Libertas Dubrovnik
+10
NP-549
borna
kriticar
novi_shef
gaspa
Stijepo
Majstor
Tomek
medo
MAN SU220
14 posters
Stranica 17 / 40.
Stranica 17 / 40. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Re: Libertas Dubrovnik
Jutros 182 viđen na liniji 12.
183, 185 i 186 viđeni na liniji 10.
183, 185 i 186 viđeni na liniji 10.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Pa otkad je otišao bivši direktor stvarno niđe veze s vezom. Tada je još i bilo nekog reda.MAN SU220 je napisao/la:Niđe veze s vezom. I Cavtat i Molunat i Ston sve voze.
Po meni je trebalo uzeti niskopodne prigradske, a ne ove jeftine Crosswaye. održavati postignuti standard.
Nisam iskopao kolika je mjesečna rata leasinga za ove Crosswaye, a kolika je za MAN A20.
Pogledao sam napokon onaj video. Gdje samo pronalaze one sindikalne predstavnike?
Jadni vozači Libertasa.
Na Libetas web stranici piše da je imenovana nova pomočnica direktora. Titula joj je diplomirani ekonomist. Znači u menagmentu autobusne firme još jedna osoba koja vjv o osnovnoj djelatnosti, te o srestvima rada ne zna dovoljno. Ali sigurno je bliska vladajućima.
kriticar- Moderator
Mogli ste kojeg i uslikat. Barem u danasnje vrijeme najobičniji mobitel radi super slike
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Skoro potpuno su promjenili autobuse koji voze prigrad
tako voze po linijama
10 - 150, 184 prije 154, 175
11 - 183 prije 107
12 - 182 prije 176
15 - 185 prije 174
16 - 175 prije neki SUe313 ili SL2x3
16A - 65
17 - 66
20 - 80
23A - vozi neki Ford iz serije 177 - 181 prije Turkiz
25 - ostao 112
26 - neki Ford iz serije 177 - 181 prije Turkiz
27 - 186 prije 116
28 - 84
35 - 157 prije 151
154 vidio na liniji 1B, skinuta prigradska i stavljena gradska naplata.
Linije 21, 22, 23 i 38 ne voze od proglašenja epidemije.
tako voze po linijama
10 - 150, 184 prije 154, 175
11 - 183 prije 107
12 - 182 prije 176
15 - 185 prije 174
16 - 175 prije neki SUe313 ili SL2x3
16A - 65
17 - 66
20 - 80
23A - vozi neki Ford iz serije 177 - 181 prije Turkiz
25 - ostao 112
26 - neki Ford iz serije 177 - 181 prije Turkiz
27 - 186 prije 116
28 - 84
35 - 157 prije 151
154 vidio na liniji 1B, skinuta prigradska i stavljena gradska naplata.
Linije 21, 22, 23 i 38 ne voze od proglašenja epidemije.
kriticar- Moderator
22 su vratili, vozi samo do slanog i jedan krug za 12ku.
38 vozi Gruda - Cavtat.
21 ne vozi još zbog dogovora između općina.
23 mislim da neće više nikako ni vozit.
38 vozi Gruda - Cavtat.
21 ne vozi još zbog dogovora između općina.
23 mislim da neće više nikako ni vozit.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
To za liniju 23 prvi put čujem. To je jedna od tri nastarije prigradske linije.
Ali čuo sam za linije 18 i 19 da ne voze i da više neće ni voziti.
Je li to istina?
Ali čuo sam za linije 18 i 19 da ne voze i da više neće ni voziti.
Je li to istina?
kriticar- Moderator
Vozit će ili 23 ili 23A jer stvarno nema potrebe da idu dvije.
Po meni bi nam bile dovoljne samo 16 i 23.
Ali treba pričekat da škola počne pa cemo vidit sto ce bit jer sigurno neće ko prošle zime.
Na Mljetu još vozimo samo je pitanje dokad?
Po meni bi nam bile dovoljne samo 16 i 23.
Ali treba pričekat da škola počne pa cemo vidit sto ce bit jer sigurno neće ko prošle zime.
Na Mljetu još vozimo samo je pitanje dokad?
Problem sa linijama za i iz Župe je u tome što su skoro cijeko vrijeme dovoljni midi( na 23A vozio je i minibus) jedino od sedam do osam ujutro kad je škola malo je i veliki bus.
A linija 23 pokrivala je osim na tom polasku ujutro pravac Komolac Brgat koji bi njenim ukidanjem ostao nepokriven.
I na 16 ljeti, kad je normalna sezona, treba veliki bus. Treba ukomponirati sve te linije sa linijom 10. Koja bi se, u neka turističkija vremena, napunila još na onih par stanica kroz Konavle. Zato je bio i uveden 16-2.
Kako je sad za novo normalno ne znam. Ljudi pomalo mijenjaju navike. I tko god može izbjegava Libertas. Koriste se čini mi se još više osobna vozila.
A Dubrovnik nije spreman za auto goste. Nema dovoljno parkinga ni za domace.
Lokalne linije u Župi omogućile bi veću fleksibilnost za uvođenje ili izbacivanje pojedinih polazaka. Jer županijske ne mogu tako lako mijenjati.
A linija 23 pokrivala je osim na tom polasku ujutro pravac Komolac Brgat koji bi njenim ukidanjem ostao nepokriven.
I na 16 ljeti, kad je normalna sezona, treba veliki bus. Treba ukomponirati sve te linije sa linijom 10. Koja bi se, u neka turističkija vremena, napunila još na onih par stanica kroz Konavle. Zato je bio i uveden 16-2.
Kako je sad za novo normalno ne znam. Ljudi pomalo mijenjaju navike. I tko god može izbjegava Libertas. Koriste se čini mi se još više osobna vozila.
A Dubrovnik nije spreman za auto goste. Nema dovoljno parkinga ni za domace.
Lokalne linije u Župi omogućile bi veću fleksibilnost za uvođenje ili izbacivanje pojedinih polazaka. Jer županijske ne mogu tako lako mijenjati.
kriticar- Moderator
medo likes this post
Raspisano je savjetovanje za pokretanje postupka javne nabave nabave jedanaest niskopodnih gradskih autobusa. To je ponovljeni natječaj jer je prvi propao zbog toga što Solaris nije isporučio autobuse shodno na natjecaju ponuđenoj dokumentaciji.
Napominjem da se nabava financira sredstvima iz fondova EU. Za što je Libertas dobio posebnu dozvolu SAFU jer je u prvom postupku prevaren od Solarisa. Inaće krajni rok za nabavu autobusa iz tih fondova bio je do kraja ove 2020. godine. Libertasu je odobreno da ga prekoraći.
Prića se da će po novom programu EU koji starta početkom 2021. biti nabavljeno još stotinjak autobusa svih potrebnih namjena. Navodno će se autobusi dobijati bez obaveze rashodovanja 1 za 1 kako je bilo u još aktuelnim nabavkama iz Fondova EU. Nisam uspio doznati hoće li sredstva biti dodjeljena u punom ili nekom manjem iznosu.
Napominjem da se nabava financira sredstvima iz fondova EU. Za što je Libertas dobio posebnu dozvolu SAFU jer je u prvom postupku prevaren od Solarisa. Inaće krajni rok za nabavu autobusa iz tih fondova bio je do kraja ove 2020. godine. Libertasu je odobreno da ga prekoraći.
Prića se da će po novom programu EU koji starta početkom 2021. biti nabavljeno još stotinjak autobusa svih potrebnih namjena. Navodno će se autobusi dobijati bez obaveze rashodovanja 1 za 1 kako je bilo u još aktuelnim nabavkama iz Fondova EU. Nisam uspio doznati hoće li sredstva biti dodjeljena u punom ili nekom manjem iznosu.
kriticar- Moderator
Stotinjak autobusa ? Kome, po kojem ključu ?
NP-549- Moderator
Ne mogu još naći na iternetu te programe koji startaju 01.01.2021. Govorilo se da će biti i električnih vozila. Čak je jedan E-Volvo trebao početkom travnja voziti po Dubrovniku, ali korona je omela sve.
A ciklus financiranja kod EU traje više godina.
Vidjeti ćemo, nekad su želje jedno, a stvarnost drugo, a nekad se i ostvare.
Aplicirati se može svašta, a što će biti odobreno?
Valjda imaju neka saznanja do kojih mi još ne možemo doći, Barem ja nisam uspio.
Sigurno su zbog problema sa ranijim natječajem češće nego druge tvrtke kontaktirali fondove EU.
Libertasu u listopadu, studenom, prosincu 2020 i veljači 2021. istiće leasing za šesnaest autobusa, a početkom 2023 za još 18. To ti je već 34 koje treba zamijeniti. Prosta reprodukcija . A i svi ostali su već navršili deset godana. a treba i proširena reprodukcija.
Postoje planovi za gradnju novog gradskog naselja Pobrežje za koga se upravo završava pristupna cesta. Navodno kreće gradnja. Tu će trebati dodatnih autobusa. Već sada, iako korona još prijeti, premalo je autobusa na cestama. Dobro, to je već propust onih koji u Libertasu organiziraju promet. I ne iznenađuje me. A što će biti kad korona više ne bude prijetnja?
A ciklus financiranja kod EU traje više godina.
Vidjeti ćemo, nekad su želje jedno, a stvarnost drugo, a nekad se i ostvare.
Aplicirati se može svašta, a što će biti odobreno?
Valjda imaju neka saznanja do kojih mi još ne možemo doći, Barem ja nisam uspio.
Sigurno su zbog problema sa ranijim natječajem češće nego druge tvrtke kontaktirali fondove EU.
Libertasu u listopadu, studenom, prosincu 2020 i veljači 2021. istiće leasing za šesnaest autobusa, a početkom 2023 za još 18. To ti je već 34 koje treba zamijeniti. Prosta reprodukcija . A i svi ostali su već navršili deset godana. a treba i proširena reprodukcija.
Postoje planovi za gradnju novog gradskog naselja Pobrežje za koga se upravo završava pristupna cesta. Navodno kreće gradnja. Tu će trebati dodatnih autobusa. Već sada, iako korona još prijeti, premalo je autobusa na cestama. Dobro, to je već propust onih koji u Libertasu organiziraju promet. I ne iznenađuje me. A što će biti kad korona više ne bude prijetnja?
kriticar- Moderator
Dubrovnik će bit sretan ako nakon ovih 11 dobije još 20. 100 su pusti snovi i za Zagreb a kamo li ne za Dbk
NP-549- Moderator
Valjda 100 na osnovi cijele hrvatske a ne za jedan grad.
Ja ne znam što će nam više novih auta i tako sad imamo skoro 120 vozila od kojih sigurno sad pola ne vozi.
A gledam danas auta 2004. i 2005. godište odjavljena a pokraj njih stoje registrirani GBR. 15, GBR 23, GBR 27 Itd.
Ja ne znam što će nam više novih auta i tako sad imamo skoro 120 vozila od kojih sigurno sad pola ne vozi.
A gledam danas auta 2004. i 2005. godište odjavljena a pokraj njih stoje registrirani GBR. 15, GBR 23, GBR 27 Itd.
Su220 neću ni spominjati.
2 SUe313 i 5 SL263 su 2004.
11 turkiza, 10 SUe 313, 9 SL283 su dali svoje. Oni su 2005. godište.
SL263 i SL283 su kad su došli već bili tehnološki zastarjeli. Bila bi druga prića da su imali kondišn.
6 NL283, 3 SUe 313 i 3 turkiza su 2007. godište
5 turkiza je 2008.godište
10 NL313 je 2009 godište. Ima čak i onih koji ssu davno prošli milijun.
Sve to treba zamjenu. Koliko je to vozila?
Vozilima nabavjenim 2012/13 istjeće leasing od osam godina. Njih u slijedećih šest mjeseci treba vratiti. Radi se o 16 vozila
Vozilima nabavljenim početkom 2016. leasing istjeće početkom 2023. 18 vozila.
Pokušaj zbrojiti. Koji rezultat će ti dali? To je samo prosta reprodukcija. A moraš računati i proširenu. Što ne iskoristiti novce iz drugih izvora, ako se može.
A SU220 vjv i dalje voze zato što je cijena njihovog Km puno manja nego cijena drugih vozila.
Da je slučajno neki niskopodni pokupio rasvjetni stub u luci Gruž bio bi rashodovan, a gbr.26 ima štete par tisuća kuna.
I što bi bilo s tim vozačem koji se zabio direktno prednjim krajem u stub da ga nije zaštitila čvrstoća SU220?
Kako pojedinci voze bolji autobusi i ne trebaju.
Neće valjda opasnost od korone trajati vječno?
Već sad fali polazaka. Neku večer ni zglobni na liniji 6 nije mogao pokupiti sve putnike s Pila. Turista ima iako odgovorni iz Libertasa to ne vide. Oni štede.
Sad oni kombiji koje su godište? Treba i njih nekoliko novih. Počev od 8+1 pa do 19+1
2 SUe313 i 5 SL263 su 2004.
11 turkiza, 10 SUe 313, 9 SL283 su dali svoje. Oni su 2005. godište.
SL263 i SL283 su kad su došli već bili tehnološki zastarjeli. Bila bi druga prića da su imali kondišn.
6 NL283, 3 SUe 313 i 3 turkiza su 2007. godište
5 turkiza je 2008.godište
10 NL313 je 2009 godište. Ima čak i onih koji ssu davno prošli milijun.
Sve to treba zamjenu. Koliko je to vozila?
Vozilima nabavjenim 2012/13 istjeće leasing od osam godina. Njih u slijedećih šest mjeseci treba vratiti. Radi se o 16 vozila
Vozilima nabavljenim početkom 2016. leasing istjeće početkom 2023. 18 vozila.
Pokušaj zbrojiti. Koji rezultat će ti dali? To je samo prosta reprodukcija. A moraš računati i proširenu. Što ne iskoristiti novce iz drugih izvora, ako se može.
A SU220 vjv i dalje voze zato što je cijena njihovog Km puno manja nego cijena drugih vozila.
Da je slučajno neki niskopodni pokupio rasvjetni stub u luci Gruž bio bi rashodovan, a gbr.26 ima štete par tisuća kuna.
I što bi bilo s tim vozačem koji se zabio direktno prednjim krajem u stub da ga nije zaštitila čvrstoća SU220?
Kako pojedinci voze bolji autobusi i ne trebaju.
Neće valjda opasnost od korone trajati vječno?
Već sad fali polazaka. Neku večer ni zglobni na liniji 6 nije mogao pokupiti sve putnike s Pila. Turista ima iako odgovorni iz Libertasa to ne vide. Oni štede.
Sad oni kombiji koje su godište? Treba i njih nekoliko novih. Počev od 8+1 pa do 19+1
kriticar- Moderator
Više novih auta ne treba? Pa imate novih samo 3 zglobna i 5 pet onih poluproizvoda od Iveca. Vozni park Libertasa treba biti dostojan ovog grada i njime se trebaju riješiti prometni problemi u Gradu. Treba puno, puno više linija i autobusa da bi lokalna auta u kojima se voze jedan ili dva, a koja najviše generiraju gužvu, ostala što više na svojim parkirnim mjestima.MAN SU220 je napisao/la:
Pođi na Pile i pogledaj koliko taksista tamo ima. Svi imaju posla. Zašto barem dio ne bi uzeo Libertas, ali da se vozimo shodno distanci novog normalnog. U normalnom svijetu javni promet je kapacitiran tako da je pojedinačno vozilo popunjeno maksimalno oko 70% kapaciteta i troši se maksimalno sedam osam godina, a onda mijenja.
Tu može proći i Iveco i Solaris koji je BTW solidno napravljen autobus, ali vrijedi manje, Zato je jeftiniji od konkurencije. Da sad ne pričam što to znaći.
Nego baš me interesira tko će se sve javiti na novi natječaj kad bude otvoren. Biti će jako zanimljivo. A ne zaboravi da 11 autobusa mora biti uništeno kad stignu ovi novi. I uz potvrdu o uništenju starih koliko sam čuo, tek onda se novi mogu registrirati.
Koji silazak s konja na magarca za one koji su su prije novih Iveca vozili niskopodni MAN Lion's City Ue ili Regio. Nije bez veze Crossway toliko jeftiniji u odnosu na konkurenciju.
Koja vozila iz 2004. su odjavljena? Nisam primjetio da fali nijedan. Čak je vozio i onaj što je bio ukraden i oštećen u Župi. Svi su vozili prije epidemije. Možda je kojem istekla reg. pa je nisu produžili?MAN SU220 je napisao/la:
Jer stvarno od prekida prometa do srpnja nisu ni trebali. Ali kako se broj turista u Gradu povećava povećavaju se i potrebe za javnim prijevozom, a u Libertasu hiberniraju. Glavno da vozačima daju manje plaće. A trebalo bi da voze svi zaposleni, a ne da stoje doma. Potrebe ima. Oni su javni servis.
A možda se žele riješiti MANova i uzeti nešto drugo. Takav je moj dojam uz intenzivno pračenje događanja uz četiri zadnja natječaja JN od kojih jedan još visi i čeka odluku gradskog viječa, po dva su nabavljeni autobusi, a jedan je završio prijevarom.
kriticar- Moderator
Pojavljuju li se na sceni novi igrači? U savjetovanju su ućešće uzeli i neki dileri kojih nije bilo na prvom natječaju. Sad hoće li se javiti sa svojim ponudama znati ćemo tek kada se ponude otvore.
Vrijednost nabave je i dalje ista, Dakle iznos odobren od EU koji je u prvom natječaju bio dostatan samo za Solarise, ali ne i za Iveco i MAN. Ali na tržištu ima i jeftinijih od Solarisa. Moglo bi se dogoditi da na natječaju prođe nešto jeftinije i od Solarisa, a to bi tek bila katastrofa.
U svakom slučaju biti će veselo. I javna nabava postaje sve zanimljivija za pratiti.
Vrijednost nabave je i dalje ista, Dakle iznos odobren od EU koji je u prvom natječaju bio dostatan samo za Solarise, ali ne i za Iveco i MAN. Ali na tržištu ima i jeftinijih od Solarisa. Moglo bi se dogoditi da na natječaju prođe nešto jeftinije i od Solarisa, a to bi tek bila katastrofa.
U svakom slučaju biti će veselo. I javna nabava postaje sve zanimljivija za pratiti.
kriticar- Moderator
Jutros voze sva tri zglobna. 201 i 202 na liniji 1A, a gbr. 203 na liniji 6.
Gbr.201 dobio je reklamu preko bočnih i sražnjeg stakla.
Gbr.201 dobio je reklamu preko bočnih i sražnjeg stakla.
kriticar- Moderator
Od ovih sto bi trebali vozit vidio sam 92,93,94 i 106.MAN SU220 je napisao/la:
Na pijesku su 4,5,72,74,76,97,100,101,102,104,105,117,120 i 141.
Vjerovatno se odjavljuju kako im ističe tehnički. Neki koji su registrirani u januaru i februaru vjerovatno voze, dok oni koji su dosta mlađi, a tehnički im je bio u 4. mjesecu kad se nije vozilo, stoje odjavljeni.
Mi smo radili obratno; odjavili smo sve najstarije i dobili povrat osiguranja i cestarine po danu odjave (ukupna cijena/365 + iskorišteni dani). Voze najnoviji busevi + od starih po par komada iz svake serije da kombiniramo djelove
Mi smo radili obratno; odjavili smo sve najstarije i dobili povrat osiguranja i cestarine po danu odjave (ukupna cijena/365 + iskorišteni dani). Voze najnoviji busevi + od starih po par komada iz svake serije da kombiniramo djelove
NP-549- Moderator
Kažeš svi bez tablica?
97, 99, 100, 101, 102 su davno rashodovani. isto kao i i 72 i 76. Bili su i na prodaju. Prodan je jedino 99.
104 i 105 odavno ne voze, kao ni 4 i 5. Kakav je pravno njihov status ne znam.
Za četiri iz prvog reda te za 74 mislim da im je za korone istekla reg i jednostavno nije produžena. Ako bude potrebe u rujnu će biti produžena. Ili možda imaju neki teži kvar i ne isplati ih se popravljati.
Možda tu spada i 117 jer 120 je davno odjavljen. Otkad je 117 bez tablica? Jer ja sam mislio da vozi na Mljetu.
A znamo što se dogodilo sa 141.
97, 99, 100, 101, 102 su davno rashodovani. isto kao i i 72 i 76. Bili su i na prodaju. Prodan je jedino 99.
104 i 105 odavno ne voze, kao ni 4 i 5. Kakav je pravno njihov status ne znam.
Za četiri iz prvog reda te za 74 mislim da im je za korone istekla reg i jednostavno nije produžena. Ako bude potrebe u rujnu će biti produžena. Ili možda imaju neki teži kvar i ne isplati ih se popravljati.
Možda tu spada i 117 jer 120 je davno odjavljen. Otkad je 117 bez tablica? Jer ja sam mislio da vozi na Mljetu.
A znamo što se dogodilo sa 141.
kriticar- Moderator
Pa i u Dubrovniku voze noviji busevi. Trebalo bi provjeriti ali većini SL iz 2004 i 2005. reg istiće u svibnju. Neregistrirani autobusi imaju od 15 do 24 godine.NP-549 je napisao/la:Vjerovatno se odjavljuju kako im ističe tehnički. Neki koji su registrirani u januaru i februaru vjerovatno voze, dok oni koji su dosta mlađi, a tehnički im je bio u 4. mjesecu kad se nije vozilo, stoje odjavljeni.
Po meni SU220 ne spadaju u redovne autobuse i tako bi ih trebalo tretirati. Nisu za cjelodnevne službe i možda, kad nema ništa drugo mogu uletjeti na neku službu s jednim, dva polaska. Ali i to treba izbjegavati
Ima dovoljno posla gdje oni i te kako mogu biti profitabilni, a da ne učestvuju u javnom servisu.
kriticar- Moderator
Ne mogu pronaći je li objavljen natjecaj za 11 gradskih niskopodnih. Savjetovanje je bilo u prvoj dekadi ovog mjeseca.
kriticar- Moderator
Hoće li se u ponedjeljak 06.rujna. mijenjati redovi vožnje? Gradski i prigradski? Obim prometa je i sada nedovoljan, a škola poćinje.
kriticar- Moderator
borna likes this post
Jest objavljen je u petak.kriticar je napisao/la:Ne mogu pronaći je li objavljen natjecaj za 11 gradskih niskopodnih. Savjetovanje je bilo u prvoj dekadi ovog mjeseca.
Baš me interesira tko će se sve javiti. I hoće li Solaris opet gurati autobuse iz prošlog natječaja? Navodno su i dalje u Metkoviću.
Nek proces JN bude pošten i transparentan i pobijedi najpovoljniji. I da se ne nudi jedno, a pokušava isporučiti drugo. Koliko sam vidio specifikacije na brzinu, izgleda nisu mijenjane od prošlog natječaja i generalno odgovaraju vecini proizvošaća.
Ima li pravo Solaris pristupiti JN ili će to obaviti preko nekog zastupnika koji nije učestovao u prošloj JN?
Rok isporuke nije ponderiran i nema prednost onaj tko ponudi autobuse sa lagera. Što odgovara onima koji će ponuditi stvarno nove autobuse po specifikacijama natječaja.
Cijena nabave i troškovi održavanja su glavno mjerilo.
kriticar- Moderator
Kako se ponuđači moraju korektno ponašat tako isto i Libertas.
NP-549- Moderator
Stranica 17 / 40. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Stranica 17 / 40.