LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Stranica 19 / 40.
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
U primorsko-goranskoj županiji ugovori se potpisuju za školsku godinu (ili više njih), a ne za kalendarsku
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
To su brojke koliko djece živi u pojedinim mjestima a ne brojke koliko ih bude ujutro u autobusu jer jedno jutro bude 20, jedno 40. Jednog mama vozi u školu a jednog tata, a onih 10 ih je bolesno pa će ostat doma.
Ja sam jednu godinu vozio 07:20 Petrača - Brašina - Škola i 07:35 Zona - Srebreno - Škola i nikad nije bilo previše djece. Jedino pri povratku u 13:20 je bio problem, nekad bi ih i 80 nakrco ali uspjeli su riješit to sa četvrtim busom.
Ja sam jednu godinu vozio 07:20 Petrača - Brašina - Škola i 07:35 Zona - Srebreno - Škola i nikad nije bilo previše djece. Jedino pri povratku u 13:20 je bio problem, nekad bi ih i 80 nakrco ali uspjeli su riješit to sa četvrtim busom.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
A u glavu tih "znalaca" je ne mogu "ući". Kako ne znaju ne mogu napraviti ono što treba, a ja ne mogu predvidjeti što će oni izmisliti. Dok se ne vidi što su napravili ne može se znati jer sigurno neće napraviti onako kako se traži. Mogu se samo pitati kako će to izvesti.gaspa je napisao/la:Pun si pitanja!kriticar je napisao/la:...
Nema veze kako će biti djeci, glavno da su oni uradili nešto. Žalosno štedjeti će na djeci.
Nitko nije reagirao da je bus nabavljen financiranjem iz fondova EU ponio reklamu? Šteta, ja mislio da će barem oni biti pošteđeni.kriticar je napisao/la:
Vidio sam gbr.45 sa reklamom Dubrovnik card preko stakala. Znači može i na te autobuse reklama?
Svako dijete koje ide u školu ima pravo na svoje sjedište koje treba biti plačeno i osigurano. Svaki vozač mora imati spisak putnika(djecu) koju treba prevesti. Sve ostalo je kršenje propisa. Teoretski može voziti jedno dijete. Ali mora voziti. I ne smije krcati nikog mimo spiska, a pogotovo putnike koji nemaju sjedište.MAN SU220 je napisao/la:
To su brojke koliko djece živi u pojedinim mjestima a ne brojke koliko ih bude ujutro u autobusu jer jedno jutro bude 20, jedno 40. Jednog mama vozi u školu a jednog tata, a onih 10 ih je bolesno pa će ostat doma.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Sasvim normalno i logično. Stvarno svrsishodnije, ali DNŽ mora po svome. Pogledaj samo sa koliko grešaka su sastavili specifikacije.NP-549 je napisao/la:U primorsko-goranskoj županiji ugovori se potpisuju za školsku godinu (ili više njih), a ne za kalendarsku
kriticar- Moderator
gaspa likes this post
To je prije današnjeg 191 zadnji novi bus koji je vozio liniju za Buiće. I vozio je desetak godina. Poslije je svaštario.
kriticar- Moderator
je li polazak za Cavtat u 15:20 i dalje vozi služba 27A?
Jer često sam zadnjih dana na tom polasku viđao gbr.189. Kako služba 27A obavlja i nekoliko polazaka na organiziranom prijevozu djece čudi me da su autobus koji ne smije voziti komercijalno stavili na službu koja to radi.
Jer često sam zadnjih dana na tom polasku viđao gbr.189. Kako služba 27A obavlja i nekoliko polazaka na organiziranom prijevozu djece čudi me da su autobus koji ne smije voziti komercijalno stavili na službu koja to radi.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:je li polazak za Cavtat u 15:20 i dalje vozi služba 27A?
To je preuzela 35ica
Kako se vraća ? Ne valjda prazan?
kriticar- Moderator
Da, a na isto dođe jer i 27A se vraćala u grad. Sad mogu ubacit polazak u 16:30 iz Cavtata.kriticar je napisao/la:Kako se vraća ? Ne valjda prazan?
Kako može biti isto? Služba 27A vraćala se iz Plata. A i to pametnijim rasporedom nije trebala. Sada ide prazan od Plata do Cavtata. A Služba 35 se vraća iz Cavtata. Ne vidim da su uveli polazak. Ima se može se. Ne štedi se na praznim kilometrima ali štedi se gdje ne bi smjelo. Tako je to kada politika obavlja kadroviranje. I dovede nestručnog direktora koji sluša još ne stručnijeg gradonačelnika.MAN SU220 je napisao/la:Da, a na isto dođe jer i 27A se vraćala u grad. Sad mogu ubacit polazak u 16:30 iz Cavtata.kriticar je napisao/la:Kako se vraća ? Ne valjda prazan?
Prioritetnije su komercijalne vožnje nego javni servis.
kriticar- Moderator
Dobio sam vijest da su tri narančasto krem bojana Otokara viđena u Zagrebu. Jesu li napokon stigli Libertasovi?
kriticar- Moderator
Lipe robe, usrićit ćete se s njima
NP-549- Moderator
Meni ni iz džepa ni u džep. Kupila ih Europa. Odabrali kradezenjare. Plakati će oni još za ISUZU Turkizima. Neki još voze i nakon 20 godina eksploatacije. A kradezenjarama u Libertasu nisu valjali. I onda na temelju tih glasina vratili dva Interurbana i osam citibusa. Onaj Šipanski Interurban dolazio je s otoka uglavnom samo kada je trebao na tehnički. Hoće li se isplatiti poslati Otokara na Šipan?
A Citbuse je trebalo bolje održavati. Navodno im je uvijek falilo rashladne tekućine i zbog pregrijavanja su odlazili dihtunzi na motorima..
Samo žalosno što odgovorni za te promašaje neće odgovarati. Kao i za ono sa Solarisom jer je sva krivnja svaljena na Solaris.
Nije Arriva bez veze nakon pet Otokara nabavila 20 ISUZU. Da su Otokari bolji nastavili bi s njima.
Već je studeni. Za dva ili tri mjeseca moraju vratiti 18 autobusa. Koliko će ih otkupiti?
A Citbuse je trebalo bolje održavati. Navodno im je uvijek falilo rashladne tekućine i zbog pregrijavanja su odlazili dihtunzi na motorima..
Samo žalosno što odgovorni za te promašaje neće odgovarati. Kao i za ono sa Solarisom jer je sva krivnja svaljena na Solaris.
Nije Arriva bez veze nakon pet Otokara nabavila 20 ISUZU. Da su Otokari bolji nastavili bi s njima.
Već je studeni. Za dva ili tri mjeseca moraju vratiti 18 autobusa. Koliko će ih otkupiti?
kriticar- Moderator
U četvrtak je otvaranje ponuda pa ćemo saznati. Moja procjena je da se neće javiti za Grudu i Cavtat.kriticar je napisao/la:Grupa 3 je Škola Cavtat i mislim da je obim isti ili vrlo sličan dosadašnjem. Samo hoće li se javiti ili su to puste želje "MAN SU220" da se ne jave?
Škola Gruda ima dvije grupe 4 i 4a. Kao da žele dva prijevoznika? Čini mi se da pravce sa 4a Libertas dosad nije vozio.
Obim grupe 4 je isti i vrlo sličan dosadašnjem. Isto pitanje o javljanju za ovu grupu se provlači kao i za školu Cavtat.
Da li novi autobusi voze za Cavtat ?
NP-549- Moderator
Koji novi? 31 ih je stiglo ove godine i lani. A 2020 još 14.
Voze prigradski i Iveco Urbanway 18. A kada ovih drugih nema dovoljno ispravnih voze i MAN A23. Tako da 201 danima vozio na 10-1. mislim da ga je prije dva ili tri dana zamijenio 206. A 201 je uskočio umjesto 202, da bi danas vozila oba uz 208. 207 ne vozi. Gbr.203 je redovno neoznačen propisno na ispomoći linije 10 u 13:00. Vjerovatno je i na polasku ispomoći linije 10 iz Plata u 19:20 gdje se disponira zglobni autobus.
Za Cavtat još voze dva ili tri iz serije 150-159. Često ih mijenjaju. A vozio je dva tri dana i 32, mislim 10-1.
Danas na 23A ili 175 ili 176. Nisam dobro vidio. Pravi bus za tu liniju gdje se vozi desetak ljudi po polasku. I dovoljan je mini sa 17 mjesta.
Gbr.150 i 157 su na liniji 16.
Gbr.155 je na liniji 16A.
Gbr.151 je na 10-3.
Gbr.153 viđen na polasku u 10:30 linije 10 koga odračuje vozač u P-1 službi.
Uglavnom MAN autobusi financirani od EU voze za sada samo gradske linije.
Danas sam prvi put vidio gbr.57 u prometu. Prošao je kroz Gruž sa linijom 5 na displeju. Prvi dan kada je krenuo u promet je oštećen i od tada nije vozio.
I na 3A je, ako sam dobro zapamtio jutros gbr.47. Još jedna linija koja baš nema putnika. Ali Libertas nema dovoljno midi i mini autobusa. Sve zbog izgleda loših odluka direktora. Skoro prije godinu dana vratili su 10 midi autobusa koji bi itekako imali posla.
Voze prigradski i Iveco Urbanway 18. A kada ovih drugih nema dovoljno ispravnih voze i MAN A23. Tako da 201 danima vozio na 10-1. mislim da ga je prije dva ili tri dana zamijenio 206. A 201 je uskočio umjesto 202, da bi danas vozila oba uz 208. 207 ne vozi. Gbr.203 je redovno neoznačen propisno na ispomoći linije 10 u 13:00. Vjerovatno je i na polasku ispomoći linije 10 iz Plata u 19:20 gdje se disponira zglobni autobus.
Za Cavtat još voze dva ili tri iz serije 150-159. Često ih mijenjaju. A vozio je dva tri dana i 32, mislim 10-1.
Danas na 23A ili 175 ili 176. Nisam dobro vidio. Pravi bus za tu liniju gdje se vozi desetak ljudi po polasku. I dovoljan je mini sa 17 mjesta.
Gbr.150 i 157 su na liniji 16.
Gbr.155 je na liniji 16A.
Gbr.151 je na 10-3.
Gbr.153 viđen na polasku u 10:30 linije 10 koga odračuje vozač u P-1 službi.
Uglavnom MAN autobusi financirani od EU voze za sada samo gradske linije.
Danas sam prvi put vidio gbr.57 u prometu. Prošao je kroz Gruž sa linijom 5 na displeju. Prvi dan kada je krenuo u promet je oštećen i od tada nije vozio.
I na 3A je, ako sam dobro zapamtio jutros gbr.47. Još jedna linija koja baš nema putnika. Ali Libertas nema dovoljno midi i mini autobusa. Sve zbog izgleda loših odluka direktora. Skoro prije godinu dana vratili su 10 midi autobusa koji bi itekako imali posla.
kriticar- Moderator
Pa valjda zadnji novi
NP-549- Moderator
A tko bi onda po tebi trebao voziti te škole? Možda se javi i Arriva. Ne bi volio da bude Čazma. Bili su već u Konavlima i to je bilo ispod svih nivoa. Ne vjerujem da bi s njima bilo nešto bolje ovaj put.MAN SU220 je napisao/la:U četvrtak je otvaranje ponuda pa ćemo saznati. Moja procjena je da se neće javiti za Grudu i Cavtat.kriticar je napisao/la:Grupa 3 je Škola Cavtat i mislim da je obim isti ili vrlo sličan dosadašnjem. Samo hoće li se javiti ili su to puste želje "MAN SU220" da se ne jave?
Škola Gruda ima dvije grupe 4 i 4a. Kao da žele dva prijevoznika? Čini mi se da pravce sa 4a Libertas dosad nije vozio.
Obim grupe 4 je isti i vrlo sličan dosadašnjem. Isto pitanje o javljanju za ovu grupu se provlači kao i za školu Cavtat.
A ja mislim da Libertas hoće barem sve ono što trenutno voze. Možda i na još što. Čudni su putevi politike. Izgleda da nije ni bitna profitabilnost. Moj dojam, možda pogrešan, je da je u današnjem Libertasu sve ispred pružanja javne usluge, primarnog razloga postojanja.
Uostalom ni četvtak nije daleko pa ćemo vidjeti.
kriticar- Moderator
Nisam baš siguran da će se Libertas zaletit sa svim mogućim školama. Ionako kubure sa vozačima ko i mi i neće si priuštit da voze škole negdje u ...... a nema dovoljno ljudi za gradske linije pokrit
NP-549- Moderator
Tako bi bilo kada bi prometna struka, koje u Libertasu baš i nema na odgovornim položajima, odlučivala. Ali od politike postavljeni odlučuju, a o struci baš i nemaju pojma. I moraju slušati one koji skupljaju političke poene. Zato je svašta moguće.NP-549 je napisao/la:Nisam baš siguran da će se Libertas zaletit sa svim mogućim školama. Ionako kubure sa vozačima ko i mi i neće si priuštit da voze škole negdje u ...... a nema dovoljno ljudi za gradske linije pokrit
A već sam napisao da mi djeluje da su shuttle i školski prijevoz njima važniji od javnog servisa koga krešu kad god vide priliku.
kriticar- Moderator
A tko bi onda po tebi trebao voziti te škole?[/quote]kriticar je napisao/la:U četvrtak je otvaranje ponuda pa ćemo saznati. Moja procjena je da se neće javiti za Grudu i Cavtat.
Po meni bi najbolje da dobije neki manji privatnik iz okolice. Libertas je jako u škripcu sa vozačima u Konavlima tako da je natječaj dobrodošao.
Nemoj meni pripisivati tvoj tekst. Uredi post.
Nek dobije najbolji ponuđač. I da djeca imaju zakonom zajamčeni kvalitetan prijevoz. I sigurnost. Ali ovdje govorimo o željama i apetitima nestručnjaka i javljanju na natječaj za posao koji nije primarno za njih. Nadam se da će natječaj biti pošten.
Nek dobije najbolji ponuđač. I da djeca imaju zakonom zajamčeni kvalitetan prijevoz. I sigurnost. Ali ovdje govorimo o željama i apetitima nestručnjaka i javljanju na natječaj za posao koji nije primarno za njih. Nadam se da će natječaj biti pošten.
kriticar- Moderator
Mislim da oni iz prve tranše EU ne bi ni smjeli (45 - 55), ako se dobro sjećam elaborata o nabavi (bilo je to 2018. ili čak 2017,,a nisam ga spremio), dok ovogodišnji smiju(56 - 61 i 207 - 208), ali nema potrebe da voze na liniji 10. Za sada potrebe za solo autobusima u prigradu zadovoljavaju oni iz serije 150-159 i novi prigradski autobusi. A za zglobnim Urbanwayi 18 i MAN A23. Ako za zglobnima uopće ima potrebe.NP-549 je napisao/la:Pa valjda zadnji novi
Dopunske polaske u Gradu vrše oni iz serija 37 - 44, 31 - 36 i kada nema novijih 134 - 139. Normalno i služe kao rezervni autobusi.
Čak dva, ako sam dobro izračunao , iz serije 45 - 55 mogu biti za tu svrhu, jer ostali su dovoljni, ako su svi spremni, a skoro nikad nisu, da obave redovan promet. Pogotovo kada se rezervni djelovi izgleda ne nabavljaju redovno.
Autobusi MAN iz 2009. iako su neki već okrenuli oko milijun i po Km su za razliku od Zagrebačkih istog godišta u odličnom stanju i npr. 154 koji je prešao najviše Km od svih te serije izgledom i iznutra i izvana ne zaostaje od izgleda puno novijih serija. A i ostali se održavaju.
kriticar- Moderator
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Stranica 19 / 40.