Njam, njam ...part II
+7
Narcis
file
borna
Jean
DD
Pfaff
Damir
11 posters
Stranica 10 / 14. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Re: Njam, njam ...part II
Jadniče, mora da ti je teško palo... (uh, opet srnetina )
Registration date : 14.05.2008
Ima priliku kulinarski se razmahati...gaspa je napisao/la:Jadniče, mora da ti je teško palo... (uh, opet srnetina )
Negdje sam našao recept koji je podrazumijevao juhu od jelenskih rogova uz dodatak krbuljice... Što je, dovraga, krbuljica?
- Broj postova : 11490
Registration date : 17.03.2008
Izgleda da na forumu prevladavaju epikurejci, čovjeku poteku sline i ogladni kad vidi što pišete i opisujete....
Kad bi vidjeli što se u ovdašnjem Konzumu nudi turistima pod povoljno i na isteku po pola cijene bila bi vam muka.
Zadnjih godina su se usavršili pa onda skroz trulo i pljesnivo voće okruže boljim tako da se ne vidi i onda zapakiraju.
Nije mi jasno kako mogu i što ih tjera da rade takve splačine, kako se ne stide pred ljudima koji žive u boljem
svijetu? Ne jednom im se desilo da bi ogorčeni kupac donio to natrag i tražio povrat novaca i nakon toga više niti
jednom ne bi navratio do K.!
Kad bi vidjeli što se u ovdašnjem Konzumu nudi turistima pod povoljno i na isteku po pola cijene bila bi vam muka.
Zadnjih godina su se usavršili pa onda skroz trulo i pljesnivo voće okruže boljim tako da se ne vidi i onda zapakiraju.
Nije mi jasno kako mogu i što ih tjera da rade takve splačine, kako se ne stide pred ljudima koji žive u boljem
svijetu? Ne jednom im se desilo da bi ogorčeni kupac donio to natrag i tražio povrat novaca i nakon toga više niti
jednom ne bi navratio do K.!
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
besposlenpop- Broj postova : 1485
Registration date : 18.06.2021
Prema tome, juha od kamena djeluje ko kraljevska gozba.Pfaff je napisao/la:Ima priliku kulinarski se razmahati...gaspa je napisao/la:Jadniče, mora da ti je teško palo... (uh, opet srnetina )
Negdje sam našao recept koji je podrazumijevao juhu od jelenskih rogova uz dodatak krbuljice... Što je, dovraga, krbuljica?
A od krbuljice i ščavolj djeluje jestivije.
To onaj Matakovićev ščavolj što ga Marva kuha u trenucima nestašice?besposlenpop je napisao/la:A od krbuljice i ščavolj djeluje jestivije.
Ovo bi mogao snesti ovdje
Nema jeftinije ponude u Baški
borna- Moderator
gaspa likes this post
Je, je - taj!Pfaff je napisao/la:To onaj Matakovićev ščavolj što ga Marva kuha u trenucima nestašice?besposlenpop je napisao/la:A od krbuljice i ščavolj djeluje jestivije.
Samo je s mekim "ć".
Šćavolj.
borna je napisao/la:...
Nema jeftinije ponude u Baški
...
Ne tak davno, porcija srdelica jebila 15 kuma, a sad je 3 i po (po Gaspi) skuplja!
Srećom, pivo je poskupjelo manje.
besposlenpop likes this post
Ovaj restorančić je jeftinije jer je bez posluge a + mu je što je na samoj rivi pa se može ravno iz mora doći na papicu
Dokle god ima turista koji će skupo plaćati sve ponuđeno cijene će biti takove, imade nekoliko elitnih restorana u
kojima se mora unaprijed rezervirati stol ili čekati u redu da se isprazni stol. Našao sam sliku jednog cjenika iz 2013:
/Neće se otvoriti?/
Doba kad su turisti bili zadovoljni samo srdelama,ćevapima ili ražnjićima je prošlo. Većina gostiju Baške je u
privatnom smještaju pa si kuhaju sami kupljenim u dućanima ali i tu ih oderu jer Konzum i Trgovina Krk u sezoni
dignu cijene i do trećine! Tommy je iznimka, drži jednake cijene kao i na kopnu no on je inače uvijek
malo skuplji ali je i kvalitetniji barem od drugih u Baški.
U gradu Krku je stanje povoljnije jer su tamo prisutni svi veći trgovački lanci sa svojim velikim centrima pa
konkurencija ograničava pohlepu.
U Baški kao i u većini gradova postoji ugostiteljska mafija koja određuje cijene i ponude jela, ne može se tu
samo tako pojaviti netko jeftiniji pa im oteti goste.
Još jedna slika restorana kojeg je otvorio moj susjed pred 20-ak godina na ulazu u Jurandvor.
Imao je umjerene cijene i odlične kuharice pa je ubrzo postao odlično posjećen. Mafija mu je tada počela slati
razne inspektore koji su tražili crno pod noktom, znali su dati nešto novaca lokalnim probisvjetima da mu rade
nered u restoranu pa je nakon 5-6 godina odustao.
Kasnije je iznajmio restoran drugome koji mu je za 2 godine natukao ogromne račune za struju i vodu pa nestao.
Na kraju je taj lijepi restoran postao skladište elektro barki njegovog sina koji sa bratom i djecom stanuju na
gornjim katovima.
Jelovnik jednog restorana iz 2018
2019 ista samoposluga na rivi
Bivši restoran 2021
Dokle god ima turista koji će skupo plaćati sve ponuđeno cijene će biti takove, imade nekoliko elitnih restorana u
kojima se mora unaprijed rezervirati stol ili čekati u redu da se isprazni stol. Našao sam sliku jednog cjenika iz 2013:
/Neće se otvoriti?/
Doba kad su turisti bili zadovoljni samo srdelama,ćevapima ili ražnjićima je prošlo. Većina gostiju Baške je u
privatnom smještaju pa si kuhaju sami kupljenim u dućanima ali i tu ih oderu jer Konzum i Trgovina Krk u sezoni
dignu cijene i do trećine! Tommy je iznimka, drži jednake cijene kao i na kopnu no on je inače uvijek
malo skuplji ali je i kvalitetniji barem od drugih u Baški.
U gradu Krku je stanje povoljnije jer su tamo prisutni svi veći trgovački lanci sa svojim velikim centrima pa
konkurencija ograničava pohlepu.
U Baški kao i u većini gradova postoji ugostiteljska mafija koja određuje cijene i ponude jela, ne može se tu
samo tako pojaviti netko jeftiniji pa im oteti goste.
Još jedna slika restorana kojeg je otvorio moj susjed pred 20-ak godina na ulazu u Jurandvor.
Imao je umjerene cijene i odlične kuharice pa je ubrzo postao odlično posjećen. Mafija mu je tada počela slati
razne inspektore koji su tražili crno pod noktom, znali su dati nešto novaca lokalnim probisvjetima da mu rade
nered u restoranu pa je nakon 5-6 godina odustao.
Kasnije je iznajmio restoran drugome koji mu je za 2 godine natukao ogromne račune za struju i vodu pa nestao.
Na kraju je taj lijepi restoran postao skladište elektro barki njegovog sina koji sa bratom i djecom stanuju na
gornjim katovima.
Jelovnik jednog restorana iz 2018
2019 ista samoposluga na rivi
Bivši restoran 2021
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Porcija dihtunga 48 jevra? Jbt, za tu lovu imam 5 kila teletine pa si za cijeli urlaub frigam vineršnicle...
Ja sam kriv za šok jer nisam upozorio da su cijene na starijim slikama u kunama!
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Pa napisao si da je cjenik iz 2018! Rekao bih i da su kunske cijene povisoke za 2018, recimo za pizze. Ono drugo još i može proći. Ali, turisti uzimaju najjeftinija jela i pića, ne razmišljajući da birtaš na njima najviše zaradi. Isplatljivije je naručiti viski nego mineralnu vodu, jer je viski skuplji 3x nego u dućanu a voda 6x i više.
Pfaff je napisao/la:Porcija dihtunga 48 jevra? Jbt, za tu lovu imam 5 kila teletine pa si za cijeli urlaub frigam vineršnicle...
Koji obranbeni reflex!
Ti bi preživijo Divlji Zapad bez problema - prvo pucaš pa onda pitaš.
Juri su došli početkom prošle godine.
Malo ću svojom večerom zgroziti cijenjene epikurejce na ovome forumu
Ostalo mi je pola peciva koje se brzo osušilo pa sam ga razrezao i natopio u jajetu sa malo mlijeka i zapekao.
Malo soli i još manje vegete je bilo dovoljno za večeru.
Ima već duže vremena kako nastojim navečer jesti što manje i onda se ujutro lijepo probudim gladan
pa mi obilni doručak bolje sjedne
Ostalo mi je pola peciva koje se brzo osušilo pa sam ga razrezao i natopio u jajetu sa malo mlijeka i zapekao.
Malo soli i još manje vegete je bilo dovoljno za večeru.
Ima već duže vremena kako nastojim navečer jesti što manje i onda se ujutro lijepo probudim gladan
pa mi obilni doručak bolje sjedne
borna- Moderator
gaspa likes this post
Zaista, mene, epikurejca, si zgrozio. Vegetom! Toga u mojoj kući nikad nije bilo. Ostalo je
Ništa ne fali Vegeti. To zgražanje nad Vegetom je meščini postalo nekom vrstom religijskog usmjerenja. Znam još takvih (jedan je pokojni, ali ne od Vegete)gaspa je napisao/la:Zaista, mene, epikurejca, si zgrozio. Vegetom! Toga u mojoj kući nikad nije bilo. Ostalo je
De gustibus, bimo rekli
Inače, prikazano jelo je jedan od prastarih načina trošenja starog kruha. Poznat je pod nazivom Landice oliti Pofezni
borna likes this post
Vegeta, sama po sebi, ne zaslužuje zgražanje, nipošto. Dapače, moramo biti ponosni da je naša gđa Zlata Bartl uspjela tako idealno smješati sastojke i stvoriti svjetski poznat proizvod. Moja razmišljanja idu u smjeru da sve začinjeno vegetom ima nekako sličan okus, dok bez nje kuhari mogu eksperimentirati kombinacijom i količinom pojedinih začina i imaju više slobode u kreiranju jela.
Nemojte mi sad reći da su pofezne prejednostavno jelo za začinjanje i mijenjanje okusa. I od najjednostavnijih jela, i od najskromnijih namirnica, oplemenjeno kuharovom/kuharičinom maštom, uradci mogu biti veličanstveni.
Neki kruh pohaju, odn. spremaju na bečki. Wiener Brotschnitte.
Nemojte mi sad reći da su pofezne prejednostavno jelo za začinjanje i mijenjanje okusa. I od najjednostavnijih jela, i od najskromnijih namirnica, oplemenjeno kuharovom/kuharičinom maštom, uradci mogu biti veličanstveni.
Neki kruh pohaju, odn. spremaju na bečki. Wiener Brotschnitte.
Zadnja promjena: gaspa; sri 7 kol 2024 - 12:19; ukupno mijenjano 1 put.
Pfaff likes this post
Ja koristim Vegetu često ali jaako umjereno, ovo pohano sam začinio sa malo zrna pod prstima.
borna- Moderator
Vegeta je, bumo rekli zasoljeni grincajg, od kojeg u juhi ne plivaju ostaci sparušenog peršina i ev. drugog zelenja. Dolazi u svim receptima sponzoriranim od Podravke. Da bi juha imala prirodni okus i mrkve koje se mogu zagristi, treba koristiti grincajg s placa ili z Lidla, a Vegetu zaboraviti. Osim kaj se zaboravljena Vegeta stvrdne od navučene vlage, ima taj univerzalni okus kojeg spominje Gaspa, pa je (bar meni) pogodna za rijetka, pretežno bezukusna jela ... npr. za pohani kruh.
P. S. Vidim da smo se oštro podijelili na vegetaše i antivegetaše.
P. S. Vidim da smo se oštro podijelili na vegetaše i antivegetaše.
Pfaff and borna like this post
Ne bi štel nikog vređati... vegeta i njoj slične mješavine su za one malo manje hrabre i dat će jelu neki ukus malo bolji nego samo sol i papar. Iako nisam nikakav kulinarski znanac, kad kuham ubacujem raznorazne začine kako mi na pamet pane (po nikakvim kulinarskim pravilima) i uglavnom okus bude dobar, a ne znam od čega.
Da ne pričam samo o nekim restoranskim trpezama, predstavit ću svoju jednostavnu današnju (jučerašnju, prekjučerašnju a i sutrašnju) večeru iz klase lončina. Janjetina u povrću. Sastojci: otpaci janjetine (noga, pa sve ono što je od trupa visjelo pa je porezano da trup dobije oblik koji stane u protvan), glavica kelja, 1-2 poriluka, 4-5 mrkvi, 4 krumpira, pola glavice češnjaka, komadić zaostalog celera. Može se ubaciti još svašta ali drugo nisam imao. Zafrig, sol, ne papar (umjesto njega koristim đumbir), začinska slatka paprika. Može se dodati soja sos, majčina dušica, muškatni oraščić...
I za oko je apetitlih.
Volim ja natrpati svašta u lonac pa nek se krčka, a ja sam par dana na miru glede kuhanja, odn. razmišljanja o tome što jesti, što je ponekad još veća tlaka od samog kuhanja.
Da ne pričam samo o nekim restoranskim trpezama, predstavit ću svoju jednostavnu današnju (jučerašnju, prekjučerašnju a i sutrašnju) večeru iz klase lončina. Janjetina u povrću. Sastojci: otpaci janjetine (noga, pa sve ono što je od trupa visjelo pa je porezano da trup dobije oblik koji stane u protvan), glavica kelja, 1-2 poriluka, 4-5 mrkvi, 4 krumpira, pola glavice češnjaka, komadić zaostalog celera. Može se ubaciti još svašta ali drugo nisam imao. Zafrig, sol, ne papar (umjesto njega koristim đumbir), začinska slatka paprika. Može se dodati soja sos, majčina dušica, muškatni oraščić...
I za oko je apetitlih.
Volim ja natrpati svašta u lonac pa nek se krčka, a ja sam par dana na miru glede kuhanja, odn. razmišljanja o tome što jesti, što je ponekad još veća tlaka od samog kuhanja.
Pfaff, borna and besposlenpop like this post
Još recimo šaka zelja, goveđa il teleća koljenica, svinjski karmenadl ... i imaš bosanski lonac.gaspa je napisao/la:... Janjetina u povrću. Sastojci: otpaci janjetine (noga, pa sve ono što je od trupa visjelo pa je porezano da trup dobije oblik koji stane u protvan), glavica kelja, 1-2 poriluka, 4-5 mrkvi, 4 krumpira, pola glavice češnjaka, komadić zaostalog celera. Može se ubaciti još svašta ali drugo nisam imao. ...
Pfaff likes this post
borna likes this post
Kako - promakli? Na prošloj strani, post od 29.07. Danas se, doduše, moj slikovno server nešto uzjogunio i tvrdi da je preopterećen, pa odbija suradnju kad treba prikazati poneku sliku, možda je to razlog.besposlenpop je napisao/la:Tamo, u Travniku, Gaspi su promakli ćevapi (a više ne uspijevam naći gdje su)
Stranica 10 / 14. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14