Tramvaj u Zagrebu
+21
borna
inflameswetrust
ICE-3M
Laurus
Garage
NP-549
ZlayoZg
KAPO
portos
nenek
Vedran Zeman
Barney
mansl223
sali
Pfaff
gaspa
seabral
kriticar
Narcis
kico101
kiki273
25 posters
Stranica 6 / 9.
Stranica 6 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Tramvaj u Zagrebu
Tata neka ti ovo bude izazov !
.....kaže moj stariji sljednik i uvali mi svoj Braun trimer for bread and head koji mu je otkazao poslušnost i koji je još dobrano pod garancijom.Što ga ne odneseš u ovlašteni servis kažem ja.To bi me mnogo koštalo zbog poštarine budući sam ga kupio preko Atlanske bare kaže on....
Sljedom toga prihvatio sam se tog izazova.Greška detektirana.Jedna baterija u šlusu, šaljem sinu e-mail ( na Trešnjevku) u kojem ga savjetujem da je potrebno nabaviti bateriju Ni-Mh 1.2V 800mA sa lističima.Odgovara nemam ti ja vremena pa ako bi mogao da skočiš do čipoteke u Ulicu grada Vukovara 269E tamo je imaju.
Neš ti izazova.
Sva sreća da je danas osvanuo "lijep sunčan dan" pa sam se s veseljem uputio u nabavku i naravno ponjeo fotić pa su sljedom toga i nastale ove slike.....
Avenija Dubrovnik Sreaišće.Ovo je u suprotno smjeru,pa kad sam ovdje idem obaviti još jedan poslić.Podići jednu potvrdu u općini N.Zagreb ........ vrijeme je ko stvoreno za fotografiranje
Dvije tramvajske stanice i evo me kod Muzeja suvremene umjetnosti Avenija Dubrovnik 17 ili bolje rečeno raskršče Avenije Dubrovnik sa Avenijom Veceslava Holjevca.......
Bus br.219 Glavni kolodvor - Sloboština
Ima danas još izazova samo nesmijem priznati
Sad sam u Zapruđu ....... nekoliko slikovnih impresija u mom današnjem kretanju u pravcu Chipoteke...
Tramvaj s reklamom ....
....i ode reklama u smjeru Jadranskog mosta
...ima još a do tada .....
Srdačan pozdrav !
.....kaže moj stariji sljednik i uvali mi svoj Braun trimer for bread and head koji mu je otkazao poslušnost i koji je još dobrano pod garancijom.Što ga ne odneseš u ovlašteni servis kažem ja.To bi me mnogo koštalo zbog poštarine budući sam ga kupio preko Atlanske bare kaže on....
Sljedom toga prihvatio sam se tog izazova.Greška detektirana.Jedna baterija u šlusu, šaljem sinu e-mail ( na Trešnjevku) u kojem ga savjetujem da je potrebno nabaviti bateriju Ni-Mh 1.2V 800mA sa lističima.Odgovara nemam ti ja vremena pa ako bi mogao da skočiš do čipoteke u Ulicu grada Vukovara 269E tamo je imaju.
Neš ti izazova.
Sva sreća da je danas osvanuo "lijep sunčan dan" pa sam se s veseljem uputio u nabavku i naravno ponjeo fotić pa su sljedom toga i nastale ove slike.....
Avenija Dubrovnik Sreaišće.Ovo je u suprotno smjeru,pa kad sam ovdje idem obaviti još jedan poslić.Podići jednu potvrdu u općini N.Zagreb ........ vrijeme je ko stvoreno za fotografiranje
Dvije tramvajske stanice i evo me kod Muzeja suvremene umjetnosti Avenija Dubrovnik 17 ili bolje rečeno raskršče Avenije Dubrovnik sa Avenijom Veceslava Holjevca.......
Bus br.219 Glavni kolodvor - Sloboština
Ima danas još izazova samo nesmijem priznati
Sad sam u Zapruđu ....... nekoliko slikovnih impresija u mom današnjem kretanju u pravcu Chipoteke...
Tramvaj s reklamom ....
....i ode reklama u smjeru Jadranskog mosta
...ima još a do tada .....
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Vidim, i Ti imaš jednog koji nabavlja tehnologiju onkraj bare pa onda garancija može služiti samo u higijensko-sanitarne svrhe...
A slike su izvrsne, osobito one klošarske pod mostom u Zaprugju
A slike su izvrsne, osobito one klošarske pod mostom u Zaprugju
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Pfaff....uvijek nađeš lijepe riječi da se nastavi i ustraje do kraja ....
........još sam u Zapruđu ....Zapruđe nisu samo moji tramvaji
Zapruđe ima predivno jezero Bundek, omiljeno šetalište i odmaralište ne samo ljudi iz Zapruđa i okolnih naselja, već cijeloga grada. Baš zbog Bundeka, Zapruđe je postalo jedno od poželjnijih naselja. Neki Zapruđe smatraju starim kvartom, ali ja to gledam kao dobru osobinu, jer staro ne mora uvijek značiti loše.........ajmo mi dalje prikazivati tramvaje a Bundek ću ostaviti za neki drugi izazov.
Sedmica se upravo spušta iz smjera mosta Mladosti da bi nakon Zapruđa gdje skreče u Aveniju Dubrovnik svoj put nastavila prema svom odredištu Savski most na Savskoj cesti.
Ova ide u mom današnjem smjeru
Pričekat ću ovu osmicu da me poveze u smjeru Ulice grada Vukovara
Ulet ove sedmice prije dolaska moje osmice
Evo i nje.....
Pogled iz prikolice....upravo smo na mostu Mladosti i slijedom toga prelazimo iz Novog Zagreba u Zagreb
Prebacio sam se iz prikolice u prednja kola ....Stolci su ugodno grijani što se nevidi na slici...to sam osjetio pa vjerovali ili ne......
....ima toga još upravo stižem u Zagreb......
Srdačan pozdrav !
........još sam u Zapruđu ....Zapruđe nisu samo moji tramvaji
Zapruđe ima predivno jezero Bundek, omiljeno šetalište i odmaralište ne samo ljudi iz Zapruđa i okolnih naselja, već cijeloga grada. Baš zbog Bundeka, Zapruđe je postalo jedno od poželjnijih naselja. Neki Zapruđe smatraju starim kvartom, ali ja to gledam kao dobru osobinu, jer staro ne mora uvijek značiti loše.........ajmo mi dalje prikazivati tramvaje a Bundek ću ostaviti za neki drugi izazov.
Sedmica se upravo spušta iz smjera mosta Mladosti da bi nakon Zapruđa gdje skreče u Aveniju Dubrovnik svoj put nastavila prema svom odredištu Savski most na Savskoj cesti.
Ova ide u mom današnjem smjeru
Pričekat ću ovu osmicu da me poveze u smjeru Ulice grada Vukovara
Ulet ove sedmice prije dolaska moje osmice
Evo i nje.....
Pogled iz prikolice....upravo smo na mostu Mladosti i slijedom toga prelazimo iz Novog Zagreba u Zagreb
Prebacio sam se iz prikolice u prednja kola ....Stolci su ugodno grijani što se nevidi na slici...to sam osjetio pa vjerovali ili ne......
....ima toga još upravo stižem u Zagreb......
Srdačan pozdrav !
Upravo stigao u Zagreb tramvajem broj osam i to na raskršće Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića
Reklo bi se da sam stigao na Sigečicu.Sigečica je ime pašnjaka koji se nekoć prostirao južno od Slavonske avenije i istočno od Držićeve ulice.
Naselje toga imena nastalo je poslije prvog svjetskog rata na tadašnjoj jugoistočnoj periferiji Zagreba, kada se grad počeo naglo širiti. Uz Sigečicu razvija se i naselje Kanal. Stanovnici su pretežito bili radnici i niži službenici, a živjeli su u malim obiteljskim kućama.Danas je Sigečica kvart u Zagrebu, administrativno gradski mjesni odbor u sastavu gradske četvrti Trnje. Prostire se na području južno od Vukovarske avenije, zapadno od Radničke ceste, istočno od Držićeve avenije i sjeverno od Slavonske avenije.
Ovdje sam žrtvovao tramvaj u korist ........ups..
Tramvaj br 13 prolazi raskršče i to Ulicom grada Vukovara u smjeru istoka (Žitnjaka)
Evo sve je bliže i bliže.........i ja ću sa njom u smjeru istoka...ako malo potrčim ......
...uspio sam i evo me u unutrašnjosti.Super mi je ovo danas,promjenio sam dosta tramvaja i u svakom uredno validirao kartu.......uđe nas desetorica a samo ja validiram kartu ...a ono na razglasu poruka : Prilikom svakog ulaza u vozilo potrebno se registrirari.......putujemo i uživamo kao da smo u turističkom tramvaju u panoramskom razgledavanju grada..........Ipak su ovo dani darivanja....
Silazim na raskršću Ulice grada Vukovara sa Heinzelovom ulicom,a trinajestica nastavlja svoj put u smjeru Pešćenice-Žitnjaka....
Još dvije brzinke fotke prije odlaska u Chipoteku........
Baterija kupljena...... dani darivanja nisu vrijedila u Chipoteci,neda onaj u prizemlju na blagajni,a pokraj njega je jedini izlaz......izlaza za nuždu nema...šteta..... na povratku daljinski susret s Bikom ......
I sada nazad u obratnom smjeru......
ima još jedan set fotografija a do tada .......
Srdačan pozdrav !
Reklo bi se da sam stigao na Sigečicu.Sigečica je ime pašnjaka koji se nekoć prostirao južno od Slavonske avenije i istočno od Držićeve ulice.
Naselje toga imena nastalo je poslije prvog svjetskog rata na tadašnjoj jugoistočnoj periferiji Zagreba, kada se grad počeo naglo širiti. Uz Sigečicu razvija se i naselje Kanal. Stanovnici su pretežito bili radnici i niži službenici, a živjeli su u malim obiteljskim kućama.Danas je Sigečica kvart u Zagrebu, administrativno gradski mjesni odbor u sastavu gradske četvrti Trnje. Prostire se na području južno od Vukovarske avenije, zapadno od Radničke ceste, istočno od Držićeve avenije i sjeverno od Slavonske avenije.
Tramvaj br 13 prolazi raskršče i to Ulicom grada Vukovara u smjeru istoka (Žitnjaka)
Evo sve je bliže i bliže.........i ja ću sa njom u smjeru istoka...ako malo potrčim ......
...uspio sam i evo me u unutrašnjosti.Super mi je ovo danas,promjenio sam dosta tramvaja i u svakom uredno validirao kartu.......uđe nas desetorica a samo ja validiram kartu ...a ono na razglasu poruka : Prilikom svakog ulaza u vozilo potrebno se registrirari.......putujemo i uživamo kao da smo u turističkom tramvaju u panoramskom razgledavanju grada..........Ipak su ovo dani darivanja....
Silazim na raskršću Ulice grada Vukovara sa Heinzelovom ulicom,a trinajestica nastavlja svoj put u smjeru Pešćenice-Žitnjaka....
Još dvije brzinke fotke prije odlaska u Chipoteku........
Baterija kupljena...... dani darivanja nisu vrijedila u Chipoteci,neda onaj u prizemlju na blagajni,a pokraj njega je jedini izlaz......izlaza za nuždu nema...šteta..... na povratku daljinski susret s Bikom ......
I sada nazad u obratnom smjeru......
ima još jedan set fotografija a do tada .......
Srdačan pozdrav !
Zadnji pogled sa Peščenice na Sigečicu.....
Da bi se vratio nazad moram priječi Heinzelovu ulicu.To znači da se tramvajska stanica službeno nalazi na području "Republike Peščenice". ( Republika Peščenica je satirično-parodijski projekt Željka Malnara. Ime je dobila po zagrebačkoj četvrti Peščenici.)Nažalost Željko fizički nije više snama,ali njegov duh je i te kako svakodnevno prisutan.
Ponovno pogled na raskršće Vukovarske i Marina Držića
Stiže mi tramvaj za povratak u Novi Zagreb....nema broja a na displeju piše da vozi samo do Zapruđa...taman........
....da u Zapruđu napravim nekoliko fotografija prije povratka u Dugave preko tržnice u Utrinama.
Zapruđe
Kraj...hvala na strpljenju.Do sljedećeg tipkanja.......
Srdačan pozdrav !
Da bi se vratio nazad moram priječi Heinzelovu ulicu.To znači da se tramvajska stanica službeno nalazi na području "Republike Peščenice". ( Republika Peščenica je satirično-parodijski projekt Željka Malnara. Ime je dobila po zagrebačkoj četvrti Peščenici.)Nažalost Željko fizički nije više snama,ali njegov duh je i te kako svakodnevno prisutan.
Ponovno pogled na raskršće Vukovarske i Marina Držića
Stiže mi tramvaj za povratak u Novi Zagreb....nema broja a na displeju piše da vozi samo do Zapruđa...taman........
....da u Zapruđu napravim nekoliko fotografija prije povratka u Dugave preko tržnice u Utrinama.
Zapruđe
Kraj...hvala na strpljenju.Do sljedećeg tipkanja.......
Srdačan pozdrav !
... uh šta grdo izgleda, dobro da te ni natamburala šta si ju fotkal ...sali je napisao/la:...
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3307934/Zagreb%20zet%202014/Zagreb%20Zet%20021.jpg
...
Gost- Gost
dida je napisao/la:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3307934/Zagreb%20zet%202014/Zagreb%20Zet%20021.jpg
... uh šta grdo izgleda, dobro da te ni natamburala šta si ju fotkal ...
Sve je to bilo u žaru borbe za što bolju poziciju Ona je sigurno mislila,koji je ovo stari lik da po ovom vremenu ima volje da slika tramvaje.Da je znala da će biti na Internetu sigurno bi i smješak pao.
Srdačan pozdrav !
Bome si se naradio! Hvala Ti na trudu, ovo je izvrsno (još da je od nekud uletio M-24...)
Pfaff je napisao/la:.............. (još da je od nekud uletio M-24...)
Ni jučer 09.12.2014.nisam bio te sreće, ...evo što sam zabilježio....
Vukovarska
Raskršće Mihanovićeve ulice i Miramarske ceste
Mihanovićeva ul. ispred hotela Esplanade
Trg kralja Tomislava
Ode niz Mihanovićrvu u pravcu Črnomerca
Ispred Ledenog parka
Srdačan pozdrav !
Sali, jako lijepo i zanimljivo.
Prošlih godina u ovo doba godine ga uopče ne bi bio problem uhvatit, ali ove godine iz nekog razloga nema božičnog tramvaja.
Pfaff je napisao/la: (još da je od nekud uletio M-24...)
Prošlih godina u ovo doba godine ga uopče ne bi bio problem uhvatit, ali ove godine iz nekog razloga nema božičnog tramvaja.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Smo sigurni da uopće ima Božića? Sa svim tim Grinchevima uokolo...ICE-3M je napisao/la:Prošlih godina u ovo doba godine ga uopče ne bi bio problem uhvatit, ali ove godine iz nekog razloga nema božičnog tramvaja.Pfaff je napisao/la: (još da je od nekud uletio M-24...)
Pfaff je napisao/la: ......(još da je od nekud uletio M-24...)
Pfaff evo ga evo konačno ulovljen,nažalost nije onaj božični već teretni T-83 (M24 druga generacija) jadan brižan dežura u očekivanju onog bijelog g...a .
Kranjčevićeva ul. ispred ograde Tehničkog muzeja
Sljede dva seta slika iz današnjeg lova na dan 12.12.2014.god.
Ulica grada Vukovara
Raskršće Vukovarske i Savske
...do drugog seta......
Srdačan pozdrav !
Još sam na istoj lokaciji
Idem uz Savsku ulicu....
Mala moja iz ulice Savske,
s trečeg kata pod nebeskim svodom,
kud su sivi vlakovi me vukli,
dotle u snu plovio sam brodom.
Ulica Valentina Vodnika
Pitale žene pitali ljudi otkud rogovi biku
Evo me i kod rotora...Naš Neno Belan bi zapjevao ....
Što je lijep i sunčan dan
em što mi je danas rođendan
ja se tako dobro osjecam .....
Srdačan pozdrav !
Idem uz Savsku ulicu....
Mala moja iz ulice Savske,
s trečeg kata pod nebeskim svodom,
kud su sivi vlakovi me vukli,
dotle u snu plovio sam brodom.
Ulica Valentina Vodnika
Pitale žene pitali ljudi otkud rogovi biku
Evo me i kod rotora...Naš Neno Belan bi zapjevao ....
Što je lijep i sunčan dan
em što mi je danas rođendan
ja se tako dobro osjecam .....
Srdačan pozdrav !
15.12.2014.god.
3x14
7 i 4 na Savskom mostu
U tramvaju broj 4
U očekivanju ostavki ; 17 -tica i prosvjed
Na Trešnjevačkom trgu
Srdačan pozdrav !
3x14
7 i 4 na Savskom mostu
U tramvaju broj 4
U očekivanju ostavki ; 17 -tica i prosvjed
Na Trešnjevačkom trgu
Srdačan pozdrav !
Od svih njih su mi ipak najljepši bikovi i 21-ce u bijelo-plavom bojanju. Ali to je ipak samo stvar ukusa
Zagreb ; 18.12.2014.god.
Skretanje iz Vodnikove na Savsku cestu
Savskom cestom u smjeru juga
Vožnje Jukičevom ulicom
Srdačan pozdrav !
Skretanje iz Vodnikove na Savsku cestu
Savskom cestom u smjeru juga
Vožnje Jukičevom ulicom
Srdačan pozdrav !
18.12.2014.god.
Jukićeva ulica
Jagićeva ulica
Ulica Republike Austrije
Srdačan pozdrav !
Jukićeva ulica
Jagićeva ulica
Ulica Republike Austrije
Srdačan pozdrav !
Zagreb ; 20.12.2014.god.
Za razliku od najdulje zagrebačke linije br.7 (Savski Most-Dubrava),linija broj 15 je najkrača zagrebačka linija (Mihaljevac-Dolje).Nekada je to bila linija broj 21
Nekoliko slikovnih impresija sa ove najkrače,ali nadasve zanimljive i atraktivne linije.
Dolazak iz smjera Dolja na Mihaljevac
Okretište na Dolju
Polazno stajalište Dolje
Silazi u smjeru Mihaljevca,a ja ću polako pješice ....
Prometni takt je gotovo svakih desetak minuta u oba smjera.
Srdačan pozdrav !
Za razliku od najdulje zagrebačke linije br.7 (Savski Most-Dubrava),linija broj 15 je najkrača zagrebačka linija (Mihaljevac-Dolje).Nekada je to bila linija broj 21
Nekoliko slikovnih impresija sa ove najkrače,ali nadasve zanimljive i atraktivne linije.
Dolazak iz smjera Dolja na Mihaljevac
Okretište na Dolju
Polazno stajalište Dolje
Silazi u smjeru Mihaljevca,a ja ću polako pješice ....
Prometni takt je gotovo svakih desetak minuta u oba smjera.
Srdačan pozdrav !
Stranica 6 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 6 / 9.