažu da cijeli tim u uredu gradonačelnika brine da ih ne uhvate u nepravilnostima, ako ih i ima.
A ta kompletna nabava na nivou Hrvatske mi miriše na dogovor i unaprijed dogovorene kvote za određene dobavljače. Svi možemo vidjeti kako se EU fondovi koriste. Svako malo neka afera koju se prvo nastoji sakriti.
Nedavno je u Libertasu bio na probi električni gradski niskopodni bus. Dvovrati kome je trebalo puno više vremena za manipulaciju putnicima na gradskim linijama nego trovratoj dizelskoj inačici. Pogotovo dok je vozio na liniji 6. Iako u unutrašnjosti ima više prostora za putnike nego ovaj drugi.
Kakva je situacija u drugim gradovima gdje je nabavljeno dosta inačica dvovratih i LE i niskopodnih autobusa? Koriste li ih na gradskim ili prigradskim linijama?

A na liniji 6 je izleda 5 autobusa. Vidio sam ih svih pet, ali zapamtio sam samo četiri gbr. Nadam se točno. 44, 51, 54 i 56.
Danas je ponovo na 3-1 gbr.49

Interesira me iz razloga da vidimo da li piše samo da bus mora imat klimu ili da mora imat klimu sa posebnim upravljanjem za vozača i za salon.
Mi smo to detaljno opisali, busići nisu imali posebnu klimu kod vozača, i MAN je morao o svom trošku naknadno ugrađivat dodatne isparivače kod vozača
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 26 svi 2023 - 20:16

MAN SL222 je napisao/la:

Javio mi se MAN SU220, kaže kad poslože desetku na svakih 30 minuta da će se opet vratit na forum Laughing

A što smo mu mi skrivili? Pa nas ostavlja. A ovi prometni znalci teško će išta napraviti, tako da dragog kolegu, ako se ne predomisli, nećemo skoro vidjeti na forumu.
Prije sam to pratio na puno teži način, ali sam se razmazio i ne da mi se vraćati na staro.
Prestati ću i ja intenzivno pratiti Libertas. I tako će ga ovi znalci raskućiti. Ostati će samo oni nesposobni koji ne mogu raditi nigdje drugo. A i oni koje je u Libertas dovela politika. Vidjeti ćemo dokle će ih inercija nositi.

Nikako da uvedu pomoćne linije na sektorima današnjih gdje ima putnika. Opet su uveli pet šestica koje su na sektoru Pošta Lapad - Babin kuk poluprazne i u špici. To jedino znaju.
A koliko tek imaju praznih kilometara jer se redovi vožnje samo godinama prepisuju.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 26 svi 2023 - 22:09

NP-549 je napisao/la:

Interesira me iz razloga da vidimo da li piše samo da bus mora imat klimu ili da mora imat klimu sa posebnim upravljanjem za vozača i za salon.
Mi smo to detaljno opisali, busići nisu imali posebnu klimu kod vozača, i MAN je morao o svom trošku naknadno ugrađivat dodatne isparivače kod vozača
Nije važno što je traženo nego što je na kraju potpisano. To je sveto pismo i bus mora odgovarati do zadnjeg šarafa onom što je potpisano. U Libertasu su na kraju pokazali m..a. I nisu preuzeli Solarise jer je potpisano ZF sa sekundarnim retarderom, nešto što ne postoji. Uvjeren sam da su i ta mala čuda u skladu sa potpisanim jer ih ne bi preuzeli.
A za vaše Otokare je potpisano to sa klimom što je potpisano. Turci to nisu tako napravili, a AH PSC ne MAN su ih doveli na potpisani nivo. Inače ih vaši zakonski ne bi smjeli preuzeti.
A čini mi se da od Libertasovih zadnjih dana vozi samo jedan na liniji 2A. Na 23A vozi 162, a izgleda da je neki Turkiz na 17. Ali ga nisam vidio izbliza.
Ali nije bolja situacija ni s IVECO Urbanway 18. Od tri već nekoliko dana vozi samo jedan. To su oni s lagera.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 sub 27 svi 2023 - 10:11

kriticar je napisao/la:
MAN SL222 je napisao/la:

A što smo mu mi skrivili? Pa nas ostavlja. A ovi prometni znalci teško će išta napraviti, tako da dragog kolegu, ako se ne predomisli, nećemo skoro vidjeti na forumu.

Pa šta ćeš više pricat kad ovo nisu u stanju napravit, kao da čine samo gore. Nego se pokupi ča iz firme i bježi kud te noge nose.
MAN SU220
MAN SU220

Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 27 svi 2023 - 13:43

Jutros iz Gruža oko devet ni 1A ni za njim 1B nisu stali na Pjaci. A da su bili puni ne bi rekao ni riječi. Ali gužva je bila samo kod vozača. Ne i u zadnjem djelovima autobusa.
Kada će smjenjiti nesposobne organizatore takvog javnog prometa?
Jedan od vozača je i član nadzornog odbora Libertasa ispred radnika. Radi li i on po propisima ne zaustavljajući se na stanicama?
Mislio sam da je skladištar model sindikalca, ali izgleda da i ovi u vozačkom sindikatu sve više nalikuju na njega.
Dva istaknuta člana dobila su otkaz, jedan opomenu zbog kršenja pravila u obavljanju posla. Škladištar nije i kada je fizički napadao kolege na poslu.
Naivci su mislili da će ih politika štititi kao što je štitila skladištara. A protiv sebe imaju umrežene članove osuđene stranke.

Ali pustimo politiku.
Shuttle se vozi sve u šesnaest. Vidio sam Crosswaye, regije, A20, A23, Urbanway 18.
Dakle više od deset autobusa za dva broda. NORWEGIAN GEM i EXPLORER OF THE SEAS.
Za to se vozača ima, a javni servis pati jer kao nema vozača.
Zato je na liniji 1A gbr.39 uz 207 i 208 koji ne smiju voziti shuttle. Na liniji 21 je gbr.193 umjesto 173 koji vozi shuttle.
Gbr.46 je na liniji 8 umjesto jednog 12C. (mislim 61)

A ti "MAN SU220" vidi i izaberi najbolje za sebe. Nije Libertas jedina firma na svijetu. Ti si tek počeo raditi prije koju godinu? Vjerojatno se nisi stigao ni oženiti? Ako imaš mogučnosti pođi vanka i zaradi puno više nego bi u Libertasu. A za koju godinu, ako bude sreće, sjahat će i ovi sa vlasti. Valjda će nasljednici biti bolji? I pristojno platiti vozače.
A vozača će uvijek trebati.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 sub 27 svi 2023 - 15:48

Nije bitno što je potpisano, nego što je isporučeno. Masu stvari ne možeš provjeriti kod isporuke nego tek u eksploataciji. Kako ćeš 1.veljače provjerit koliko dobro klima hladi ? Kako ćeš za Velu gospu vidit dal programiranje webasta radi ? Zato postoji jamstveni rok u kojem se ispravljaju i razlike traženog i isporučenog između ostog
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 27 svi 2023 - 16:28

I te kako je bitno što je potpisano. To je sveto pismo. Autobus mora biti onakav kako piše. Solarisi nisu bili i zato su vračeni. Libertas da ih je preuzeo bio bi debelo penaliziran za to. Da netko tuži da ste preuzeli vozila mimo specifikacije bili bi i vi penalizirani.
To se zove prevara u javnoj nabavi. Da bi se to izbjeglo ima rok u kom se mogu otkloniti nedostatci. Neznam koliki je za vozila kupljena sredstvima EU fondova, a koliki ako uzimaš vozila na leasing.
Dakle vozilo mora imati baš one sastavnice i karakteristike koje su u ugovoru i na temelji kojih je i izabrano na javnoj nabavi.

Pokušavam se sjetiti koje sve buseve sam vidio da voze shuttle
173, 175, 182 - 186, 201, 203 i 204. Zanimljivo nisam vidio kratke Crosswaye 321 i 322. Jesu li i oni vozili shuttle ili su bili na nekom drugom zadatku? Isto tako 174, 176 i 206?
Na liniji 10 zglobni su 205 i 202.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar ned 28 svi 2023 - 12:09

I danas se vozi shuttle. Dva su broda u luci. VIKING SEA i CELEBRITY CONSTELLATION.
Pored ovog drugog vidio sam Crossway, kratki Crossway, A20 i začudo invalidski Sprinter gbr. 167.
Za prvog se do sada obično vozio shuttle i to sa dva Crosswaya, ali u momentu kada sam prolazio nije ih bilo kod njega. Jedan Crossway je baš izlazio iz luke. S čijim putnicima je krenuo nisam vidio.
Javne linije nisam osmatrao.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 ned 28 svi 2023 - 18:01

Mogao biš ponekad i neku sliku ubacit
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 5 lip 2023 - 9:42

Jutros na liniji 1A vidio 40, 201 i 208.
Na liniji 10 prvi vozni red je gbr.204.
Na 1B vidio 136.
Sa displejem linije 16 vidio gbr.44 kod Pjace u Gružu prema Župi. Nakon dvadesetak minuta vraćao se prazan ugašenog displeja. Bilo je to iza devet sati.
Ima jedan brod u luci, AZURA, ali nema ništa narančasto oko njega.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 6 lip 2023 - 10:10

Danas je 204 na shuttle prijevozu za brod NORWEGIAN GEM. Nije sam, ali još nisam vidio ostale.

Dubrovački Dnevnik donosi slijedeće uz sliku:
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/harmonika-zapela-na-viktoriji-stvorile-se-guzve
dubrovackidnevnik je napisao/la:'Harmonika' zapela na Viktoriji, stvorile se gužve
Autor: dubrovackidnevnik.hr  Datum objave: 06.06.2023.
Autori fotografija: DD
0
Libertasov autobus 'harmonika' zapeo je jutros na 'Viktoriji'.
DD

Autobus je blokirao promet pa su se stvorile velike gužve.
Gbr.205 vraćen je na liniju 10.. I na prvom jutarnjem polasku napravio popriličnu gužvu. Krenuo je uobičajenim putem, ali je naišao na zatvoreni dio puta. Izlaz na magistralu. Je li vozač bio obavješten da je zbog radova put zatvoren? Iznad TUŠ nastavio je rutom linije 8 i opet zagravio na stoosamdeset stupanjskom okretu kod početno krajnje stanice linije 8. Tu je već jednom zglobni Iveco zaglavio.
Libertas opet nepotrebno uzrokuje gužvu, jer izgleda netko ne radi svoj posao.
Ali još veću gužvu u inače kaotičnom prometu uzrokuju taksisti. Pojedinci prazni voze neuobičajeno sporo. Nije objavljeno ili ja nisam naletio na vijest da se radi o nekom protestu.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 uto 6 lip 2023 - 11:13

https://dubrovnikinsider.hr/doznajemo-libertasovi-vozaci-krecu-u-strajk-predali-peticiju-franku-mekisicu/

Vozači Libertasa kreću u štrajk ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi!

Kako nam kažu, skupili su potpise i predali peticiju direktoru Franku Mekišiću ogorčeni na niske osobne dohotke koji se nisu povisili godinama.

-U firmi nas je oko 160, gotovo svi, 95% nas smo potpisali peticiju. Svi smo kao jedan, jednostavno nam se “napunila pipa” i ujutro 10. srpnja svi ćemo doći na posao, ali nijedan vozač neće voziti. Dajemo ultimatum direktoru Mekišiću i gradonačelniku Matu Frankoviću, ne uvaže li naša traženja, mi ćemo štrajkati sve dok se ono što tražimo ne ispuni! Pa neka oni objašnjavaju građanima i turistima zašto autobusi Libertasa ne voze!, kaže nam vozač Libertasa čiji su podaci poznati redakciji.

-Osnova nam je 800 eura, ovo drugo su sve dodaci. Koeficijent se nije mijenjao sigurno 12 godina. Pod ovim uvjetima mi sigurno nećemo voziti, dodao je.

Večeras u 20.30 vozači su imali radničko vijeće i potom su predali peticiju direktoru Mekišiću, čija je mjesečna plaća nešto više od 2200 eura.
MAN SU220
MAN SU220

Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 6 lip 2023 - 15:08

Još sam na liniji 10 vidio 151 i 202. Koji je četvrti nisam vidio.
Vidio sam gbr.111 na 16A, ali i iznenađenje gbr.128 sa novom tablicom u vožnji. Po mjestu gdje sam ga vidio rekao bi da je na 23A.
Izgleda da su ostali i 128 i 129, ali 171. Sudbinu 172 ne znam. Nisam ga vidio odkad mu je istekao leasing.
Na liniji 3 su gbr.37 i 39 sa kližučim displejem 3 NUNCIJATA (via Port Gruž) naprijed.
Još neke natpise na displejima su mijenjali, ali nisam popamtio koje sve.

A vozačima puna podrška. Političari sebi ne uskraćuju plaču, pa tako i taj direktor, ali vozače zakidaju.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 6 lip 2023 - 21:04

Ipak su za liniju 16A "pronašli" još jednog A21 iz serije 150 - 159, ali nisam uspio vidjeti kojeg. Izgleda da njih muče godine iako puno bolje izgledaju od vršnjaka u ZETu.
Sada je ta serija obično angažirana kao dvije desetke, dvije šesnaestice, jedna 16A i jedna R služba (uglavnom dodatni polasci na liniji 16 i 10).
Ostale R službe uglavnom vozi serija 134 - 139, a nekad i noviji ako ih ima na raspolaganju.

A negdje tijekom dana doplovio je brod MARELLA EXPLORER. Za njega Libertas vozi shuttle. Na izlasku iz Luke vidio sam Crossway u vrijeme kada je NORWEGIAN JADE već bio isplovio. Nisam smio gledati puno okolo jer sam vozio.
A gužva danas u prometu bila je enormna.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 19 lip 2023 - 17:10

Čini mi se da je danas bila rotacija autobusa po linijama. Nisam prošlih dana baš intenzivno pratio-
Zglobni voze ovako:
Na 1A su 202 i 208, a na liniji 10 204 i 206.
Treći na 1A je gbr.41.
Vidim da Libertas ima "vrsne" poznavatelje Engleskog jezika. Koristili su ih da formiraju tekst na displejima. Je li nas opet sramote ti partijski kadrovi? Barem na osnovu mog poznavanja engleskog jezika Dubrovnik nije town već city. U Engleskom jeziku ti pojmovi su strogo definirani. A oni su na većinu displeja programirali old town a ne old city. Za ranijih uprava u Libertasu se koristilo "old City" na tablama i displejima.
Ima li na forumu dobrih znalaca Engleskog jezika koji bi potvrdili moje mišljenje?

I izgleda da sam vidio jedan Libertasov A21/2021 u MAN servisu u Dugopolju. Eto i njima je ovih dana dvije godine u Libertasu. A koliko duge su bile porođajne muke za tih 11 autobusa.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SL222 pon 19 lip 2023 - 17:41

Jedini koji mi pada napamet je g.br.50. Od svih iz te serije njega najmanje viđam da vozi. Ostali uglavnom voze ili su pričuve.
MAN SL222
MAN SL222

[Vrh] Go down

Postaj by AMFan pon 19 lip 2023 - 23:09

kriticar je napisao/la:Vidim da Libertas ima "vrsne" poznavatelje Engleskog jezika. Koristili su ih da formiraju tekst na displejima. Je li nas opet sramote ti partijski kadrovi? Barem na osnovu mog poznavanja engleskog jezika Dubrovnik nije town već city. U Engleskom jeziku ti pojmovi su strogo definirani. A oni su na većinu displeja programirali old town a ne old city. Za ranijih uprava u Libertasu se koristilo "old City" na tablama i displejima.
Ima li na forumu dobrih znalaca Engleskog jezika koji bi potvrdili moje mišljenje?

Ima poznavatelja engleskoga jezika, ali da pobiju mišljenje. I jedno i drugo bi moglo biti točno, ali "old town" je daleko uvrježenije za ono što Dubrovnik ima, samim time i pravilnije.

AMFan

Broj postova : 80
Registration date : 03.12.2011

borna likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 uto 20 lip 2023 - 15:30

I meni TOWN zvuči kud i kamo prikladnije nevo CITY. A evo što kažu

"A town is a populated area with fixed boundaries and a local government. A city is a large or important town"
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SL222 sri 28 lip 2023 - 14:38

G.br.50 ponovo vozi nakon duže stanke, linija 4. Valjda će izdržati na liniji neko vrijeme Sad mi se čini da skoro svi MANovi iz '21. voze:
45 - 6
46 - 3
47 - 6
48 - 3
49 - 8
50 - 4
51 - 9
52 - jedini ne vozi (trebao bi biti na 4ici)
53 - 1B
54 - 6
55 - 1B
MAN SL222
MAN SL222

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 30 lip 2023 - 11:12

52 je stradao o šlepera na Nuncijati. Možda još nije popravljen?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SL222 pon 3 srp 2023 - 12:04

Popravljen je, jučer je bio na 4ici.
MAN SL222
MAN SL222

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 29 / 40. Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu