Željezničke pruge u Istri
+25
Josip
inflameswetrust
KAPO
noone
NP-549
Jean
borna
Damir
ikar
klemenčič
leteči vlak
ICE-3M
Stjepan
kico101
LLeon
ZlayoZg
sali
Pfaff
gaspa
Silver
Narcis
Vedran Zeman
nenek
novi_shef
kiki273
29 posters
Stranica 7 / 10.
Stranica 7 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Željezničke pruge u Istri
Antonio:
Vidi tata unutra je kao u onom filmu kad su zapeli u snijegu...
Vidi tata unutra je kao u onom filmu kad su zapeli u snijegu...
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Nekoliko detalja: Vlak je do Lupoglava bio vožen kao IP sa vmax 50km/h (nisam siguran). Od Lupoglava do Učke je bio guran sa OBB 2016. Film će se snimati u Veloj dragi, ali je na samom setu za vrijeme snimanja filma zabranjeno fotografiranje !
Moje fotografije i film će biti kasnije.
Puno pozdrava!
Moje fotografije i film će biti kasnije.
Puno pozdrava!
Zadnja promjena: KAPO; ned 6 ruj 2015 - 17:34; ukupno mijenjano 1 put.
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Jean je napisao/la:Damire, gdje je ovo fotkano? Gdje se točno snima taj film? Postoji li šansa da ga se uslika u Veloj dragi?
Fotkano je ispod kamenoloma Vranja na želj.stanici Učka. Film se snima po Gorskom Kotaru i Kamenjaku,a očito da će se scena sa vlakom snimati u Istri. Na ulazu tj. na ŽCP kod želj. stanice je istovareno jedno 2-3 tone uglja za ovu parnjaču,a i kuhunja joj je aktivna samo se na fotkama ne vidi dim.
Zadnja promjena: Damir; ned 6 ruj 2015 - 17:43; ukupno mijenjano 1 put.
Vagon za osoblje vlaka.
Moj doprinos temi !
Dolazak crvendaća u Lupoglav
Cijeli sastav
Parnjača između dva K vagona. Koliko sam razumio, parnjača nije kočena i zato se nalazi između dva K vagona. Iako nisam siguran da je to točno.
Dvoosovinski vagon
Kratki četveroosovinac
Dolazak crvendaća u Lupoglav
Cijeli sastav
Parnjača između dva K vagona. Koliko sam razumio, parnjača nije kočena i zato se nalazi između dva K vagona. Iako nisam siguran da je to točno.
Dvoosovinski vagon
Kratki četveroosovinac
Crvendać manevrisa po kolodvoru. Ide na kraj vlaka, te će ga gurati do kolodvora Učka.
HŽova sramota i prekrasna parnjača.
Dolenja vas
Ispred kolodvora Učka
U kolodvoru Učka
HŽova sramota i prekrasna parnjača.
Dolenja vas
Ispred kolodvora Učka
U kolodvoru Učka
Crvendać-Herkules u kolodvoru Učka
Kuhinja parnjače
Majstori su montirali i slagali neke poluge (ne znam točne nazive svih tih djelova )
Puno pozdrava!
Kapo
Kuhinja parnjače
Majstori su montirali i slagali neke poluge (ne znam točne nazive svih tih djelova )
Puno pozdrava!
Kapo
Odlične fotke!! Hvala obojici!!! Ali nitko da mi potvrdi je li to ekvivalent naše serije 102...
Ne bih se okladio, ali mislim da za svaki izvanredni prijevoz treba uvrstiti i štitne vagone (jedino onda ostaje pitanje kako su smjeli otpremiti 22ku iz Sl. Broda za Zagreb direktno iza lokomotiva...).
KAPO je napisao/la:
Ne bih se okladio, ali mislim da za svaki izvanredni prijevoz treba uvrstiti i štitne vagone (jedino onda ostaje pitanje kako su smjeli otpremiti 22ku iz Sl. Broda za Zagreb direktno iza lokomotiva...).
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Hvala !inflameswetrust je napisao/la:Odlične fotke!! Hvala obojici!!! Ali nitko da mi potvrdi je li to ekvivalent naše serije 102...
...
Po Horvatu, DA to je JDŽ 102.
Ovo piše:
JDŽ 102 (SHS 220; MAV 220)
Tu nebih pametovao pošto se baš ne razumijem u parnjače , ali sam ovu (MAV 220) detaljno gledao u Lupoglavu i na samoj lokomotivi nisam vidio kočnice, dok ih zaprežni tender ima. Na nacrtu iz Horvatove knjige lokomotiva (MAV 220) nema kočnice (nacrta zaprežnog tendera nema) .inflameswetrust je napisao/la:
...
na ovoj fotki se vidi ...KAPO je napisao/la:...
https://2img.net/h/i1096.photobucket.com/albums/g336/Kapo1061/DSC_2506_zpsxlkorjbs.jpg
...
... da je ojnica skinuta i nju su verovatno vraćali i spajali sa klipom u cilindru. Skinuta je verovatno zato jer nebi izdržala brzine kojom je vukal Hercules (a moguće i da se sačuvaju ležajevi)KAPO je napisao/la:
https://2img.net/h/i1096.photobucket.com/albums/g336/Kapo1061/DSC_6538_zpso22rxzbu.jpg
...
Gost- Gost
Ojnice se uvijek skidaju kad se nevozna lokomotiva transportira jer bi stradale brtve klipova koji nisu pod parom. A ne spaja se ojnica s klipom već s križnom glavom.thomcro je napisao/la:
... da je ojnica skinuta i nju su verovatno vraćali i spajali sa klipom u cilindru. Skinuta je verovatno zato jer nebi izdržala brzine kojom je vukal Hercules (a moguće i da se sačuvaju ležajevi)
Morat ću vam održati kraće predavanje o parnoj tehnologiji & nazivlju, ovo je već sramotno - kakvi ste mi vi to željeznicoljupci
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
KAPO je napisao/la:
Po Horvatu, DA to je JDŽ 102.
Ovo piše:
JDŽ 102 (SHS 220; MAV 220)
Aj da sam i ja jednom pogodio...
Tu nebih pametovao pošto se baš ne razumijem u parnjače , ali sam ovu (MAV 220) detaljno gledao u Lupoglavu i na samoj lokomotivi nisam vidio kočnice, dok ih zaprežni tender ima. Na nacrtu iz Horvatove knjige lokomotiva (MAV 220) nema kočnice (nacrta zaprežnog tendera nema) .
Pitanje je može li parnjača uopće kočiti pomoću zraka iz vozne lokomotive.. Kada se Švedovi ili putnički vagoni prevlače na teretnim vlakovima, koliko znam nisu kočeni.
Pfaff je napisao/la:Morat ću vam održati kraće predavanje o parnoj tehnologiji & nazivlju, ovo je već sramotno - kakvi ste mi vi to željeznicoljupci
E pa kreni onda! Kako ću ja koji sam aktivnu parnu lokomotivu vidio samo na slici znati išta o međupregrijaču pare??
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Pfaff je napisao/la:
Morat ću vam održati kraće predavanje o parnoj tehnologiji & nazivlju,
Slažem se profesore,kad počinjemo pohađati nastavu?
Pfaff je napisao/la: ovo je već sramotno
Za ovu parnjaču nisam siguran.inflameswetrust je napisao/la:...
Pitanje je može li parnjača uopće kočiti pomoću zraka iz vozne lokomotive.. Kada se Švedovi ili putnički vagoni prevlače na teretnim vlakovima, koliko znam nisu kočeni.
...
Kada idu dvije lokomotive (vozna i zaprežna) na voznoj se mora kočnik staviti u jedan položaj, a strojovođa u zaprežnoj koči voznu lokomotivu i kompoziciju. Ne znam detalje jer nisam strojovođa
Mislim da su Švedovi i putnički vagoni u teretnom vlaku normalno uključeni u zračni vod (tj. ne isključuju im se kočnice).
... bez mene, ja imam pametnijeg posla nego to slušat (ili čitat)Pfaff je napisao/la:...
Morat ću vam održati kraće predavanje o parnoj tehnologiji & nazivlju ...
Gost- Gost
KAPO je napisao/la:Mislim da su Švedovi i putnički vagoni u teretnom vlaku normalno uključeni u zračni vod (tj. ne isključuju im se kočnice).inflameswetrust je napisao/la:...
...
Švedi normalno koče kao i ostatak kompozicije, no moraju biti zaposjednuti iako idu neradni na kraju vlaka.
Inače pohvale i Damiru i Kapotu na ovim fotkama, ovo je stvarno velika rijetkost, mađarska parnjača i to aktivna i OBB Herkules na istarskim prugama, ne znam da li će se ovo ikada ponoviti.
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Parnjača ostaje u Vranju 2 tjedna, pa tko voli nek izvoli.....
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Vidim da su dodali i prednji reflektor pa sa svim ukupnim detaljima skoro i sliči američkoj parnjači.
Vidim da su dodali i prednji reflektor pa sa svim ukupnim detaljima skoro i sliči američkoj parnjači.
Čak se i zatvara pruga zbog snimanja:
http://www.hzinfra.hr/radovi-na-pruzi02
Zbog snimanja filma pruga će biti zatvorena za promet između kolodvora Buzet i Lupoglav 15. i 16. rujna od 6.00 do 8.55 sati te od 9.25 do 18.50 sati.
http://www.hzinfra.hr/radovi-na-pruzi02
2044- Broj postova : 70
Registration date : 26.12.2013
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Stranica 7 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stranica 7 / 10.