LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Stranica 33 / 40.
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
Nažalost maknuli su 32, danas je 208 na 1A-1.
MAN SL222- Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021
Danas za Cavtat voze zglobni 205 i 202.
Na 1A vidio sam samo 208. I to u više navrata. Ostale nisam vidio. A možda su ostali solo pa su mi promakli.
To bi značilo da iz svake serije vozi samo po jedan zglobni.
Na 1A vidio sam samo 208. I to u više navrata. Ostale nisam vidio. A možda su ostali solo pa su mi promakli.
To bi značilo da iz svake serije vozi samo po jedan zglobni.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Danas je za Cavtat na 10-2 zglobni MAN bez reklame, dakle 201. Vozi na 10-1 i IVECO sa reklamom, dakle 205.
Na 1A sam od zglobnih vidio samo gbr.208.
Na 1A sam od zglobnih vidio samo gbr.208.
kriticar- Moderator
Na liniji 10 danas viđeni 205, 203, 150 i 151. Ovom zadnjem još uvijek displej pokazuje nekakve brojke bez veze. To traje već danima.
Na 1A vidio gbr. 201. Jesu li i ostala dva zglobni nisam vidio.
Na 1A vidio gbr. 201. Jesu li i ostala dva zglobni nisam vidio.
kriticar- Moderator
Zato sam ja vidio, već par dana na 1A voze 42 i 47.
MAN SL222- Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021
Danas od zglobnih viđen 207 na 1A. Viđen i 202, ali nisam bio toliko blizu da pročitam displej. Rekao bi da je na 1A jer je prošao pet - šest minuta prerano za polazak 10-1 na liniji za Cavtat.
kriticar- Moderator
Na liniji za Cavtat viđen zglobni Iveco bez reklame. Služba 10-2. Opet nisam bio dovoljno blizu za pouzdano prepoznavanje, ali čini mi se gbr.204.
kriticar- Moderator
Ne ide me. Danas sam izlazio u nekoliko navrata i uglavnom od zglobnih vidio 201 na 1A te 205 na 10. I to nekoliko puta.
Na kraju sam vidio i 207 na 1A.
Zanimljivo kako često mjenjaju te zglobne na linijama.
155 je na 16A, a 152 sam vidio na popodnevnoj vožnji Mokošica Ploče. To je neka R služba?
I prije neki dan sam vidio 187 sa displejem 16. To je bilo iza podneva i mogao je biti na službi 21. Bit je u tome da je popravljen nakon sudara u Orašcu.
Solo autobusi i dalje voze na linijama na kojima su vozili prethodnih 14 dana. Zar ih ne mijenjaju svaki drugi ponedjeljak? Danas nisu. Je li se što promijenilo?
Na kraju sam vidio i 207 na 1A.
Zanimljivo kako često mjenjaju te zglobne na linijama.
155 je na 16A, a 152 sam vidio na popodnevnoj vožnji Mokošica Ploče. To je neka R služba?
I prije neki dan sam vidio 187 sa displejem 16. To je bilo iza podneva i mogao je biti na službi 21. Bit je u tome da je popravljen nakon sudara u Orašcu.
Solo autobusi i dalje voze na linijama na kojima su vozili prethodnih 14 dana. Zar ih ne mijenjaju svaki drugi ponedjeljak? Danas nisu. Je li se što promijenilo?
kriticar- Moderator
Na liniji 16 čudan Iveco. Pogonjen strujom ZG tablica. Bijeli Crossway LE u city izvedbi. Ima dvokrilna prednja vrata, ali nisam vidio ima li dvoja ili troja vrata.
Evo i Iveco je doveo svog strujića na probu. Samo da to ne uvale ovim ljubiteljima Iveca za gradske linije. Iako s obzirom na putnički kapacitet strujića koji je manji od 70% dizela istih dimenzija možda može proći i to.
Evo i Iveco je doveo svog strujića na probu. Samo da to ne uvale ovim ljubiteljima Iveca za gradske linije. Iako s obzirom na putnički kapacitet strujića koji je manji od 70% dizela istih dimenzija možda može proći i to.
kriticar- Moderator
Danas promjena solo autobusa na gradskim linijama. Nisam se ni trudio pohvatati je li u tome ima neki redoslijed ili se raspoređuju nasumično.
Od zglobnih 205 i 206 voze na liniji 10.
Na liniji 1A su 207 i 208 te 202.
Od zglobnih 205 i 206 voze na liniji 10.
Na liniji 1A su 207 i 208 te 202.
kriticar- Moderator
Danas sjedim na kavi ispred robne kuće minčeta. Svaki 1B ne da vozi odma iza 1A nego je čak prestigne do grawea. Dugogodišnji problem koji se vrlo lako može riješiti da se zamjene vozni redovi, da recimo 1B ide u 13:05 iz Nove a da 1A ide u 13:15 iz stare. I da 1B ide prva nakon razmaka od 15 minuta u rasporedu. Jer 1B treba 5-6 minuta da izađe iz naselja a 1A treba 7-8 minuta da uđe, okrene se i izađe iz naselja.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Pa o tome se pisalo prije deset ili više godina. Ali stručnjaci iz Libertasa to ne vide. Kada vozači na to upozore čuo sam da im kažu da su oni samo vozači i njihovo je da voze.
kriticar- Moderator
Na prigradskim linijama 11, 12, 15, 23, 25 i 35 voze Crossway LE. Gdje koji nisam pamtio. A sedmi izgleda ne vozi. Na liniji 27 je gbr.116
Na liniji 10 uz dva zglobna su i 150 i 156.
Na liniji 16 su 157 i 152.
Na liniji 16A je 155.
Na ostalim prigradskim linijama voze Midiji.
Ne samo da na linijama 1A i 1B voze autobusi jedan iza drugog. To se događa i na liniji šest. Ponukan postom "MAN SU220" sjeo sam jutros ispred Minčete iako mi to nije praktično. Točno u 10:29 sve četiri šestice su bile na potezu od zgrade Elektrojuga prema skretanju desno. Dvije prema Pilama, a dvije prema Babinu Kuku.
Ipak jučer nije bila promjena autobusa po linijama u Gradu. Zaveo me jedan noviji koji se pojavio na liniji, a prošli tjedan je vozio rezervni bus. Ipak treba vidjeti više promjena, a ne pisati na temelju jedne opservacije. Ali vozači su mi rekli da su se oni rotirali po linijama jučer. Ali ne i autobusi i više ne prate autobuse. Mislim da je to loša odluka. Ali Bože moj, ni prva ni zadnja loša ove uprave.
Na liniji 10 uz dva zglobna su i 150 i 156.
Na liniji 16 su 157 i 152.
Na liniji 16A je 155.
Na ostalim prigradskim linijama voze Midiji.
Ne samo da na linijama 1A i 1B voze autobusi jedan iza drugog. To se događa i na liniji šest. Ponukan postom "MAN SU220" sjeo sam jutros ispred Minčete iako mi to nije praktično. Točno u 10:29 sve četiri šestice su bile na potezu od zgrade Elektrojuga prema skretanju desno. Dvije prema Pilama, a dvije prema Babinu Kuku.
Ipak jučer nije bila promjena autobusa po linijama u Gradu. Zaveo me jedan noviji koji se pojavio na liniji, a prošli tjedan je vozio rezervni bus. Ipak treba vidjeti više promjena, a ne pisati na temelju jedne opservacije. Ali vozači su mi rekli da su se oni rotirali po linijama jučer. Ali ne i autobusi i više ne prate autobuse. Mislim da je to loša odluka. Ali Bože moj, ni prva ni zadnja loša ove uprave.
kriticar- Moderator
Što je sa gbr.205? Parkiran je pored puta u pravcu Cavtata sa čudno i čini mi se različito usmjerenim prednjim gumama negdje oko mjesta Obod. Je li dolazi do izražaja Iveco kvaliteta? A ovi u Libertasu navalili na Iveco. Dolazi im još nekoliko midija Iveco.
Lijepo kažu Englezi: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Nažalost i IVECO nije baš jeftin.
Lijepo kažu Englezi: Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Nažalost i IVECO nije baš jeftin.
kriticar- Moderator
Kad stoji MAN onda ne komentiraš. Isti si ko oni bosanski jarani kojima samo švabo valja. Iveco je smeće i tu nema rasprave, al je bogami i MAN postao isto to.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Autobus je na Mečajcu. Znači prošao je i Obod i Zvekovicu. Kako će ga odvući u garažu?
A komentiram sve što znam. I bježim ni od MANovih kvarova. Kada znam za njih. Meni ni iz džepa ni u džep. Samo je činjenica da je Iveco došao samo političkim odlukama koje je kako sam čuo donosio istaknuti član za lopovluk pravomočno osuđene političke stranke.
A komentiram sve što znam. I bježim ni od MANovih kvarova. Kada znam za njih. Meni ni iz džepa ni u džep. Samo je činjenica da je Iveco došao samo političkim odlukama koje je kako sam čuo donosio istaknuti član za lopovluk pravomočno osuđene političke stranke.
kriticar- Moderator
Nisam odavno naletio na Dubrovački MAN koji stoji. Zato i ne pišem. A to da MAN više nije ono što je bio prije dvadesetak i više godina stojiNP-549 je napisao/la:Kad stoji MAN onda ne komentiraš. Isti si ko oni bosanski jarani kojima samo švabo valja. Iveco je smeće i tu nema rasprave, al je bogami i MAN postao isto to.
Utopio se u masi autobusa koji se rade da traju desetak godina i onda adio.
Prvi Euro6 MAN, svi modeli A serije Lion's city imaju problema sa kretanjem iz mjesta gdje im treba stanovito vrijeme od komande do realizacije iste. Mislim da su u Hrvatskoj u toj grupi Dubrovački A20 (175 i 176) i A21 (37-44) te Zagrebački A23 (580 - 581).
Ne znam u čemu je problem ali to zna biti dosta nezgodno za vozača i kako svi iz serije imaju isti problem čudi me da se ta greška ne otkl anja.
A kod vas u Rijeci izgleda ne valja ništa. Mercedese ste vratili, na MAN se žalite, a IVECO za koji se svi slažu da je loš nabavljate u velikom broju.
Vama zbog "tvorničkih grešaka" gorjeli su dvadeset godina stari autobusi. Meni kao laiku postavlja se pitanje o kvaliteti održavanja i da li se autobusi zato učestalije kvare?
A što je danas Njemačko? Mislim da se u Njemačkoj proizvodi jedino SETRA. Koliko će dugo i ona jer svuda u Europi nedostaje domicilne stručne radne snage.
Sve manje intenzivno pratim zbog toga što sve više kolo vode nestručni ljudi i ne nabavlja se najbolje za firmu već čini mi se ono što donosi osobnu korist ili korist stanci iz koje je osoba koja odlučuje. To je moj dojam, a da li je točan možda jednog dana i doznamo. Jer radi se i o Europskom novcu koga prate Europski istražitelji.
I otkad je Libertas preselio više se ne može upratiti koji autobusi su na popravku, a koji su u rezervi. To se tako lijepo moglo u staroj remizi pa me i to odvlaći od intenzivnog praćenja. Jer previše stvari promakne.
kriticar- Moderator
borna likes this post
Novi tip MAN redovito zeza vozače i putnike sa zatvaranjem vrata. Nakon silnog odbijanja prihvaćanja odgovornosti od strane proizvođača, konačno su priznali da su sistemi vrata rađeni za maximalni uzdužni nagib od 7%. Znači isključiva krivica MAN-a
A23 gar.br. 765 stoji u MAN-u od 14.06. zbog greške prelamanja. Senzor okretišta se uključio iz čista mira i ne mogu nać uzrok. Sve živo su promijenili, ostaje još jedino zamjena kompletnog okretišta. Da tako stoji iz istog razloga vaš Urbanway onda biš pisao kako je to poluproizvod koji je stajao dvije godine jer je kupljen zbog zločinačke organizacije ....
A23 gar.br. 765 stoji u MAN-u od 14.06. zbog greške prelamanja. Senzor okretišta se uključio iz čista mira i ne mogu nać uzrok. Sve živo su promijenili, ostaje još jedino zamjena kompletnog okretišta. Da tako stoji iz istog razloga vaš Urbanway onda biš pisao kako je to poluproizvod koji je stajao dvije godine jer je kupljen zbog zločinačke organizacije ....
NP-549- Moderator
205 je naletio na valjda neispravan šaht i došlo je do oštećenja spona volana. Više detalje ne znam. Sada bi ga trebalo prenijeti u garažu ili promjeniti oštećene djelove na licu mjesta.
Dakle nije kvar, već oštećenje prouzročeno lošim održavanjem cesta ??? i autobus stoji zbog nečije greške mimo autobusne industrije.
Jučer je bila rotacija solaša po linijama. Pišem ovaj put poslije višestruke provjere.
Dakle nije kvar, već oštećenje prouzročeno lošim održavanjem cesta ??? i autobus stoji zbog nečije greške mimo autobusne industrije.
Jučer je bila rotacija solaša po linijama. Pišem ovaj put poslije višestruke provjere.
kriticar- Moderator
Ovo je tema o Libertasu, a ne o Autotroleju. To što vi imate problema s MAN autobusima saznam od tebe. Za takve probleme u Dubrovniku nisam čuo. Ne kažem da ih možda nema. Ali mogu pisati samo o nečem o čemu znam, čuo sam ili imam info. Mogu izraziti svoju sumnju u nešto što mi se čini neregularnim. Ti napiši ono što saznaš jer još jednom da napišem da ne osporavam da MAN više nije ona kvaliteta koja je bio. Ali s obzirom da je Libertas svaku turu A21 usprkos inflaciji plačao manje nego prethodnu negdje su bile uštede. I MAN je da bi bio konkurentan vjerojatno smanjio kvalitetu nekih komponenti. I time spušta cijenu gotova proizvoda.NP-549 je napisao/la:Novi tip MAN redovito zeza vozače i putnike sa zatvaranjem vrata. Nakon silnog odbijanja prihvaćanja odgovornosti od strane proizvođača, konačno su priznali da su sistemi vrata rađeni za maximalni uzdužni nagib od 7%. Znači isključiva krivica MAN-a
Ali pazi to su opet neka moja razmišljanja iza kojih ne stoje pouzdane insajderske informacije.
Istina gdje ima dima, obično ima i vatre, ali koliko se može vjerovati glasinama.
Ti kao insajder imaš puno više info o Autotroleju, nego ja o Libertasu. I kako bi ti ocijenio autobuse koje koristite školskim ocjenama od 1 do 5? Ja to u nedostatku potpunih info ne mogu.
A što se tiće vrata zar i jedni i drugi i treći proizvođač gradskih autobusa ne koriste sustave istih proizvođača? Stvar je u podešavanju?
Meni se čini da je najveći problem novih autobusa elektronika i informatičko podešavanje iste. Što ti kažeš?
kriticar- Moderator
MAN je spuštao cijene da se Urvanway i Solaris ne ubace. Dok je jedini konkurent bio Euroline mogli su imat veće marže jer nije bilo straha. Mercedes je onda propao, a Barba Luka uzletio sa Ivecom. Ja sam osobno bio MAN fan, i jako sam bio zadovoljan pouzdanošću naših Classica i šta su sve prolazili u Rijeci. Svakom novom generacijom nastaje sve više i više problema. A21 sa D20 motorom se teško nosio sa rastom eco normi. Do Euro5 i EEV kombinacije išlo je sve dobro, ali prelaskom na Euro 6 i pogotovo upgrade na C i D verziju istog, generiraju sve više i više problema i zato napuštaju taj koncept i prelaze na Scanijin motor, odnosno novi D15. Ovaj 12C sad nema više toliko problema sa NOx senzorima, AdBlue sustavom.... kao zadnji A21, ali ima dječje bolesti kao svaki novi model. Vrata (sustav) su očito poddimenzionirana iako su teža nego ona na A21, svako malo propusti neki hladnjak ulja, na kompresorima klima uređaja odlaze napinjaci stalno, a javio se i jedan banalni problem za koji me čudi da kod prototipova nije uočen - klima uređaj, odnosno strujanje zraka kroz tunele ventilacije stvara ponekad zvukove čudnih frekvencija koje su uhu prilično neugodne. Rekao biš da zviždi nešto u motoru. Na kraju je ispalo da se radi o pregradama u tunelima koje usmjeruju zrak. Kad se rupi promijenio oblik izgubilo se to neugodno zviždanje.
Što se ocjena tiče, za sada bi 12C dao ocjenu 3 jer treba ispraviti dosta sitnica. Ergonomija za vozača odlična, motor jak, mjenjač (Voith) isto dobar. Klima u salonu je malo preslaba kad je vani preko 30. Kompresor je dosta slabiji nego na Mercedesu. I kubikazom i snagom. Završna obrada iso tako/tako, dosta to poljaci sfušare te plastike pa onda cvile jedna o drugu i mrve se. Isto tako i putnička sjedala prvih 2 reda.
Iveco LE nije fer uspoređivati direktno sa 12C jer nije bus istog ranga. Njima je na zadnjem kraju busa puno jednoatavnije odradit sve kako treba jer ima mjesta. Crosswayu LE bi dao ocjenu 4, ali ne kao usporedbu sa 12C već zasebna ocjena.
Što se ocjena tiče, za sada bi 12C dao ocjenu 3 jer treba ispraviti dosta sitnica. Ergonomija za vozača odlična, motor jak, mjenjač (Voith) isto dobar. Klima u salonu je malo preslaba kad je vani preko 30. Kompresor je dosta slabiji nego na Mercedesu. I kubikazom i snagom. Završna obrada iso tako/tako, dosta to poljaci sfušare te plastike pa onda cvile jedna o drugu i mrve se. Isto tako i putnička sjedala prvih 2 reda.
Iveco LE nije fer uspoređivati direktno sa 12C jer nije bus istog ranga. Njima je na zadnjem kraju busa puno jednoatavnije odradit sve kako treba jer ima mjesta. Crosswayu LE bi dao ocjenu 4, ali ne kao usporedbu sa 12C već zasebna ocjena.
NP-549- Moderator
SL su stari autobusi bez previše elektronike. A MAN mehanika je (bila) izdržljiva. Ovi novi često i nemaju mehanički kvar već zablesi elektronika.
Za mnoge te probleme sa MANom prvi put čujem. A neke si ti već spominjao. Kažem, možda tih problema ima i Dubrovniku, ali zbog toga ne ostaju na cesti ili pored nje. Kako onda da za to doznam? A Libertasovi vozači su zadovoljni i sa A21 i sa 12C, barem ovi s kojima sam pričao. Možda zato, ako i bude kvar odmah dobiju zamjenski A21 kojih ima i više nego je potrebno.
Trebalo bi usporediti MAN 12C i urbanway 12 diesel, ali Iveca u Hrvatskoj ima samo pet. Kako doći do podataka iz ZETa?
Za Zglobne je lakše. Oba dva u plinskoj izvedbi imaju u Rijeci, a u dizel izvedbi u Dubrovniku. Sve ozbiljniji konkurent je i Mercedes isporukom solo u Zadar i zglobnih u Split i Zagreb. Nitko u dvedesetim nije uzeo dizel Urbanwaye osim Dubrovnika.
Crossway sa MAN Lion's Intercity, ali ovi drugi su u Hrvatsku stigli samo polovni i nema ni jedan sa voluminoznijim D15 motorom. Po zapremini ekvivalentom Ivecova Cursor motora.
CrosswaY LE možemo usporediti sa MAN lion's Intercity LE kojih još u Hrvatskoj nema. A oba dolaze i u gradskoj i u prigradskoj verziji.
Znači autobuse iste namjene i približno istih karakteristika.
Iako se u drugu pomenutu skupinu ozbiljno umješao i intouro.
A u treću Citaro LE. Barem u Hrvatskoj isporukom u Osijeku..
Za mnoge te probleme sa MANom prvi put čujem. A neke si ti već spominjao. Kažem, možda tih problema ima i Dubrovniku, ali zbog toga ne ostaju na cesti ili pored nje. Kako onda da za to doznam? A Libertasovi vozači su zadovoljni i sa A21 i sa 12C, barem ovi s kojima sam pričao. Možda zato, ako i bude kvar odmah dobiju zamjenski A21 kojih ima i više nego je potrebno.
Trebalo bi usporediti MAN 12C i urbanway 12 diesel, ali Iveca u Hrvatskoj ima samo pet. Kako doći do podataka iz ZETa?
Za Zglobne je lakše. Oba dva u plinskoj izvedbi imaju u Rijeci, a u dizel izvedbi u Dubrovniku. Sve ozbiljniji konkurent je i Mercedes isporukom solo u Zadar i zglobnih u Split i Zagreb. Nitko u dvedesetim nije uzeo dizel Urbanwaye osim Dubrovnika.
Crossway sa MAN Lion's Intercity, ali ovi drugi su u Hrvatsku stigli samo polovni i nema ni jedan sa voluminoznijim D15 motorom. Po zapremini ekvivalentom Ivecova Cursor motora.
CrosswaY LE možemo usporediti sa MAN lion's Intercity LE kojih još u Hrvatskoj nema. A oba dolaze i u gradskoj i u prigradskoj verziji.
Znači autobuse iste namjene i približno istih karakteristika.
Iako se u drugu pomenutu skupinu ozbiljno umješao i intouro.
A u treću Citaro LE. Barem u Hrvatskoj isporukom u Osijeku..
kriticar- Moderator
Hipotetski da si privatnik koncesionar koji treba da obavlja javni prijevoz u imaginarnom gradu sa puno uzbrdica i nizbrdica, a pošto si trenutno u punooo boljoj situaciji nego ja da pratiš događanja u ekploataciji raznih modela autobusa, koje modele bi izabrao u svoju flotu. Gradske niskopodne solo i zglobne, gradske LE, prigradske LE i prigradske standardne visine poda?
Kao privatnik nisi obveznik javne nabave i možeš izravno birati.
Jer sva tri proizvođača masovno zastupljena na Hrvatskom tržištu nude slične inačice.
Kao privatnik nisi obveznik javne nabave i možeš izravno birati.
Jer sva tri proizvođača masovno zastupljena na Hrvatskom tržištu nude slične inačice.
kriticar- Moderator
Nisam nažalost upoznat sa karakteristikama low entry Intercitya ni Citaraali probat ću:
Da sam privatnik, u širokom luku bi zaobilazio Iveco niskopodne. Bilo da je to Urbanway ili Streetway. Otokaru vjerujem još manje, a to je samo Kent u drugom pakiranju. Niskopodni bus mi može bit i Citaro i 12C i Solaris. Bitna je postprodaja, odnosno dostupnost rezervnih dijelova i zainteresiranost i znanje zastupnika. Izbjegavao bi ZF getribe zbog kompliciranog sustava popravaka. Motor bi morao bit čim većeg obujma, kompresor klime 6 cilindara. Najrađe bi sve uzeo na leasing sa održavanjem i zamjenskim vozilom u roku 48 sati odnosno penalima.
Da sam privatnik, u širokom luku bi zaobilazio Iveco niskopodne. Bilo da je to Urbanway ili Streetway. Otokaru vjerujem još manje, a to je samo Kent u drugom pakiranju. Niskopodni bus mi može bit i Citaro i 12C i Solaris. Bitna je postprodaja, odnosno dostupnost rezervnih dijelova i zainteresiranost i znanje zastupnika. Izbjegavao bi ZF getribe zbog kompliciranog sustava popravaka. Motor bi morao bit čim većeg obujma, kompresor klime 6 cilindara. Najrađe bi sve uzeo na leasing sa održavanjem i zamjenskim vozilom u roku 48 sati odnosno penalima.
NP-549- Moderator
Slažem se definitivno s tvojim izborom za niskopodne. Isto bi napravio i za zglobne. Jedino imam nedoumica oko Solarisove postprodaje koju bi u Hrvatskoj tek trebalo razvijati, Bi li bilo dovoljno "apoteka" za lječenje dječjih bolesti kada je najpotrebnije?
Žao mi je što je u priči o "Dubrovačkim" Solarisima od početka sve krenulo naopako.
Ali tu je kriv Solaris koji je ponudio komponentu drugog proizvođača koja ne postoji.
I nije mogao dovesti autobus po specifikaciji iz ugovora.
A koliko sam uspio vidjeti stvarno su bili solidno napravljeni. Sada što je bilo ispod lima Ili plastike nisam imao prilike vidjeti. I interesira me gdje Solaris ruši cijenu kompletnog autobusa?
A čudno mi je da nitko u ovim nabavama nije uzeo solo niskopodni Citaro, Ali valjda je i Conecto solidna zamjena?
Znaš li kakva su Zadarska iskustva s njima?
A Autotrolej je jedno vrijeme uzimao isključivo autobuse sa ZF mjenjačem. Posljedica loših odluka nestručnih i politički postavljenih direktora?
Tako je barem u Dubrovniku.
Nabavljanje gomile IVECO autobusa, te mini i midi.
Oni su jeftini ISUZU, od kojih neke voze već 18 godina, zamijenili OTOKARima. A uskoro stižu i IVECO midiji, valjda Feniks. Doslovno idu s konja na magarca. A još da su ti ISUZU imali pravo održavanje? Danas ex Libertas Citibusi uredno voze kod Meštrovića i u Budvi.
Ali osnova svega je što te gradske firme političarima služe da rade populističke poteze dodvoravanja biračima davanjem raznih popusta pojedinim kategorijama putnika na račun prijevozničke firme, što je po meni u suprotnosti važečim zakonima. Jer Libertas svima pruža istu uslugu pa bi cijena svima trebala biti ista. A socijalu nek provode uredi zaduženi za to.
I neće biti sreće dok struka ponovo ne zauzme mjesto koje joj pripada.
Nisi se ni dotakao LE i standardnih?
Žao mi je što je u priči o "Dubrovačkim" Solarisima od početka sve krenulo naopako.
Ali tu je kriv Solaris koji je ponudio komponentu drugog proizvođača koja ne postoji.
I nije mogao dovesti autobus po specifikaciji iz ugovora.
A koliko sam uspio vidjeti stvarno su bili solidno napravljeni. Sada što je bilo ispod lima Ili plastike nisam imao prilike vidjeti. I interesira me gdje Solaris ruši cijenu kompletnog autobusa?
A čudno mi je da nitko u ovim nabavama nije uzeo solo niskopodni Citaro, Ali valjda je i Conecto solidna zamjena?
Znaš li kakva su Zadarska iskustva s njima?
A Autotrolej je jedno vrijeme uzimao isključivo autobuse sa ZF mjenjačem. Posljedica loših odluka nestručnih i politički postavljenih direktora?
Tako je barem u Dubrovniku.
Nabavljanje gomile IVECO autobusa, te mini i midi.
Oni su jeftini ISUZU, od kojih neke voze već 18 godina, zamijenili OTOKARima. A uskoro stižu i IVECO midiji, valjda Feniks. Doslovno idu s konja na magarca. A još da su ti ISUZU imali pravo održavanje? Danas ex Libertas Citibusi uredno voze kod Meštrovića i u Budvi.
Ali osnova svega je što te gradske firme političarima služe da rade populističke poteze dodvoravanja biračima davanjem raznih popusta pojedinim kategorijama putnika na račun prijevozničke firme, što je po meni u suprotnosti važečim zakonima. Jer Libertas svima pruža istu uslugu pa bi cijena svima trebala biti ista. A socijalu nek provode uredi zaduženi za to.
I neće biti sreće dok struka ponovo ne zauzme mjesto koje joj pripada.
Nisi se ni dotakao LE i standardnih?
kriticar- Moderator
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Stranica 33 / 40.