LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Stranica 30 / 40.
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
Zato je jedan Crossway na popravku karoserije. Na prostoru luke vozeči shuttle je oštečen. Ne znam mu gbr.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Jučer sam vidio Regio gbr.174 na shuttle servisu.
Na liniji za Kotor vozi kratki Crossway, nisam siguran za gbr. Ali čini mi se 322.
Presečki ima 10-409, narančasti Visigo. To bi mogao biti ex-172.
Neki dan sam vidio 171. On je još kod Libertasa. Ne znam je li otkupljen. I može li se leasing produžiti? ili po isteku treba ići otkup?
Na liniji za Kotor vozi kratki Crossway, nisam siguran za gbr. Ali čini mi se 322.
Presečki ima 10-409, narančasti Visigo. To bi mogao biti ex-172.
Neki dan sam vidio 171. On je još kod Libertasa. Ne znam je li otkupljen. I može li se leasing produžiti? ili po isteku treba ići otkup?
kriticar- Moderator
Danas sam bio u Cavtatu i vidio da na liniji 10 voze 205, jedan Urbanway 18 bez reklame, dakle ili 204 ili 206, te još jučer viđeni 154 i 156.
kriticar- Moderator
Danas sam vidio gbr.150 na liniji 1A. Zar nije bio ni jedan slobodan i ispravan od gbr.31 do 61 koji bi to pokrio?
Gdje su zglobni? Ili ih sređuju za večerašnje otvaranje?
Gdje su zglobni? Ili ih sređuju za večerašnje otvaranje?
kriticar- Moderator
Jučer popodne kasnije neko vrijeme su na liniji 1A vozila sva tri A23 (gbr.201 - 203) dok su 18C (gbr.207 i 208) bili u garaži. Nije vozio ni gbr.150 koga sam vidio ujutro.
U garaži je bio i 205, te su na liniji 10 vozili 204 i 206.
U garaži je bio i 205, te su na liniji 10 vozili 204 i 206.
kriticar- Moderator
Danas su shuttle vozili za dva broda. Vidio sam 174, 176, 182, 184, 185 i 186 da voze.
Izgleda da je onaj slupani iz posta na vrhu stranice gbr.183.
A ječer je vozio čak i jedan A21. Nisam siguran jesam vidio gbr.42 ili 43 na shuttle prijevozu.
I gbr. 47 i 49 sam vidio sa reklamama preko stakala.
Sada od tih Europejaca reklamu imaju 45, 46, 47 i 49.
Izgleda da je onaj slupani iz posta na vrhu stranice gbr.183.
A ječer je vozio čak i jedan A21. Nisam siguran jesam vidio gbr.42 ili 43 na shuttle prijevozu.
I gbr. 47 i 49 sam vidio sa reklamama preko stakala.
Sada od tih Europejaca reklamu imaju 45, 46, 47 i 49.
kriticar- Moderator
Danas na liniji 1A voze 202, 207 i 208.
A na liniji 10 204 i 201.
Stalno viđam samo dva Otokara. Gbr.301 na liniji 17 i gbr.302 na liniji 2A. Gdje vozi treći? Ako uopće vozi.
Na liniji 38 vozi Isuzu gbr.128.
Na liniji 27 vozi gbr.116. Zar mora voziti taj veteran? zar nema novijih vozila?
Nisam se trudio pamtiti gbr., ali čini mi se da vozi samo pet Crossway LE i to na linijama 11, 12, 15, 23 i 35. Gdje su još dva i zašto ih ne disponiraju na liniju 27 barem u periodu kada ta služba ne radi školski prijevoz?
A na liniji 10 204 i 201.
Stalno viđam samo dva Otokara. Gbr.301 na liniji 17 i gbr.302 na liniji 2A. Gdje vozi treći? Ako uopće vozi.
Na liniji 38 vozi Isuzu gbr.128.
Na liniji 27 vozi gbr.116. Zar mora voziti taj veteran? zar nema novijih vozila?
Nisam se trudio pamtiti gbr., ali čini mi se da vozi samo pet Crossway LE i to na linijama 11, 12, 15, 23 i 35. Gdje su još dva i zašto ih ne disponiraju na liniju 27 barem u periodu kada ta služba ne radi školski prijevoz?
kriticar- Moderator
Zato što ih vozači vole više nego nove autobuse. To su najkvalitetnije rađena vozila koja smo imali za prigrad.kriticar je napisao/la:Na liniji 27 vozi gbr.116. Zar mora voziti taj veteran? zar nema novijih vozila?
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
A Managment više voli Iveco. Zašto?
Uglavnom se zna što se za Iveco priča u struci. Je li to posrijedi i ovdje?
Zub vremena čini svoje. Hoće li Crosswayi dočekati tu starost?
Vozači znači daju prednost 17 godina starom MAN vozilu, nego godinu dana starom IIVECO?
Uglavnom se zna što se za Iveco priča u struci. Je li to posrijedi i ovdje?
Zub vremena čini svoje. Hoće li Crosswayi dočekati tu starost?
Vozači znači daju prednost 17 godina starom MAN vozilu, nego godinu dana starom IIVECO?
kriticar- Moderator
Kod novih pak obrnuto. 12C i 18C stalno u boxu, a Iveco bez problema tuče kilometre
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Ja isto volim više starija vozila nego ova nova. Na mojoj liniji smo vozili iz serije 150-159 i svako drugi dan se mjenjo autobus dok recimo gbr.111 ili 114 izdrži po mjesec i pol bez ikakvog kvara.kriticar je napisao/la:Vozači znači daju prednost 17 godina starom MAN vozilu, nego godinu dana starom IIVECO?
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Baš prije neki dan sam razgovarao s jednim mehaničarem koji više nije u Libertasu.
Kaže da se MAN više povlači sa linija zbog raznih alarma, ali da se radi uglavnom o sitnicama koje završe resetiranjem sustava.
A dok kod Iveca, pogotovo Urbanwaya je bilo nekoliko ozbiljnijih kvarova koji traže duži popravak i puno više koštaju. I kod Iveca što je niže pod autobusa to je autobus gori. Tako kaže čovjek koji ih je opravljao. Iveco kao i Manove.
A iz Libertasa bježi tko god može. Stanje je kažu sve gore.
Kaže da se MAN više povlači sa linija zbog raznih alarma, ali da se radi uglavnom o sitnicama koje završe resetiranjem sustava.
A dok kod Iveca, pogotovo Urbanwaya je bilo nekoliko ozbiljnijih kvarova koji traže duži popravak i puno više koštaju. I kod Iveca što je niže pod autobusa to je autobus gori. Tako kaže čovjek koji ih je opravljao. Iveco kao i Manove.
A iz Libertasa bježi tko god može. Stanje je kažu sve gore.
kriticar- Moderator
borna likes this post
Da, Urbanway ne užasan, ali Crosswayi su OK.
A što se tiče MAN-a, neznam koliko je bas alarm i sitnica ulje hidro motora koje pušta na svakom, španer kompresora klime koji se raspao na svakom ....
A što se tiče MAN-a, neznam koliko je bas alarm i sitnica ulje hidro motora koje pušta na svakom, španer kompresora klime koji se raspao na svakom ....
NP-549- Moderator
Čovjek mi je rekao da noviji MAN-ovi nisu imali neki bitan i ozbiljan kvar. Najveći razlog ne voženja je bio čekanje na djelove karoserije poslije oštećenja. Lupaju ih na veliko.
Npr. gbr 52 je tek bio popravljen poslije kontakta sa šleperom i ponovo skoro iste djelove je trebalo mijenjati jer je imao bliski susret sa buldožerom.
Crossway se manje kvari, ali jeftino je opremljen. A i ne voze puno. Uglavnom samo Shuttle.
Crossway LE sve klapa, a tek im godina dana. Koliko će trajati?
Urbanway imali ozbiljnijih kvarova. Nisam ni zapamtio sve detaljno.
Najveći problem i jednih i drugih su intalacije oko motora. Konektori se znaju raspasti od vrućine. Treba dobro preventivno održavanje
I gbr.114 redovno vozi na liniji 25.
A što se tiće MAN gbr 150-159 njima je petnaesta godina. Mijenjaju ih stalno na linijama. Voze linije 10, 16 po dva i jedan na 16A. Već neko vrijeme nisam vidio 157 i 159.
Od ostalih svaki dan voze pet ili šest. Prije par dana sam jednog vidio i na liniji 35. A gbr.150 i na liniji 1A.
Da Libertas ima stručniji menagment bili bi sigurno zamijenjeni novijin modelima, A tek oni još stariji od njih. Ali nažalost tako je, kako je.
Npr. gbr 52 je tek bio popravljen poslije kontakta sa šleperom i ponovo skoro iste djelove je trebalo mijenjati jer je imao bliski susret sa buldožerom.
Crossway se manje kvari, ali jeftino je opremljen. A i ne voze puno. Uglavnom samo Shuttle.
Crossway LE sve klapa, a tek im godina dana. Koliko će trajati?
Urbanway imali ozbiljnijih kvarova. Nisam ni zapamtio sve detaljno.
Najveći problem i jednih i drugih su intalacije oko motora. Konektori se znaju raspasti od vrućine. Treba dobro preventivno održavanje
I gbr.114 redovno vozi na liniji 25.
A što se tiće MAN gbr 150-159 njima je petnaesta godina. Mijenjaju ih stalno na linijama. Voze linije 10, 16 po dva i jedan na 16A. Već neko vrijeme nisam vidio 157 i 159.
Od ostalih svaki dan voze pet ili šest. Prije par dana sam jednog vidio i na liniji 35. A gbr.150 i na liniji 1A.
Da Libertas ima stručniji menagment bili bi sigurno zamijenjeni novijin modelima, A tek oni još stariji od njih. Ali nažalost tako je, kako je.
kriticar- Moderator
Ponavljam:
- na svim 12C i 18C pušta ulje hidromotora
- nekoliko komada mijenjan hladnjak vode
- na većini španer kompresora klime se razletio
- klima tako/tako, nije baš nešto. Slab kompresor, Ne možeš ništa regulirat na njoj
- VRATA !!!! Dočim je stanica na uzbrdici ili nizbrdici vrata moraš zatvarat po 3,4 puta.
- haubu za jednoga čekamo već dva mjeseca
Crossway LE nije imao nekih problema baš. Završna obrada je lošija nego kod prošlih serija, valjda im se žurilo.
- klima odlična, jak kompresor, podešavanje-možeš s njom radit šta god oćeš. Štelat mode, temp, brzinu ventilatora .....
Mana im je problem u distribuciji rezervnih dijelova limarije. Staklo se čeka po dva mjeseca.
- na svim 12C i 18C pušta ulje hidromotora
- nekoliko komada mijenjan hladnjak vode
- na većini španer kompresora klime se razletio
- klima tako/tako, nije baš nešto. Slab kompresor, Ne možeš ništa regulirat na njoj
- VRATA !!!! Dočim je stanica na uzbrdici ili nizbrdici vrata moraš zatvarat po 3,4 puta.
- haubu za jednoga čekamo već dva mjeseca
Crossway LE nije imao nekih problema baš. Završna obrada je lošija nego kod prošlih serija, valjda im se žurilo.
- klima odlična, jak kompresor, podešavanje-možeš s njom radit šta god oćeš. Štelat mode, temp, brzinu ventilatora .....
Mana im je problem u distribuciji rezervnih dijelova limarije. Staklo se čeka po dva mjeseca.
NP-549- Moderator
Je li isporučena vozila odgovaju dogovorenim specifikacijama?
Ako da, sami ste si krivi što ste naručili.
Ako ne, opet ste krivi što ste prihvatili vozila drugačija od dogovorenih specifikacija.
A vrata su stari MANov problem. Ne znam zašto, ali izgleda da isti proizvođači isporučuju opremu za vrata i MANu i IVECU.
U početku su se i Dubrovniku čekali djelovi. Gbr.57 koji je razbijen prvih dana vožnje čekao je staklo više od mjesec dana.
Ali nedavno, pisao sam o tome, kada je razbijen gbr.58 provozio je nakon par dana. Je li djelovi stižu brže ili neke djelove imaju i na skladištu ne znam.
Nisam čuo za neke veće probleme s klimom. Radi i hladi.
A kad je bio razbijen gbr.205 čekali su djelovi predugo.
Ako da, sami ste si krivi što ste naručili.
Ako ne, opet ste krivi što ste prihvatili vozila drugačija od dogovorenih specifikacija.
A vrata su stari MANov problem. Ne znam zašto, ali izgleda da isti proizvođači isporučuju opremu za vrata i MANu i IVECU.
U početku su se i Dubrovniku čekali djelovi. Gbr.57 koji je razbijen prvih dana vožnje čekao je staklo više od mjesec dana.
Ali nedavno, pisao sam o tome, kada je razbijen gbr.58 provozio je nakon par dana. Je li djelovi stižu brže ili neke djelove imaju i na skladištu ne znam.
Nisam čuo za neke veće probleme s klimom. Radi i hladi.
A kad je bio razbijen gbr.205 čekali su djelovi predugo.
kriticar- Moderator
A možemo reći i da je MAN postao potrošna konfekcija. Ne puno drugačiji od ostalih. Jer condition, vrata, mjenjače, osovine, displeje i gomilu drugih nadogradnji malo tko od proizvođača autobusa ima svoje. U ponudi zna biti i više opcija. Tako da to zavisi od kupčeve narudžbe. Treba dobro to poznavati da bi u JN specificirao ispravno ono što tebi treba.
A sve to je u svrhu raspona cijena novog autobusa. Zato to poslije platiš kroz održavanje.
Libertas još nije mijenjao displeje na autobusima ni iz 2005., pogotovo ne iz 2009. a dok recimo u Zagrebu su promijenili na dosta vozila iz 2009.
Žao mi je da je priča sa Solarisom od početka krenula naopako. Bili su to izgleda kvalitetno izrađeni autobusi. Volio bi vidjeti kakvi bi oni bili u eksploataciji.
Vidjeti ćemo kod izbora e-buseva je li ostalo kakvih dogovora ispod stola nerealiziranih.
A sve to je u svrhu raspona cijena novog autobusa. Zato to poslije platiš kroz održavanje.
Libertas još nije mijenjao displeje na autobusima ni iz 2005., pogotovo ne iz 2009. a dok recimo u Zagrebu su promijenili na dosta vozila iz 2009.
Žao mi je da je priča sa Solarisom od početka krenula naopako. Bili su to izgleda kvalitetno izrađeni autobusi. Volio bi vidjeti kakvi bi oni bili u eksploataciji.
Vidjeti ćemo kod izbora e-buseva je li ostalo kakvih dogovora ispod stola nerealiziranih.
kriticar- Moderator
Reklamu za DM preko stakala dobio je jedan zglobni MAN. Koji? 201 ili 203, nisam uspio vidjeti.
Zadnja promjena: kriticar; pon 17 srp 2023 - 20:27; ukupno mijenjano 1 put.
kriticar- Moderator
Ja kope, ti spade. Ko kaže da busevi ne odgovaraju specifikacijama ?
Kakve veze to ima sa hidromotorom ili sa natezačem klime ?
NP-549- Moderator
Nitko ne kaže. A ti nauči čitati poruku. Lijepo piše AKO. I nije ti prvi put.NP-549 je napisao/la:Ja kope, ti spade. Ko kaže da busevi ne odgovaraju specifikacijama ?
Pa naravno da nema veze sa hidromotorom ili tim zatezačem, ali ima veze sa karakteristikama klime. Ili su vam uvalili nejaku ili ste je sami tražili, ako se ne može podesiti. Ja ne mogu znati što je od to dvoje.
Na to sam mislio. Jer nisam čuo da su Dubrovački imali problema sa klimom. Ali to što ja nisam čuo ne znači da možda nemaju.
A možda je ugrađen jači kompresor.
A ako se učestalo kvare djelovi nekog sklopa, onda na tim točkama dolazi do naprezanja jer sam sustav nije dimenzioniran kako treba.
Vi imate problema s Otokarima. Dubrovački izgleda redovno voze.
Nisam znao gdje je treći, ali vozi liniju 20. Vidio ga neki dan na Šipanu. A na Šipan baš ne šalju nepouzdana vozila koja se stalno kvare.
kriticar- Moderator
Danas sam vidio. Reklamu je dobio gbr.203. i vozi na liniji 1A.kriticar je napisao/la:Reklamu za DM preko stakala dobio je jedan zglobni MAN. Koji? 201 ili 203, nisam uspio vidjeti.
kriticar- Moderator
Kakve su klime na Otokarima ?
NP-549- Moderator
Ne znam, nisam još ni bio u njemu. Koliko si ga "nahvalio" nemam ni volje.
Možda je "MAN SU220" imao zadovoljstvo da ga vozi?
Libertas je od vlade RH dobio nešto preko 300 tisuća Eura. To je novac koji treba Libertasu nadoknaditi pola iznosa koji su morali nadoplatiti za nabavu 29 autobusa pristiglih 2021 i 2022. Time je taj ciklus nabave završen.
Po izjavi gradonačelnika datoj prigodom uručenja ugovora još do kraja ove godine kreće se u nabavu e-vozila. Kakvih i koliko nije rečeno, ali je rekao da su sve za sada potrebne pripreme za novi ciklus nabave odrađene.
Inaće Libertas po već potpisanim ugovorima čeka barem osam Iveco midi busa pogonjenih dizelom. Koliko sam shvatio iz dostupne dokumentacije svi su FeniX. 3 gradska i 5 prigradskih.
Nego kakvi su se pokazali Feniksi? Što čeka Libertas kada stignu?
Možda je "MAN SU220" imao zadovoljstvo da ga vozi?
Libertas je od vlade RH dobio nešto preko 300 tisuća Eura. To je novac koji treba Libertasu nadoknaditi pola iznosa koji su morali nadoplatiti za nabavu 29 autobusa pristiglih 2021 i 2022. Time je taj ciklus nabave završen.
Po izjavi gradonačelnika datoj prigodom uručenja ugovora još do kraja ove godine kreće se u nabavu e-vozila. Kakvih i koliko nije rečeno, ali je rekao da su sve za sada potrebne pripreme za novi ciklus nabave odrađene.
Inaće Libertas po već potpisanim ugovorima čeka barem osam Iveco midi busa pogonjenih dizelom. Koliko sam shvatio iz dostupne dokumentacije svi su FeniX. 3 gradska i 5 prigradskih.
Nego kakvi su se pokazali Feniksi? Što čeka Libertas kada stignu?
kriticar- Moderator
Problemi sa klimom i ručnom kočnicom. Ostalo je sve OK. Dobri su.
Klima ima problem što na kompresoru ispadaju remeni.stavili su jači kompresor i sad odlično hladi, stvarno je top. Ali, još nisu pogodili sa dimenzioniranjem natezača.
Klima ima problem što na kompresoru ispadaju remeni.stavili su jači kompresor i sad odlično hladi, stvarno je top. Ali, još nisu pogodili sa dimenzioniranjem natezača.
NP-549- Moderator
"MAN SU220" slažeš se sa mnom da bi Libertas treba pokrenuti postupak nabave za barem pet stadardnih intercity autobusa, možda i deset? I to što prije.MAN SU220 je napisao/la:Ja isto volim više starija vozila nego ova nova. Na mojoj liniji smo vozili iz serije 150-159 i svako drugi dan se mjenjo autobus dok recimo gbr.111 ili 114 izdrži po mjesec i pol bez ikakvog kvara.kriticar je napisao/la:Vozači znači daju prednost 17 godina starom MAN vozilu, nego godinu dana starom IIVECO?
Da sada krene procedura natječaja autobusi bi mogli stići tek krajem 2024. ili početkom 2025. a tada bi većina MAN SUe 313 bila u dvadesetoj godini od isporuke. Bez obzira što ih vozači vole.
Jer autobuse za školski prijevoz i shuttle od Europe neće dobiti.
Ne bi volio autobuse sa "malim" motorom kakve u ponudi imaju skoro svi proizvođači. Ipak Iveco i MAN u toj klasi nude voluminoznije motore kakve Libertas već koristi na Iveco Crosswayima i MAN Lion's City C serije. Ali mene nitko ne pita. Opet će odlućivati političari bez osnovnog znanja o materiji. Dakle po meni bi u obzir došli IVECO Crossway i MAN Lion's Intercity.
kriticar- Moderator
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Stranica 30 / 40.